Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Предлог за брак

Дискусија во 'Свадба' започната од Dijana, 11 ноември 2009.

1. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Моето беше како зафрканција повеќе. Тој беше на работа надвор од Мк и само што беше на одмор и се врати на работа пак и се најнормално јас се враќам во мојот филм дека тој е таму ке се видиме за 4 месеци, ке висиме на нет...и еден ден се јавува на тел. и нешто се зезаме и тој апла муабет ми треска :D и јас му викам - НЕ, ај не трескај има време, те фаќа криза таму па трескаш муабети. Завршивме муабет и јас склопив и се подзамислив малку-што правам јас а што ми зборува тој. Се јавува утредента и ми вика за 3 дена јас сум дома чекај ме на аеродром. И нормално почнав да се филмам и сешто ми пројде низ глава ама цврсто стојам на став -НЕ. Едно се договаравме као решаваме стамбено прашање, одмори...
    Одам јас на аеродром и излегува тој и носи едно големо мече со срце во раце на кое пишува - be mine. Само го гушнав и му реков да не прави сцени тоа клекнување на колена и вадење на прстен пред луѓе да ме прашува зашто нозете ке му ги скршам и ке му кажам - НЕ.
    И така бе, за една недела се организиравме, дури и се венчавме и веридба направивме а свадба закажавме за 4 месеци.
    Се си беше спонтано и за првата годишнина ме тресна на газ од изненадувањето што ми го направи со изговор дека тоа било за просењето што не сум му дозволила.
    Како и да е, некогаш и не се очекува премногу романтика а таа си доаѓа кога не се надеваш. Битно е да си сигурна дека тој е вистинскиот за тебе. Ако ја откриеш таа магична формула тогаш ни 100 романтики не ти се потребни.

На sj *O*, Lovely93, srcekrsacka и 3 други им се допаѓа ова.
  2. eleni23

eleni23 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2010
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    23
    Како би сакале да ви предложат брак?

Мојот колега и многу добар пријател е во врска 4 години со прекрасна девојка и на годишнината (28 декември) планира да ја побара за жена. Бидејќи сакаше да биде романтично ме замоли да му помогнам околу тоа. Јас имав некои идеи, но не беа изводливи бидејќи се работи за работен ден ( вторник), а ние сме до 17 часот на работа, а сака да биде изненадување и се да тече нормално како секоја годишница се до моментот кога ќе ја побара за жена.Колку што можев да видам ваква тема немаше отворено, а доколку имало се извинувам ако се повторувам но поради итноста на ситуацијата се надевам ќе ми излезете во пресрет. Мое прашање до вас драги феминки е на кој начин ви предложиле или би сакале да ви предложат брак ( но да е применливо во Скопје и за време на работната недела) иако би сакала да ги чујам и вашите идеи за најромантичен начин на предложување. Мојот е да одиме на ручек во Винаријата Попова Кула, да е топло надвор и да седиме на терасата и бидејќи е интимно да почнат да ја свират песната Еден бакнеж и дечкото да клекне на колена и да ме побара за жена, или некоја варијација од ова но би сакала да е во природа, може на Канео во Охрид или сл. Многу Ви благодарам за се и ве чекам да бидете што побрзи. Поздрав :D

3. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461

Еднаш бев во Попова Кула и се изнагледав романтики :D Две запросувања имеше дента, баш на балконот.
    А да што викаш Дедо Мраз да и го даде прстенот ? Нека организира ручек или вечера, само поблиско друштво, нека се појави Дедо Мраз, ајде да се сликаме...и оп , место пакетче, прстен :D

На eleni23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.427
    Допаѓања:
    91.543

Ирена тоа со дедо Мраз е супер идеја :D
    Инаку нека се договори со келнерот во нејзината чаша или чинија да биде прстенот и кога ќе го пронајде таа , дечкото да клекне на колена, а и зошто мора да клекне? Нека ја фати за рака и нека предложи.
    Јас би сакала дечко ми да ме побара кога сме сами дома, да правиме муабет за нас и нашата иднина , да ме фати за рака и да ме праша. Или пак да дојде и под прозор серенада да ми отпее, а кога ќе излезам да ме чека со прстенот. Бре, што сум скромна.

5. Buttterfly

Buttterfly Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    782
  6. maleckaa

maleckaa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    17
    јас уште ја немам официјално добиено :$ и се мислев дали да пишам...и викам ај ке прашам да ми даде некој ЗРЕЛО мислење....одиме 6години...рано е можеби за брак...ама има моменти кога е загреам аууу шо да ти зборувам,филмови,вака ке биде,така ке биде,ајде уште сеа да се земеме....ама некогас се случува и по само пола саат нешто ако се закараме он мене да ми рече -ако сакаш скарај ми се,само немој да мислиш дека ке те молам да се смириме...или па демек ако сум му префрлела за нешто оти немал ЖИВЦИ :tmi: ке РАСКРСТЕЛ со врската...и ај сеа....некогаш ми изгледа толку озбилен,зрел ама некогаш си викам оооо на вој сеисто му е дали ке биде или не со мене :^)

7. pink4ever

pink4ever Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2010
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.013

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452

Хахахаааа...баш вака ме побара сопругот, во колачињата со порака од кинескиот ресторан :rofl: само што не беше прстенот таму, само ливчето, и додека се чудев како може порака во колачето да е напишана со пенкало, на обично ливче, сонце сакаш ли да се омажиш за мене, спремна да се карам, ова ли ви се фамозните пораки во колачињата (без да помислам дека тоа е тоа), и да му речам на муж ми, види овие како да знаеле дека имаме намера да се земеме, јас кревам глава и гледам клечи до мене со прстенот.... :rofl: а јас толку изреволтирана од тоа што порака е тоа, не сум видела ни кога клекнал, и најсмешно не оодговарам туку ќутам, и тој ми вика кутриот, абе мило кажи да , да станам :rofl: :rofl: :rofl: ......оф топик, ама сликата ептен ми врати сеќавања....а да, и не напомнав колку се мачеа со келнерот да ме убедат да земам колаче, затоа што јас не јадам благо, навалија ли навалија, незгодно ми падна па земав......... :lol:

На sj *O*, Umbrella22, Veki4kaa и 27 други им се допаѓа ова.
  9. Oaza.123

Oaza.123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    24
    Мене момакот ме побара на аеродром :) Јас учам во странство и кога дојде на посета, клекна пред сите луѓе (иако дотогаш сите скоро си беа разотидени пошто последен излезе со багажот) и ме праша :))) Бидејќи сум тешка за изненадување, ова баш ме изненади, не за друго, туку затоа што му имав кажано дека многу ме нервираат тие јавни побарувања :)

10. linuska

linuska Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    0

Mојот свршеник, ме побара за жена така што купи три киндер - јајца, и ми рече да бирам...го одбрав тоа што беше насредина, и оп прстенче :D

11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.924
    Допаѓања:
    123.458

Пааа не би сакала да биде јавно во ресторант или сл..
    порано ми се допаѓаше таа идеја-пример доаѓа келнерот со јадењето и оп -во чинијата прстенче :lol:
    сега мислам дека сакам тој да ме изненади на само :inlove:
    еден интересен начин на запросување на другарка-во ресторант порачуваат после вечерата палачинки ,а на палчинката со чоколаден прелив напишано -will you marry me?и од страната на чинијата две yes no,да си ја стави раката на едно од нив како одговор-и таа нормално yes :lol: ама ова во америка не кај нас,иако и кај нас е изводливо зш да не?
    потоа ресторантот си имал и собички-и оп вечерта во собичка,дечко и се договорил со вработените нели,и собата била целата со балончиња,шампањско,и црвени ружички по креветот :inlove: :inlove: :inlove:

12. cindy

cindy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    166

мојата комшивка премногу сака животинчина па дечко и се потруди околу барањето за жена
    и купил бело зајачи и околку вратот со црвена панделка и на панделката прстенче
    :inlove: прекрасно беше

На sj *O* и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.924
    Допаѓања:
    123.458

мммм ми се допаѓа..супер идеја :inlove: се наежив :) :)
    а јас сакам мачиња...ииии шо убава идеја,да бев машко вака ќе си ја запросев девојката :lol:
    или...да му соопштам индиректно на дечко ми :?: 8)

На Veki4kaa и maca99 им се допаѓа ова.
  14. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Ние бевме заедно година и неколку месеци кога ме запроси, иако знаев дека ќе завршиме со брак сепак бев изненадена. Се сеќавам беше Велигден 22.04.и пред да одиме во црква (пред Соборна) дојде кај нас на ручек, потоа отидовме во Св. Петка, запаливме свеќи и отидовме кај него дома за да наводно се пресоблече, да се собереме сите другари и заедно да излеземе. И додека си пиев кафе, дојде и ми рече-немој да се возбудуваш и да плачеш (знаеше дека сум плачка) ама сакам нешто да ти покажам, и мене веднаш ми прелетаа некои црни мисли, што ли се случило. :worried: И тогаш клекна на колено, ми го покажа кутивчето (внатре имаше искинато пакетче од орбит мастики-зелени направено како прстен, така понекогаш се зезавме...) и ми рече-знаеш дека те сакам, ќе ми ја направиш ли честа да бидеш моја животна сопатничка, заедно да делиме се во животот, :inlove: :inlove: и јас почнав да плачам и со липање му реков ДА ;( :$ Потоа ми го покажа прстенот и ми рече, еве ова го барав цела недела (а мене ми викаше дека бара мобилен да си купи бидејќи му се расипа).

На sj *O*, Umbrella22, Micheleljubov и 24 други им се допаѓа ова.
  15. PParaskeva

PParaskeva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    260
    Жени бре абе овој мојов ме извади од умот ! Денес на прослава по нали денот на жената, дојде ни две ни три туку одма како гром од ведро небо прстенот на маса и ми вика : Това тије това сад или никад :D
    Кога му реков едно бегање ме бркаше 1 сат дур да ме стигне и да ме смири НЕНОРМАЛЕН така оденашка па и мечка у планина ке се исплаши не па ја :rofl:
    Ама ај му кажав ДА па нек си ..... мајката еднашка се живее :P
    И сега не ми је јасно кој е повозбуден мама или ја, додуша ја уште не знам што това се случува ама ај се надевам дека утре гога ке се разбудам нема да му се предомислам :rofl:

На sj *O*, Unica, elena.mak и 5 други им се допаѓа ова.
  16. cindy

cindy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    166
    честитки девојки и од мене
    и јас одвај чекамммм да ми дојде денот :inlove:

17. mence91

mence91 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    11
    Честитки многу Љубов, Среќа, Здравје, Од убавини глава да не кренете :)

Малечко сум за мажење :) но кога на свадба ке го засврират

http://www.youtube.com/watch?v=UEIkphIDuYM

Го вртам орово мислам на земја не стапнувам :D

1......2...........и 3 Невести започнете со вежбање :rofl:

На PParaskeva му/ѝ се допаѓа ова.
  18. PParaskeva

PParaskeva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    260
    фала за честитиките :) Ајде сите да си дочекате

Mence91 кај нас свадбите со ова оро се започнуваат :)

http://www.youtube.com/watch?v=jk1DfkWjfow

:rofl:

На zhap4e и Podarok им се допаѓа ова.
  19. cindy

cindy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    166
  20. Sarasweet

Sarasweet Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    150
    http://www.youtube.com/watch?v=TtZwktag0KQ

Eве уште едно интересно видео, мислам во Тетово се случува, дечкото ја бара за жена на прославата за матура :)

На maca99, srcekrsacka, thelittle17 и 3 други им се допаѓа ова.