За тие пари мислам дека Шкода нуди подобар производ како и естетички така и во квалитет. Имам слушнато од сопственици на Киа незнам кој точно модел дека не се баш задоволни. Исто така и Fiat Abarth 500 би препорачал доколку таков тип на автомобили ти се допаѓа. Со цената е тука некаде со Kia Stonic. Но доколку сакаш нешто слично на Kia Stonic погледни некој модел на Шкода, имаат слични.
@marija305 мислам дека е помалку од 105 коња иначе да на изглед е поголема како џип е @Vitaly се мислам и за Citroen c3 онака женска кола ми е и не е многу голема ама слушав дека често ги носеле по сервиси. а многу ми се допаѓа има и опрема и се
Сеа зависи каква, јас ко што видов сега 88kw За Цитроенот не знам колку е точно тоа. Неколку месеци го имам веќе, не сум имала проблем до сега. Башка и братучед ми има c3 постар модел па до сега се нема пожалено.
Не сум љубител на цитроен а и знам дека не ги фалат нешто многу многу, онака што сум слушал и читал по интернет. Таа е поскапа и од Fiat Abarth 500 кој е топ автомобил во секој поглед (според мене), и квалитет и перформанси и естетика и се друго. Не е двосед инаку туку е со две врати, така излгеда од надвор. Погледни некои видеа, види слики. Ако ти е прва возачка мислам дека не би ти одговарал бидејќи е малку по моќен. Volvo C30 исто би препорачал.
Имавме ц3 во семејството преку десет години. Одлично возило,нит сервиси видело, нит троши. Не е ни чудо што се возеа низ град и се возат долго време.
Malku e tromav poso nosi teska krupna sasija a ima mala kubikaza. Eve eden predlog za koli: Edna od najdobri varijanti ti e opel astra H 1.7 CDTI 101ks 74Kw. Motor na honda dosega bez nikakvi problemi. Mnogu tivok motor, odlicna za vo grad i za na otvoreno. Opel corsa C 1.7 CDTI 101ks itaja e odlicna, malku pomala od astra H. Citroen C3 ima dobra voznja no skapa za odrzuvanje. Cela prednica e dosta skapa za remont a i enterierot e los kvalitet. Korozirvat odozdola i slabi motori. Od fiat izbegavaj 1.3jtd i od opel 1.3cdti poso tie motori se so los menjac, nosat menjac so lageri koj kostat preku 300evra.
Nova generacia na vozila se i zasega nema kudenja deka imale maka so tie suv vozila. Mnogu se ubavi vnatre i se mnogu podobri motorite na nisan od site ostanati suv vozila. Kvaliteten enterier, luksuzno vozilo i normalno si bara malku pojak buzet za odrzuvanje poso e japonska masina i delovite se malku poteski za naojganje.
Нисан за цената е сосема одличен. Дизел моторот е развиен од Рено а бензинците заедно освен некои. Речиси кај сите нови генерации на коли бензинските моторите се downsizingт т.е мало кубни така и кај Нисан но моторот е добро наштелован со турбо полнач за да ја носи каросеријата.
Realibity на Киа е сосема доста голем. Киа е дел од Хјундаи Мотор групацијата. Стоник е сосема доволен за почетник, во зависност од способностите што ги имаш. Некои велат џип ко голема кола, фактички нее. Стоникот е градски кросовер на платформа од Рио. Моторите се downsizing мислам дека го нудат 1.0 тро цилиндраш турбо шое сосема доволен за почетник а за каросеријата малце тромав. Е сега највероватно нова ќе ја земаш, Киа ти нуди 7 години гаранција. Сериозни проблеми во наредните 10 години ќе немаш. Сериозни проблеми се јавуваат после 180.000 км и порано. А прво на мета ќе е турбото, дихтунзи оти реално е и таква конструкцијата на моторот, мал мотор а каросерија преку 1 тон и 200. Можеш да ја видиш и новата Опел Корса, Пежо 208, Тојота Јарис, Шкода Скала. Скоро сите нови возила денеска освен некои, во основно ниво на опрема ги ги прават и нудат со мали мотори без разлила на каросеријата најмногу во A, Б и Ц сегментот (Hatchback & SUV Crossover).
Predlog za familijarna kola se mislam pomegu leon,altea,mercedes A klasa,opel corsa,golf il polo? Mislam na postarite budzetot e 5000e
pa dobro rado bi zela nekoj range il dzipiste golemo familijarno... mislev da ne e smart,citroen c1,fiat 500 i slicni pomali
Мислења за возилата на Киа? Естетски вака за око ептен ми се допаѓаат, а и цените им се пристапни, се почесто гледам се возат...