https://reklama5.com/AdDetails/Index?ad=5289377 https://reklama5.com/AdDetails/Index?ad=5347046 Дали може некој да ми каже за коливе дали се добри?
Што мислите за Honda Civic (10 gen) што се продаваше до кај 2022ва? Посебно за 1.5Т бензискиот мотор? Претходно не ми паѓаше толку во очи поради тоа како е изработен гепекот, никогаш не ми беше симпатична, но со тек на време се повеќе ми се свиѓа. Од друга страна како и сите Цивици излезе дека е релативно евтина за одржување, не се расипува, нема скриени трошоци, има одлична спортска вожња и лесно може да се надогради, и да се извлече поголема сила од моторот. Сега веќе кога новата генерација излезе, а не се покажа баш онака како што се очекуваше, и не е баш апгрејт, старата добива уште поголема тежина. Ретки се кај нас, но може да се најде понекоја неувезена на огласи. Како оваа. Што мислите? Дали е добар избор за цената? На што да се посвети внимание? @quattro како стручњак за јапанско, тебе те означувам. Ми фати око, па се мислам да земам една во иднина.
Комшијата мој ја зеде нова од мак Петрол 2021 1.5Т 182кс бела боја. Досега не се пожалил на ништо. Така си е фалбаџија вели во град 7литри му троши. На плин неможело да се наптелова. Вожња крута али некрцка ништо сепак нова кола. Така да земај.
Земај. Не е лош овај 1.5, тој 1.0 3 цилиндри е катастрофа. Овај не е лош, нема грешка, знајш, јапан хехе.
Не верувам да троши 7 градска. Од тоа што сум следел и читал некаде над 8 е во град, ама океј, не е тоа толку пресудно. Бела боја со црни нијанси е најдобар избор. Знам тогаш дека ги даваа и за добри цени/услови, ама не се сеќавам колку беа. И како поволни држат висока цена, за Голф класа автомобил. Нее, тој 1.0 воопшто не го гледам. Косилица за трева. Овој не знам како со турбото би се покажал. Сеуште нема некои модели што имаат над 150-200к направено па да се види како старее. Type R е секако сон со 2.0 и 320hp, ама ќе си остане само на тоа. Иван од Testosteeron ја имаше. Топ, топчина. Овој 1.5Т ми е некако нај логичен избор. Уште едно прашање. Мануелец или CVT?
Мануелец, невидено прецизен е. ЦВТ д ок ама ко Томос менува брзини, додуша нема брзини ама така се вели Турбото не страда толку, после долга вожња и стегање обавезно да поработи некоја минута во лер да излади па после гаси мотор. Па и да рикне еве, потрошен материјал е. Ама малце е возена оваа, нема гајле.
Buick? Не можев да се сетам на логото, морав да ги гуглам. Не знаев дека уште постојат, и дека се толку добри.
Да, тие се. Па добро сеа, мора да има и американци, знак ти тие работи, каде бес нив хаха, оваа статистикава е главно спроведена од нив и претежно за амерички пазар на половни али се исто..
Добри се. 1.6 и 2.0 се добри мотори. 136кс имаш со 5 и со 6 брзини. Потрошња мала,тивок мотор,удобен е,не е скап за одржување,делови има и оригинални и заменски поевтини. Едино да се внимава на заден трап да не е забеган,другото е ок. Да не навлегувам во теми до ситници али во глобала колата е добра за парите предобра.
Мислење за шевролет малибу 2011-2012.. Гледам многу комфордна и луксузна лимузина, а цената е одлична
Има жици шо врват покрај моторот и често мајсторите ги кршат држачите и жиците допираат на мотор и со тек на време ја гори изолацијата и јавува проблем. Не е ништо страшно се решава лесно доколку би имал таков проблем. Други проблеми нема.
Топ. Да живеев во Кина дефинитивно ќе ги земев во обзир ЅU-7 и YU-7. Или BYD. Нема подобар електричен автомобил. Кај нас е сепак футуризам. То е.