Предлог за шијачка на фустан

Discussion in 'Мода и стил' started by Viiiiip, Apr 25, 2010.

1. celineparis

celineparis Популарен член

Ми треба некој/а што знае да стесни фустан значи не да го шие цел туку само неколку корекции? Каде обично ги правите овие работи? Предложете ми нешто.

2. agios

agios Истакнат член

Ако има некој од Охрид да препорача кројач/шивач, ама не само за фустани, да крои и други работи?
    :)

3. CrAzZyYy

CrAzZyYy Популарен член

Бев на консултација кај ива пред некое време ама тек сега ми текна да пишам И НЕ ШИЈАМ ФУСТАН КАЈ НЕА. Ама да си кажам мислење...
    Девојката е прекрасна, опуштена, насмеана, комуникативна цена си држи меѓутоа и вреди прекрасни креации има, но во меѓувреме излезе некоја пријателка на мајка ми албанка или турчинка незнам точно и ме натераа да го правам фустанот кај неа бев разочарана, и голем скептик... Бев убедена дека нема да ми го направи фустанот и дури се карав ако не биде како што треба не идам на матура, нема да ти опростам и такви глупости пред една недела имав прва проба која се случи после 1-1ипол недела од кога и однесов материјал и јас и другарками заедно и однесовме а уште една другарка малку покасно од нас кога го видов фустанот на проба се запрепастив во позитивна смисла несакав да го соблечам АЛАЛ ДА И Е деновиве треба и да си го земам една недела помина од првата проба. Иако ми остана неостварена желба да шијам кај Ива сепак не сум разочарана. Ако сака некоја можам да и пратам во ЛП слика од корсетот да види колку е добра...

4. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Кажете добра шијачка за свечен фустан околина Аеродром - Ново Лисиче. И секако да не праќам мерки во инбокс, него да ме види на лице место.....

5. mari4e.19oo

mari4e.19oo Истакнат член

Devojki jas siev fustan i preubavo ispadna, kaj kreatorkata Viktorija Arsovska najdete ja na fb, za sorabotka e super, videte izrabotki na fb na stranata na nejzinoto atelje:)

Petra3 likes this.
  6. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Слушнав за една жена во тц Бисер горе на на спрат имала и дуќан и шие фустани. Да не има некој искуство?

7. SmallDeath

SmallDeath Активен член

Навистина ви го препорачувам Данчо од Нерези. Човекот си ја работи работата перфектно. Сум шиела кај него 3 фустани, и од трите фустани сум дури и повеќе од задоволна :)

cresa-jagoda likes this.
  8. Petra3

Petra3 Истакнат член

Devojki jas sega shiev fustan za apsolventska kaj Viktorija Arsovska. Definitivno vi ja preporachuvam. TOP!

mari4e.19oo likes this.
  9. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Дали имаш мобилен број од него да ми пратиш во порака? :)

10. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Како беше задоволна второв пат? Ти земаа ли мерки таму на лице место? Како стојат со избор на материјал?

11. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Имаш ли број од жената од автокоманда? Те молам пиши ми го во порака.

12. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Искрено не сум задоволна. Ајде фустанот онака добар е, со оглед дека го чекав со месеци. Гратис фустанот уште не си го добив, исто и сестра ми е разочарана од неа. Последен пат шиеме кај неа. :nod:

13. unikat

unikat Истакнат член

Девојки , никако во Сакам мода. Значи порачав два фустани , најпрво син , па пота и црн ист модел само разлика од неколку месеци. Првиот беше добар и со мерки и со избор на материјал. Не беше порабен , па цела вечер го газев ама беше солиден за парите.

Е сега вториов фустан , ако веќе може да се нарече фустан беше катастрофа. Поголем за повеќе од 20 см и во должина и ширина , вграден прслук бел на црн фустан кој се назираше , и розев патент на црн фустан поминат со лак за да не се гледа.

Најтрагичниот дел е дека потоа не креваа , а после неколку дена кога звонав од друг број се превеа наудрени. Им пишав и на фејзбук ама џаба. Фустанот не се ни корегираше.

Не се мамете со нив , бидејки имаа две страни на фејс а сега гледам дека страната кај што беа повеќето негативни коментари ја тргнале и ја користат другата.

mssuniquee likes this.
  14. teressa

teressa Истакнат член

Слушнав за една жена од Драчево Ивана се вика, ми кажаа многу убаво шиела и не била многу скапа и носиш материјал те мери и одма го шие фустанот уште истиот ден го имаш готов. Јас сега во август сум на свадба па ќе идам кај неа да ми сошие фустан па ке ви кажам впечатоци :)

cresa-jagoda and Sunnny like this.
  15. TheLadyS

TheLadyS Истакнат член

Ве молам некој да ми препорача добра шивачка во центар (да не е многу скапа) ми треба за теснење, кратење, преправање.

16. Rubiii

Rubiii Популарен член

Може бројчe од двете???

17. teressa

teressa Истакнат член

Nemam broj ja najdov na fb Ivana Gacovska pisi zena so naocari e :)

cresa-jagoda and Rubiii like this.
  18. samovilka

samovilka Истакнат член

Sakam da go sijam fustanov za svadba do sptemvri treba da mi e gotov, Dajte mi broj od nekoj stostvarno ke moze da mi go sosije[​IMG]

Ticaa likes this.
  19. Rubiii

Rubiii Популарен член

Број од Фросина од Волково ве молам!

20. Rubiii

Rubiii Популарен член

Бројче од Данчо од Нерези?