Имавме предизвик само за изгледани филмови, но уште немаме предизвик за серии. Така што од годинава ќе има и предизвик за љубителите на серии. Ќе биде принципот на темата ист како за темата за изгледани филмови. Целта е да ги набројуваме (воедно и оценуваме) сите серии што ќе ги гледаме оваа година, од 01.01.2022 до 01.01.2023. Сериите не мора да бидат нови, може да бидат и стари класици. Предизвикот е само со набројување и оцена. Ја избрав опцијата за да изгледам 10 серии оваа година. Па, да видиме дали ќе успеам да го исполнам предизвикот или ќе изгледам и повеќе од тоа.
Баш ми е мило што ќе има ваква тема и за серии. Се пријавив со 20. Оваа година скоро стигнав до 20 изгледани серии, се надевам ќе ја исполнам замислата.
Ретки се годините ко ќе сум под 50 нови серии, башка тие шо ги гледам како шо излегват нови сезони. Така да мило ми е дека ќе можам со ред да ги пишам тука да не мора на крај на година ко ќе пишам годишни предлози да се малтретирам низ TV time.
Оптимистички, избрав опција 10, иако немам многу време. Се надевам дека обврските ќе ми дозволат да го остварам предизвикот.
Одбрав 10, ама не сум сигурна и за толку. Фала @theowndemon за кратките reviews во другата тема, од таму ќе си бирам серии, гледам дека имаме сличен вкус.
Одбрав 30. Минатата година изгледав 21 серија (не ги бројам сериите што ми се откажани). Годинава се наведам ќе го исполнам предизвикот.
Одбрав 10, иако лани изгледав преку 20. И пола насловите ги заборавив Сега не се улетувам многу. 1. Тhe Club (Kulüp) - 8/10