И втората книга завршена: 2. „Само најсекси маж што постои“ - Џули Џејмс Spoiler На многу интересен начин судбината ќе ги спои смирената и фокусирана адвокатка од Чикаго- Тејлор Донован и самоуверениот и популарен глумец Џејсон Ендрус. Таа страдала во минатото поради мажите, а тој никогаш не ја почувствувал вистинската љубов па затоа со гордост го носи епитетот „женкар“. Се е така се додека не треба да започнат заедно на работат на „Проектот Ендрус“... Следна на список: 3. „Роза за балерината“ - Лурлин МекДениел
Ја завршив и третата 3. „Роза за балерината“ - Лурлин МекДениел Spoiler Прекрасна приказна за двајца тинејџери кои ја почувствувале љубовта уште во прво одделение. Раскажани преку нивните писма (воопшто нема некаква нарација) и преку дневниците кои ги водат дел од ликовите, настаните не можат да остават рамнодушен ниту еден читател. Не би сакала нешто повеќе да откривам (во претходни постови видов доста феминки пишувале за книгава) затоа што стварно вреди. Ќе осетите солзи во очите и верувам дека и вие ќе се потсетите на вашата прва љубов од училишните денови како што ми се случи и мене Следна на список: 4. „Гревот на нејзината мајка“ - Мир Јам Малце повеќе ќе трае, така големкичка е, али ќе биде
Бидејќи минатата година го запоставив предизвикот оваа ја почнав многу ентузијастично: 1. Го Сакам Вегас - Линдзи Келк 2. Го Сакам Лондон - Линдзи Келк 3. Повикај Го Ромео - Александра Потер
Предизвикот прифатен и од моја страна Засега две прочитани книги: 1. „Ѕвездите светаат од небото“-Сидни Шелдон 2.„Ангелот чувар“- Пауло Коејло
Не го исполнив предизвикот, со прочитани нешто околу 20 книги. Одиме со повеќе сила во новата година. Книги кои моментално ги читам: 1. Талент - Зое Дин 2. Врела Крв - Марија Луис Фишер
Јануари Една целосно прочитана се вика ,,Анастазија'' Од втората остануваат уште некои 20 листови и се вика ,,Покрај реката Педра седев и плачев'' Да ја дочитам таа почнувам трета, ја завршувам и јануари сум го завршила
Да направам резиме на прочитаното во 2012: 1. Вештица - Венко Андоновски 2. Новеченто - Алесандро Барико 3. Смеење во темница - Владимир Набоков 4. Часови - Мајкл Канингам 5. Јужно од границата, западно од сонцето – Харуки Мураками 6. Калеш Анѓа – Стале Попов 7. Единаесет минути – Пауло Коелјо 8. Пламен сјај – Трејси Шевалие 9. Девојката со портокали – Јустејн Гордер 10. Без Догма – Хенрик Сјенкјевич 11. Снег – Максанс Фермин 12. Норвешка шума – Харуки Мураками 13. Во друштво на куртизаната -Сара Дунант 14. Дневникот на Бриџит Џонс - Хелен Филдинг 15. Жената на фанцускиот поручник - Џон Фаулс Не го исполнив предизвикот, ама оправдано, во последно време читав списанија и форуми за бебиња. А оваа година не го ни прифаќам предизвикот, едно мало човече ми го окупира целото внимание па тешко дека ќе успеам нешто да прочитам.
Прва прочитана книга ,,Го сакам ЊуЈорк'' -Линдзи Келк(од 5 логијата Го сакам....)[/b] Spoiler Глеван лик е девојка по има Анџела , која всушност ја раскажува целата приказна , а и сите авантури кои и се случуваат во животот откако нејзиниот свршеник ќе ја изневери во Лондон(каде што и живеат) , и тоа на свадбата на нејзината најдобра пријателка .Таа ќе избега во ЊуЈорк каде ќе сртне нови луѓе а и нова љубов Моментално читам:,Го sakам Холувуд -Линдзи Келк и ,,Сестри'' -Даниела Стил На листата за читање: ,,Го сакам Париз''-Линди Келк ,,Џени има страшно лоша недела -Линдзи Келк (дел од 5то логијата) ,,Го сакам Лондон''-Линдзи Келк ,,Го сакам Вегас''-Линдзи Келк
Оваа ми се сите прочитани книги од 2012, многу малку од предизвикот, но ќе се потрудам во 2013 да бидат повеќе. 1. Ѕвездите светат од небото – Сидни Шелдон 2. Ако го дочекам утрото – Сидни Шелдон 3. Небото паѓа– Сидни Шелдон 4. Се плашиш ли од темница – Сидни Шелдон 5. Раскажи ми ги соништата– Сидни Шелдон 6. Го сакам Њу Јорк- Линдзи Келк 7. Купохоличарката и нејзиното бебе- Софи Кинсела 8. Купохоличарката и нејзината сестра- Софи Кинсела 9. Опасно блиску- Линвуд Баркли 10. Без збогување- Линвуд Баркли 11. Затоа што те љубам- Гијом Мисо 12. А потоа- Гијом Мисо 13. Роза за балерината- Лурлин МекДениел 2013 ja почнав со "Дувачот на стакло од Мурано".
Книга бр. 2 Насликаниот превез од Сомерсет Мом. Ја одбрав од неколку причини. Прво оти ја имам во мојата мини библиотека и не смее да остане непрочитана. Второ (најбитно) се заљубив во нејзината екранизација*. *Ви препорачувам сите да го погледнете филмот со Едвард Нортон, Painted Veil.
Ајде ке видам до каде ке одам. Една 25 да достигнам супер ке биди.. 1.Судбоносна одлука-Даниела Стил. 2.Спасување - Николас Спаркс. * сеуште ја читам ама при крај сум.
Морам да си се цитирам себеси. Ја почнав книгава,и ќе ја завршам-само незнам кога. Причината: Ужасно лош превод Ја имам на македонски, издание на Детска радост-2010 . ПРеводот е толку лош, толку граматички и литературни грешки што ствара одбивност. Да си се олеснам јас
Challenge accepted До сега овие : 1. Во Словеначките гори 2. Мајката на Перл 3. Моментално Раѓањето на Венера
И јас го прифаќам предизвикот! Се надевам дека ќе се пофалам на крај од годината со 35 прочитани книги! Сега за сега имам една прочитано (од оваа годна) 1. Убиство во Месопотамија - Агата Кристи А моментално ја читам ,,Колачиња за појадок,, од Дороти Кумсон
Малку подоцна почнувам со предизвикот ама ете ја започнав мојата прва книга за оваа година: Супер Сезона од Јозеф Шкворецки