Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Предлог за брак

Дискусија во 'Свадба' започната од Dijana, 11 ноември 2009.

1. Idonea

Idonea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    642
    Ќе го започнам постот со една слика која мноооогу ја сакам

Јас велам - или ќе биде романтично, или најсериозно, не се мажам! Еднаш во животот ме проси , па ако сака ваква цура до себе, богами има да се потруди! :rofl:
    Инаку гоооолем романтичар сум, ама пуста несреќа, баш никогаш никој не ми спремил некое изненадување, така да ваков предлог за брак многу би ме израдувал. Инаку се друго оставам на креативноста на типот. Моментално сум сингл, така да незнам дали е романтичен човекот кој треба да клекне пред мене.

Прикачени фајлови:

На Masnickaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Купете ваква кутија бонбони, за да можете да ја отворите и една бонбона да ја замените со прстен, потоа затворете ја и подарете и ја на саканата.А потоа иницирајте да ја отвори.

На sj *O*, babyblond, LaDyDoLl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. no.name6

no.name6 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2012
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    57
    јас би сакала саканиот да ми предложи брак кога најмалку очекувам,односно во време кога ни на крај памет не помислувам на таква работа,па на било каков начин нека е предлогот :!:

На sj *O* и Lovely93 им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.157
    Допаѓања:
    156.431
    Или девојки,земете го шатганот и изненадете ги вашите дечковци денес... ;)

На sj *O*, K.Karanfillova, Ana.Jones и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Fallin-ForHisSmile

Fallin-ForHisSmile Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    179
    Не сакам романтичен предлог за брак, сакам креативен.
    Додуша, не е секој кретивен, не би му замерила како и да ме побара, но поубаво би било да е интересно. Едншка во животот ме бара за жена зар не :D :D . Не, навистина не би замерила и да е чудно, но знам дека не би можела да бидам во врска со некој без смисла за хумор и без никаква смисла воопшто, па затоа очекувам да имам интересен предлог за брак :)
    Ми се допаѓа оној предлог кога момчето во Дизниленд ја играше "Marry Me" од Бруно Марс :D
    Бидејки сум фан на покемон, овие ми се интересни и креативни :D

Иако можеби е многу не-романтично и глупо, мене ми е смешно како татко ми ја побарал мајка ми :D . Ги повикал двете семејства, седнале на вечера дома кај татко ми, овој и тупнал прстенот на маса, и и рекол: "Е сега му е мајката, не смееш да ме одбиеш. Ќе се омажиш за мене или уште сега да почнам да плачам?" :D :D

Како и да е, нека ме побара за жена како сака, само нека не ми го става прстенот во јадење, во чаша вино или слично. Знаејки се себе си, ќе го изедам мајке ми!

На LaDyDoLl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Отидете во Ботони или во некоја друга бижутеница,Софи,АБ...итд. И купете убави обетки но спакувани во убаво кутивче кое не наликува на кутивче за прстен.И на вечера извадете го кутивчето, ќе се сецне девојката но вие останете ладни ќе види дека се обетки. По 2-3 недели отидете со слично кутивче и купете и ланче, повторно кај неа дома или на прошетка подарете и го, повторно ќесе зачуди за кутивчето но вие повторно останете ладни....е сега третиот пат, отидете во бижутерница и купете само кутивче а во златара изберете го вистинскиот прстен за неа. Е по едно месец дена, повторно кога ќе бидете некаде извадете и го кутичето, сега она ќе биде ладна мислејќи дека е повторно некој накит, но кога ќе отвори....вие само треба да речете: Ќе се омажиш ли за мене?
    :clap: :clap: :clap:

Финтата е кутивчињата да не наликуваат на класичните кутии за веренички прстени...сите три да бидат слични едни со други, за кога ќе дојде моментот - третиот пат, таа да помисли дека повторно е накит.
    ример вакво: неможев поубаво да најдам на нет

7. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Епа и нашиот Сашко Коцев ја запроси девојка му на Бубамара, на спектакуларен и иновативен начин... Многу ми е мака што не бев јас тоа :P Но добро, стварно убаво... Погледнате кој не видел... Изгледа македонските мажиња конечно се разбудија од зимскиот сон и решија да им понудуваат брак на девојките онака како што и заслужуваат...на начин кој ќе го паметат до крајот на животот :)

http://style.mnogoo.mk/mk/articles/Ljub ... ojka-video

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178
  9. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.982
    Допаѓања:
    11.632
    Е не ги сакам јавниве работи.
    Ме разочара Саш(к)о.
    Незнам која девојка кажа во СДК дека изгледа не се во мода веќе интимните просидби.
    100% во право.

10. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    СКАНДАЛ: Скопјанец ја побарал својата девојка за жена додека биле САМИ!! :D
    превземено од Mnogoo Zabava MK

На veronikaveronika му/ѝ се допаѓа ова.
  11. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    мислам дека немам кажано како ме побара мене за жена и не планирам многу да раскажувам само ќе ви кажам дека беше интимно и преубаво бевме само ние и ме изненади тој ден (не дека се онесвестив од изненадување де планирано ни беше :D ) ама тој ден ми се случија 300 работи и не помислив на тоа.

како и да е премногу емоции солзи радосници и многу среќа, прекрасно цвеќе и прстен и убаво вино за смирување на емоциите. :inlove:

На sj *O*, anggell, blond и 4 други им се допаѓа ова.
  12. majaaaaaaa88

majaaaaaaa88 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    27
    секoја чест за рoмантични мoмци...ама какo штo ја не сакам рoмантика така и вереникoв мoј не сака.сигурнo на мнoгумина не би им се дoпаднал нашиoт начин,ама ние си направивме вака:
    акo ме пoбара сега ,а свадбата ја планираме на есен oти термини тешкo се наoѓаат,дoдека дoјде денoт мoите а и негoвите глава нема да кренат oд гoсти,нели сите ти идат на пoчеститoк и не знам штo,и ќе ги ставиме вo дупли трoшoци,па пoради тoа какo главна причина и 1000 спoредни,јас и oн си резервиравме термин за свадба без никoј да дoзнае(тoа е вo нoември :) ),и така ќе oстане дoдека не ме пoбарааа,а дoгoвoрени сме тoа да биде најмнoгу 3 недели пред свадбата,значи изненадување ќе биде самo начинoт на кoј ќе ме пoбара и другo ништo :)

13. Fearless

Fearless Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.344
    Една комшика постара вика "Море бидете среќни некој ако ве земе, а не па на телевизија да барате", демек многу никакви сме биле младинава, женскиве сега :) да не бараме леб преку погача, што и е во право до некаде. Една моја познаничка, карактер шта да ти причам, лугшка ниедна, ја побарал дечкото за жена, оти не бло вака, оти не било онака... прстен со камен во квадтарче и плетен да бил сакала а овој не бил..
    А мори мочло една си викам, биди среќна што те зеде некој, цела си камен во тоа главата. Што можел тоа и купил. Мразам вакви луѓе без основни животни вредности. А исто не ми се допаѓа, ја пратил една другарка моја сегашниот и маж сама да си купи прстен. На што личи тоа? Ај и сама да си се побара и да си прифати.. Можел барем да појде со неа заедно да изберат.

Сум за некоја златна средина, и интимен предлог за брак со некоја си нормална доза на романтика. Не сакам големи изненадувања, знам дека преглупо јас лично би изреаграла, а тој ко морон ке се осети за сите тие глупости што ги спремал. Тоа си е интимно, само ваше нешто, не сите да видат што како. Башка јас ке се отепам од смеење прво и основно на нешто како ова со плоштадот, или фудбалскиот натрпевар, или како една во Disneyland што ја однесе дечкото, и одма тој почнува балет да игра со други луѓе на песната I think I wanna marry you од Bruno Mars :D мислам :)))))))))))))) без коментар.
    Се е со некоја намера за фалење, да видат луѓето, да се покаже после на интернет, што ич не ми се ареса. Некако ми е смешно, и глупаво, али тоа е мое мислење.

На sj *O*, La.Reina.Del.Sur, Serafima и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Одамна не сум пишала во темава :angel:
    Сега кога видов една торта ми дојде идеа!
    Доколку се спремате да ја побарате вашата сакана, а не знаете како јавете се на 0500 хххх :D се шалам,
    доколку набрзо и е роденден или годишнина ви иде...нарачајте од оние мали торти со фондан од 500-700 ден, а на него горе ставете го кутивчето со прстенот :)
    еве пример, ова е тортата што ме инспирираше иако она е невестинска, значи вашата би била малечка

На sj *O*, perlaa и majaaaaaaa88 им се допаѓа ова.
  15. jesicaalba

jesicaalba Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    25
    Браво за вас. И јас би сакал така, но дечко ми не сака.Договорени сме кога да се земеме без некои церемонии, веридби, но потоа како што кажа ти секако многу ќе доаѓаат на честитање се до свадбата.Безпотребни трошоци.Во секој случај честитки предвреме. :)

На majaaaaaaa88 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Прекрасен колач за прекрасна пригода

На perlaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Ако некогаш решам да прифатам предлог за брак тоа ќе биде од човек што на најинтимен начин ми предложил. Додека сме гледале телевизија, додека сме се враќале од работа, додека сме вечерале сами ДОМА не во ресторан со 100 други луѓе итн. Евентуално, како најромантичен предлог признавам запросување навечер на плажа, повторно без толпа луѓе околу.

На sj *O* и eli25 им се допаѓа ова.
  18. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Мразам јавни понуди за брак.Не мислам само мене да ми понудат јавно,туку и да сум сведок на таков |( настан.И таквиот чин има предимензионирано значење,според мене.
    Не ме лажи мене формата ако не чини содржината.Мислам,ценам труд,инвентивност,ризик од бламажа и такви работи,ама ако не тоа тој ништо не ја оправа работата.А во случај да е "тој",повеќе би сакала да е конвенционален и стромоден,не знам зошто....
    А дека се претера во поново време,стварно се претера.Ми се чини дека со таквиот што поексклузивен и ултра романтичен гест се цели повеќе да се импресионира и да се добие признание од публиката,отколу од партнерката.

19. majaaaaaaa88

majaaaaaaa88 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    27
    фала ти :)

20. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    мојот сопруг ме побара на многу несекојдневен начин.Беше ноќ,само што испаднав од работа,а тој ми вели Погледни колку ѕвезди има на небово како приказна да раскажуваат,оваа ноќ е чудесна кога погледнав тој тогаш ми речеЌе се омажиш за мене јас се стаписав,го земав прстенот нормално прифатив сепак таа ноќ ја помнам бидејки мене ми раскажаа ѕвездите убава приказна

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.