Може ли помош околу избор на кола. Споредба помеѓу Mitsubishi Space Star и Fiat Panda. Цените им се тука некаде 11.000 - 12.000 евра, зависно од опремата. Не можам да го прикачам каталогот, ќе ставам линк: https://www.fiat.mk/cenovnik/ https://www.fiat.mk/model/panda-my21/ https://mitsubishimotors.mk/space-star/ Не знам зошто Mitsubishi немаат на сајтов ценовник да се види што од опремата колку чини, и за кој модел. Бев таму и ми дадоа ливче. Ќе го сликнам и ќе го додадам. Едит: Отпосле видов дека и друга девојка прашувала за двеве коли . Ама сепак, ако може причини, зошто, како.....
Од овие двa дефинитивно Space Star. Одличен доверлив мотор а и дизајнерски изгледа младешки и подопадлив и супер градски автомобил. Panda е океј, најпродавана во Италија, можеби има малце повеќе простор ама Фиат како Фиат повеќе е класичен автомобил. Би ти препорачал во тој ценовен ранг и сегмент да ги погледнеш и Hyundai I20, Toyota Yaris, Seat Ibiza, Kia Rio и Мazda 2, ама мaлце повеќе испаѓаат околу 15к евра.
Овие другиве бааѓи поскапи доаѓаат, кога ќе додадеш едно, па друго . Fiat имаат и некоја ација, на сите возила 1.000 евра попуст. Морам да разгледам убаво .
Седни повози ги и двете. Види кое ќе ти легне подобро. Јас сум за Panda ама 4×4, ако ја купуваш во стандард опрема без 4×4 тогаш Мицката мислам дека е подобар избор во смисла цена квалитет. Деф поскапи делови Мицка ама па поретко ќе одиш на мајстор за разлика од Пандата. Не дека Фиат не е квалитетен но мислам дека Митсубиши се подобро покажани. Е сега Фиат можеш сервис кај мајсторот и маало да му правиш а Митсубиши ќе треба или на овластен да си тераш и после гаранција или да најдеш некој по асален мајстор што има искуство со Јапонски возила.
Сакам да купам половен автомобил, 10 год стар. Бев со мајстор, не изгледа дека има било каква маана, но предниот фар има потпукнат каиш и фали 1 шраф. Се работи за vw. Мајсторот ми искоментира дека сто посто била во судар, затоа е пукнат каишот, но фарот е здрав, освен ситни гребаници тука и таму, нема никакви други знаци за оштетување. Плус легнав скроз на земја да погледнам одоздола, немаше никаква корозија и слично... ова со фарот... мислења? Може во ЛП.
Јас пак баш vw запнав... дека се доверливи... држат цена итн... имав и опел корса на ум, но некако бргу се предомислив. Која марка ти би ми ја препорачал? Нешто со 1.6 дизел мотор?
опел астра х 1.7 корса д фиат гранде пунто одлична кола. ако буџедот ти е над 4000евра,тогаш астра Ј,предобра кола. vw се турени од возење,дрнкани корозирват,лош материал на ентериер .... работам со коли ти пишам од искуство.
Golf 6 1.6 tdi 105кс со bosch дизни тие најпаметен избор ако веќе сакаш VW. Обрати внимание на потрошните масни скапи делови на секој дизел, варијаблниот замаец, дпф, егр, турбо полначот.
Другари ми треба помош , сакам да ставам камера у кола, шо за сообраќај то и за кој се матка околу неа предлог некој да ми дадете? Тип/ бренд шо ја знам … Знам прашањево не е соодветно за темата али гледам темава е активна.
na aliexpres imas razni kameri ali koristi samo koga e parkirana kolata poso na radar odma ke te setat deka imas kamera. novite radari se fajkat.
Забрането е монтирање на камери во автомобил со моментален закон. Иначе има во сите автомобилски продавници и компјутерска техника или али експрес.
@Kasiopaja221 @AAKG @quattro фала ви за информациите. Ќе разгледам кај што ми посочивте и ќе барам некое чаре.
До максимум 15.000 евра кој модел на автомобил е вака моментално најдобар да се купи? Не сакам многу мали, не сакам ни преголеми автомобили, нешто средно. Сакам комоција, убав изглед и внатре и надвор на автомобилот, квалитет секако. Голем багажник за патувања ми треба, секогаш носам куферишта со мене. Не се разбирам многу во автомобили, но размислувам да купам некој веќе, дојде време.
Skoda Octavia итоа 2017-2018 или Superb е најдобар избор до тој ценовен ранг мислам на претпоследната генерација 2013-2021, комотна, пета врата багажник, голем простор и одличен квалитет на завршната обработка во интериерот, тоа го нуди шкодилакот - Skoda Superb и Octavia. Односот цена, придобивки и квалитет - најмногу добиваш кај Skoda. Друг избор е Toyota Corolla или Avensis, Audi A4, A6, Volkswagen Passat кај Ауди и ФауВе ќе платиш ама ќе добиеш B8 Audi од 2008-2012 или Passat B7 .. Најпаметен избор е Octavia за вложеното или пак Superb, затоа Skoda e Simply Clever!