Pred nekoja godina siev kaj zenava i super mi gi napravi fustanot, prezadovolna sum. Treba pak da sijam ama sum go izgubila i brojot i fb-to nejzino.. Ako slucajno imas kontakt nekakov od nejze kje moze da mi pratis? Fala odnapred!
Здраво може прашањето не е за тука но ај ќе прашам. Имам неколку пара фармерки кои ми се многу широки а јас не сакам широки фармерки сакам тесни. Дали можат некако да се подвијат или нешто друго за да се стеснат? Дали да ги однесам на кројач?
Имам едно прашање доколку некој се разбира во шиење, лани купив фустан ама оваа година ми е малку тесен . Фустанот ептен го сакам барав оваа година таков ист ама нема никаде за жал. Се работи за памучен блудиран фустан и сакам да прашам може ли некако кај патентот од позади на грбот да се уметне парче за да биде поширок . Знам дека е смешно ама пукнав за фустанот а само за него не ми се слабее
Ќе одиш кај шијач/ка и ќе ти кажат. Мене како идеја ми дојде и да ти го направат како корсет со врвки на грбот пример, зависи колку е возможно и каде е патентот.
Предлог за шивачка што ќе ми сошие вакво кошулче(со мој или нејзин материјал) што не зима прескапо? Спојлер
Здраво девојки! Сакам да си најдам кројач/шивач „за долга врска“ Имам еден куп гардероба од баба ми на која сега и се враќа модата, материјалите се преубави а мене ми треба теснење, па не ми се носи било каде, се плашам дека ќе ми ја уништат. Дали може да ми предложите некој/а што вистински си ја знае работата, да умее да средува сакоа, сукњи, панталони, ама баш добро да работи?
Девојки,препорачајте ми добра и сигурна шивачка во Скопје и секако не со вртоглави цени (и доколку има нејзина страна може да ми оставите.)
Здраво Ако може да ми препорачате добра шивачка во Скопје да не е многу скапа барем до кај 3 4 илјади, ми треба за долг фустан за свадба
Здраво сакам да ве предупредам женски. Шивачката Таки во Тц Беверли хилс ме ошури три пати поскапо ми наплати кратење на фустан.
Здраво Дали знаете дали е изводливо, дали може фустан пуштен доле (широк) да се направи да биде тесен припиен за тело ?
Предлог шивачка Влае/Хром/Ѓорче, што шие убаво и секако има пристапни цени? По можност да има да видам на фб/инста како работи.