Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Предлог за шијачка на фустан

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Viiiiip, 25 април 2010.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.353
    Од задната страна на Буњаковец (трговскиот, не пазарот) има шивачка. Се наоѓа отприлика зад Боди лајн, во пролазот позади. Веки е името на салонот, нема шанси да утнеш кај е, со големи букви пишува на излогот.

На nebitnoooo му/ѝ се допаѓа ова.
  2. nebitnoooo

nebitnoooo Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2023
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    4
    Фала многу ❤️

3. SupernovaS

SupernovaS Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2020
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    36
    Искуства со Atelier Per Sempre?
    Предлог добри ателјеа/шијачки?

4. LaLunaKeke

LaLunaKeke Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    Добар ден. Прв пат би ми било да шијам фустан. За матура ми е. Потребна ми е добра шнакдерка во Драчево ( да не е Вики). Ве молам препорачајте ми некој/а.

На Bixi и Milichka1 им се допаѓа ова.
  5. Zrca

Zrca Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2024
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    8
    Да ми предложите некоја добра шијачка за венчаница во Скопје од која сте задоволни?

6. Helen999

Helen999 Нов член

Се зачлени на:
    16 април 2024
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Јас имам секогаш лошо искуство со неа, башка е крајно нељубезна и безобразна, ми се одмили што влегував кај неа. Се декларира како шивачка, а не шие и се лути ако ја прашаш воопшто за шиење, башка летно време е секогаш нервозна и во паника со матури и свадби и буквално со викање ги брка муштериите бидејќи не можела да постигне во гужвите. Крајно дрзок однос

На Iwaa11 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. d(r)ama

d(r)ama Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    13
    Сакам да прашам, дали некоја имала искуство со следниве шнајдери и како сте задоволни:
    - Мода С во Влае
    - Верче кај црквата во Ѓорче

На Millky му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Шнајдер/ка, кројач, шивачка во Центар и околина за корекции, теснење, кратење? Имаше еден во ГТЦ горе ама одамна одев не се сеќавам точно каде и дали се уште постои? И ако не се лажам кај Зелен пазар? Или тоа беше продавница за завеси :rofl:

9. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.737
    Допаѓања:
    2.485
    Сакам да прашам дали постои некоја шијачка што би се нафатила да шие блузи? :^)
    Се обидов една прашав и ме одби.
    Рече само фустани.
    Али ако има некоја би било супер.
    И онака сум проблематична во одбирање блузи за себе и тоа би ми помогнало многу. :(

10. Emilija28

Emilija28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2024
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    286
    Zdravo, dali nekoja od vas ima broj od teuta vo aerodrom

11. LaLunaKeke

LaLunaKeke Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    Здраво..
    Ако сте и вие некој кој се двоуми помеѓу шиење или купување фустан.. Или каде да шиете..
    Според моето искуство најдобро ви е да си купите нов фустан од продавница.
    Дури и да е скап..
    Ова го кажувам поради тоа што јас ќе бев среќна некој ова да ми го кажеше на мене пред некои месец два и сигурна сум дека има и други девојчиња кој што како мене се во дилема дали да шијат фустан.
    Понекогаш дури и на ателјер да одите и си мислите дека "ателје е, познато, секако дека добро ке го направат и ќе го добијам баш она што го сакам за поефтино", не значи ништо. На некој може супер фустанот да му излезе додека вашиот да не личи на ништо. Затоа друи и ако некој ви препорача некоја шијачка не значи дека баш таа ќе може да ви го изработи фустанот добро. Знам дека ова звучи доста песимистично но моето искуство со една ателјерка целосно ме разочара. Не дека секоја е таква. Но голем е ризикот да се налета баш на таква. Тоа што го барав ми во најмала мера не го добив, со недели одев на проби, само за на крајот да ми го уништи фустанот при тоа обвинувајќи ме мене. Потоа морав уште толку пари да давам за да ми се сошие друг бидејќи овој не можеше ни да се поправи( кај друга шнајдерка). Има и дорби шнајдерки, секоја им чест, но се многу малце. Да додам и дека некој ( како оваа кај која залутав јас) крадат и лажат. Не им е гајле за вашето време, само на нив како им одговара, ве криват вас за нивните грешки. Дури и парите не се толку голем проблем, со среќа нека си ги троши иако се украдени, ама времето потрошено не се враќа. Затоа, моја препорака е да си купите готов фустан, а ако баш сакате да шиете, одете кај некоја веќе испробана.. Но не од некој друг, дури и близок, туку од самите вас.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LaLunaKeke

LaLunaKeke Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    За предлог немам ама знам каде да не одите.
    Силвана, ателје Моналекс.
    Жената е многу слаткоречлива ама е чист крадец и лажго.
    На збор се ама на дело ништо.
    Исто така многу дрска и неодговорна.

13. Emilija28

Emilija28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2024
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    286
    Viktorija maer

14. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    1.058
    Дали најде? Ми треба и мене

15. Mell45

Mell45 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2020
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    53
    Здраво. Итно ми треба кројач за шоправки околу бит пазар некаде да е. Треба да ми скрати сако. Please help!!!!

16. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.835
    Допаѓања:
    8.737
    Во Мавровка ќе појдеш во шивачниците за фустани, ама не тие што продаваат готови, туку тие што шијат и да ги замолиш за побрзо.

17. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.485
    Допаѓања:
    17.196
    Дализнаете некоја шнајдерка за фустани во Влае-Ѓорче, со пристапни цени и да шие со мој материјал?

Имам шиено кај БидиТим мислам се викаше, но се пресели мислам жената не е веќе во Скопје.

18. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.407
    Допаѓања:
    8.454
    Знаете ли некој што откупува венчаници?

19. Mell45

Mell45 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2020
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    53
    Здраво девојки. Свадбата ми е на 6ти август а јас имам проблем со венчаницата. На проба не сум ја приметила дека е многу долга. Сега на последната проба кога ја земав ја видов. И сега ми треба решение некое за да ја скратам а да одам до салонот кај што ја шиев не можам... Дали може да ми кажете кројач што ќе ја скрати во еден ден а да закажам претходно пошо имам само 1 ден на располагање другите денови сум зафатена.

20. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    Ako si od Sk otidi vo buticite niz carsija ili mavrovka kade sijat vencanici zamoli gi