Не е многу активна темава ама да си пробам среќата. Што би препорачале за жена,значи сакам мала кола ама да е со 4 врати. Што е економично, во смисла на одржување? Да не ме кошта еден дефект или една гума пола од платата.
Opel Corsa, VW Polo, Toyota Yaris или Aygo, Peugeot 107/108, Fiat Punto, Nissan Micra.. Опел Корса е нај ефтин за одржување, гледај да е бензин само или комбинација со плинче имаш и делови достапни.
Последно бев заангажирана околу автомобили и сите ми препорачаа голф, сеат или шкода. Ефтини се, не трошат многу, деловите исто им се достапни и плус на изглед убави и мали таман "женски" да можеш секаде да се пикнеш за паркинг. Мн.ми се допаѓа и мерцедес(незнам која класа беше, б или ц) од оние малецките до четири врати ама малку поскапи за оддржување се.
Нарачавме Тојота Јарис. Од салонот ми рекоа стасува за максимум 3 месеца. Некој да не има искуство колку е просечно за нова кола да се чека? Има шанси да ја добиеме за месец или некој ден пред 90 дена ќе биде?
Можи и порано да стаса бидеќи Јарисот се произведува во Франција т.е во Европа. Одличен избор, со здравје да се вози и пушти слика.
Фала многу Од одличен избор, најефтина беше а и сега возам Матиз, не би одела на поголемо. Ако заглави 3 месеца, ќе стаса за роденден, па ќе пишам на сликата маж ми ми купи кола за роденден
Бараја со 1.7 CDTI со Isuzu мотор или било кој бензинец. Во однос на класата добро возило е т.е фамилијарно.
За фамилијарна кола потрошувачката ич нее голема, правиме муабет за 1.7 CDTI од Isuzu. Ако ја земи бензинец тогаш е нормално да биди поголема потрошувачката . За голема кола е тро голема ама напред имаш добра прегледност. Ако е почетник ќе и биди потешко за враќање назад/паркирање другото е ок. Град: 6.5 Отворено: 4.4 Комбинирано: 5.2 еве 5.5 нека биди преку сила.
@Spidy стаса ли Јарисот? Пушти некое сликче да го видиме јапонецот со францускa крв Можеш да се зачлениш и на ФБ групата Toyota & Lexus Club Macedonia бидеќи сега си или сте со сопругот дел од JDM и да го претсавиш и таму возилото
Дури во февруари... не знам дали е заради празнициве, или што се дешава, ама ептен ќе касни. Ај за роденден ќе ми стаса да се порадувам
Тојота пред некое време ја претстави новата генерација на Јарис па можно е до тоа да касни , највероватно фокусот е насочен на фабриката која мора да гиги прилаго измените за да можи да се произведува и новата генерација. Штом ти рекле во Февруари ќе стаса.
Па рекоа дека 2019 е моделот, само сега ќе и биде производство 2020. Требаше до 31.01 а сега ми рекоа до 15.02. Реално многу ќе ми значеше порано да ја земев, со детето сега само се координираме со една кола. Кога веќе ќе фати 15 февруари, а од 1ви март треба да почне во градинка, не ми значи што ќе касни. Кога стаса, тогаш.