Женски да не знаете каде можам да најдам во Битола или во Скопје материјали за шиење бунда,значи крзно и такви подебели за зимско палто ми требаат?фалааа
Devojki, so decko mi zakazavme termin na 16 ti vo maticno, mi treba fustan (ne vencanica tuku vecerna maxi toaleta) POD ITNO, niz gradov setav i se e katastrofa cenite se visoki a fustanite se od poliester i ne se nisto osobeno, imam ideja za model pa ve molam da mi preporacate snajderka sto znae da skroi i sosie fustan so iskustvo i normalno cenata da ne nadminuva od 2000/3000den. Poveke bi investirala vo materijalot dokolku znam deka zenata si ja znae rabotata i go dobijam modelot kakov sto go zamisluvam. So Roze razgovarav denes od Mavrovka i mi se vidi taka taka ...kazete mislenje za ostanatite zeni sto sijat vo mavrovka ili na dr mesta vo gradov, Inaku kolku za informacija mi se dopagja modelot od 2004 Bridal kolekcijata na Vera Wang sto go nosi Beyonce na videoto Best thing I never had (ne vencanicata, tuku toj pri krajot na videtoto, ivory boja sto e...) Vi blagodaram odnapred, cekam da predlozite nekoj... [mod-kirilica:2w5g7b0q][/mod-kirilica:2w5g7b0q]
Збориш за ова? Многу е едноставна и лесна за шиење, ништо не е комплицирано, зашто не побараш кај маалски шијачки некои? А ја фалеа тука на темава Розе од Мавровка, прочитај поназад. А и ти кажувам не пребирај многу тоа е за 2 недели речиси а периодов има премногу свадби, шијачките не се баш слободни.
ИСто една жена во Автокоманда, ја спомнуваат на претходните страници шиела многу добро и ефтино Ако сакаш нејзино бројче пиши лп ќе ти го кажам
Росонерка, да за тој фустан зборам, за Розе прочитав, вчера зборев со неа и рече дека ке ја направи за 1800 ден, со објаснување дека баш затоа што е едноставна и со свила бара посебно внимание во смисол да не набираат шавовите од страна на пример, или што знам изразот кај градите и делот со тенката свила итн... (причините за комплицираноста се од мој аспект таа само направи гримаса за сложеноста, наводно ако беше како што се овие во моментов тренди таков шиеше во истиот момент кога влегов во дуќанот: горе корсет под гради појас и надоле набран материјалот до доле со или без прерамка демек ке беше пониска цената бидејки поедноставни се за шиење и помалку се гледаат пропустите) да не должам ... Бројот на таа од Автокоманда не е наведен, нека го пише некој ако го има ...благодарам А за маалска шивачка имам моја кај која имам шиено мн работи и која работи одлично но е зафатена во следните 2 месеци со две свадби што подразбира 2 венчаници и фустани за мајките сестрите и деверушите итн... така да...
Мој предлог ти е кај шијачката кај што шиев јас од матура, до свадба на тетка ми, и не само јас сите роднини кај неа шиеја жената ше феноменално од 1500-2000 се движи, ама ств прекрасно работи, се вика Цеце и работи во аеродром, во зградите спроти мекдоналц, а точно спроти неа има Стокомак, нема утка, ако сакаш отиди, нема да се разочараш сигурна сум
ke moze i mene broevi i od ovaa sivacka i od taa od avtokomanda, roze...koja i da ste zadovolni ? tnx
Феминки од Охрид и Струга ај предложете ми некоја добра шивачка на корсети.....реков да си прашам со време зошто се ке биде полно до матура, па после да не си ја чукам главата
Знам дека малку касно се приклучувам кон темава ,но дали ќе може да го добијам бројчето во лп???Однапред ти благодарам
Може ли да ми препорачате некоја шнајдерка (ако е од искуство уште поубаво ), за шиење фустан за матура. Без креирање, бидејќи јас ќе си однесам слика... Само да не биде цената 100 ева и нагоре... (инаку од скопје сум )