Ja vozam za sluzbeno vozilo. 330,000 pominati. Edino problem e so kaisot se menva na sekoj 50,000km poso e potopen vo maslo,drugoto e ok. Podobra opcia ti e opel mokka 1.7 130ks,daleku podobra.
Не го бива моторот, утнат е, проблематичен до крај, ребрастиот во масло стои, најголема инженерска утка.
Многу лоши автоматски мењачи имаат Рено,Цитроен и Пежо. Кај Рено типтроник поправката кошта над 1000 евра и ги прат само во Косово. Со мануален мењач немаш проблеми.
Дечки, што ќе кажете за колава? Сакам да си купам нова, ама воопшто не се разбирам. Инаку, сакам некој модел сличен на овој Цитроен. https://www.pazar3.mk/oglas/vozila/...c4-cactus-1-2i-81kw-2015g-navi-kamera/6310350
Дечки здраво. Ме интересира мислење за Форд Куга од 2024 на ново. Во прилог е некоја акциска понуда од форд од 01.10.24 и ме интересира конкретно обележаниот модел. ST-Line, 1.5 EcoBoost мотор (претпоставувам дека е чист бензински, бидејќи другите понудени се PHEV/FHEV), FWD, менувачот А8 претпоставувам дека е можеби и мануелен и мора да признаам 182 КС ме изненади и не можам да најдам подетални информации. На форд.мк има и брошура и ценовници и за претходниот модел кој од овој се разликува и во однос на цена (дури и од онаа регуларната), КС и слично... Наидов и на некои дополнителни информации ама од Србија дека само обичниот бензински мотор мануелен менувач бил со ~150КС а автоматски околу 182КС. Некако не сум во можност да ги сортирам сите информации пошто се некако се различни и нецелосни. И нормално споредба да речеме со други бензинци како Хјундаи Тусон (нешто помалку КС, околу 160), Чери Тиго 7 про (186КС) кои се околу 31-32к евра. Поздрав
Добро возило е Кугата, моторот не е лош и така и така ама автоматскиот менувач и не баш. Додуша станува збор за ново возило така да не би требало првите години да јави проблем. Хјундаи и Чери се далеку повеќе опремени, особено Чери, свемирски брод е за Кугата.
Може да е истиов модел Ц4 ама со дизел мотор 1.6 Хди. Исто така Пежо 2008 или 3008 1.6 дизел, Киа Стоник, за ново Јарис Крос.
Да, добро возило, комфорно. И моторот е добар ама ова е автоматик, гледај да биде со мануелен менувач само, не автоматик. И секако детална проверка на масните скапи потрошни делови што ги содржи еден модерен дизел мотор како дпф, пумпа за висок притисок, дизни, замаец, турбина и ад блу системот пошто колава си има километри и 12 години старост. Во глобала добра е, само да е одржувана и да не е автоматик.
Samo manual. Ford,pezo,citroen,reno nemaat dobri avtomacki menjaci. Za ie pati imas mnogu podobri vozila.