Скапо ли е 3000 денари да земат за работна рака + материјал? Каде да одам за поефтино а убаво да ми сошијат?
Зависи од изработката и од моделот на фустанот. Пример за кратко фустанче со едноставен крој се многу, ама пример фустанче со корсет или долг фустан кој бара повеќе работа, цената е таман.
Јас шиев кај една во Автокоманда, фустанот од матура околу 4000 ме фати, а беше совршенство. Сама си купив материјал, работна рака 1200 ми зема. Некад цената не е мерило за тоа како вие изгледате
3000 e mnogu za bilo kakov fustan jas rabotam vo konfekcija I taa cena e previsoka edinstveno vredi 3000 da se dade za fustan so monisti I korset oti ima mnogu rab
До прелани беа супер со цените , сеа се вивнаа во облаци .. И пишав на Фросина за еден фустан кој беше корсет до половина ( тоа требаше рачно големи циркони да се ушиваат но сепак тоа ушивањето би траело два саати дека се баш големи цирконите кои личеа на нитни ) и доле се само тул долг материјал , и за тоа ми бараше 500 € .. океј ..
Дали некој знае шнајдер/ка во Скопје за стеснување, ама да е ефтина Ако има тема бришете ја и упатете ме
Предлог за шивач/шивачка од Скопје кој шие ем добро ем брзо и не е многу скап...ми треба за миди фустанче со чипка претпоставувам повеќе ќе ме чини материјал отколку работна рака... Читам Данчо од Нерези, некоја од Автокоманда и сл ако може некоја да ми пише ЛП со препорака од искуство..
devojki vi se molam nekoj koj go ima brojot od biljana avtokomanda da mi go prati mnogu mi e bitno ili nekoja druga sto e dobra