Предлог за шијачка на фустан

Discussion in 'Мода и стил' started by Viiiiip, Apr 25, 2010.

1. Shery

Shery Популарен член

Каков материјал препорачувате за вакво фустанче?

Attached Files:

2. Godde5s

Godde5s Истакнат член

Женски да не знаете каде можам да најдам во Битола или во Скопје материјали за шиење бунда,значи крзно и такви подебели за зимско палто ми требаат?фалааа :$

3. macika1

macika1 Истакнат член

Devojki, so decko mi zakazavme termin na 16 ti vo maticno, mi treba fustan (ne vencanica tuku vecerna maxi toaleta) POD ITNO, niz gradov setav i se e katastrofa cenite se visoki a fustanite se od poliester i ne se nisto osobeno, imam ideja za model pa ve molam da mi preporacate snajderka sto znae da skroi i sosie fustan so iskustvo i normalno cenata da ne nadminuva od 2000/3000den. Poveke bi investirala vo materijalot dokolku znam deka zenata si ja znae rabotata i go dobijam modelot kakov sto go zamisluvam.
    So Roze razgovarav denes od Mavrovka i mi se vidi taka taka ...kazete mislenje za ostanatite zeni sto sijat vo mavrovka ili na dr mesta vo gradov,
    Inaku kolku za informacija mi se dopagja modelot od 2004 Bridal kolekcijata na Vera Wang sto go nosi Beyonce na videoto Best thing I never had (ne vencanicata, tuku toj pri krajot na videtoto, ivory boja sto e...)
    Vi blagodaram odnapred,
    cekam da predlozite nekoj...:(
    [mod-kirilica:2w5g7b0q][/mod-kirilica:2w5g7b0q]

4. rossonerka

rossonerka Популарен член

Збориш за ова?
    Многу е едноставна и лесна за шиење, ништо не е комплицирано, зашто не побараш кај маалски шијачки некои? А ја фалеа тука на темава Розе од Мавровка, прочитај поназад.
    А и ти кажувам не пребирај многу тоа е за 2 недели речиси а периодов има премногу свадби, шијачките не се баш слободни.

5. Shery

Shery Популарен член

ИСто една жена во Автокоманда, ја спомнуваат на претходните страници шиела многу добро и ефтино
    Ако сакаш нејзино бројче пиши лп ќе ти го кажам

6. macika1

macika1 Истакнат член

Росонерка, да за тој фустан зборам, за Розе прочитав, вчера зборев со неа и рече дека ке ја направи за 1800 ден, со објаснување дека баш затоа што е едноставна и со свила бара посебно внимание во смисол да не набираат шавовите од страна на пример, или што знам изразот кај градите и делот со тенката свила итн... (причините за комплицираноста се од мој аспект таа само направи гримаса за сложеноста, наводно ако беше како што се овие во моментов тренди таков шиеше во истиот момент кога влегов во дуќанот: горе корсет под гради појас и надоле набран материјалот до доле со или без прерамка демек ке беше пониска цената бидејки поедноставни се за шиење и помалку се гледаат пропустите) да не должам ... Бројот на таа од Автокоманда не е наведен, нека го пише некој ако го има ...благодарам
    А за маалска шивачка имам моја кај која имам шиено мн работи и која работи одлично но е зафатена во следните 2 месеци со две свадби што подразбира 2 венчаници и фустани за мајките сестрите и деверушите итн... така да...

7. Shery

Shery Популарен член

macika пратен ти е бројот

8. macika1

macika1 Истакнат член

da da proveriv, ti blagodaram

9. soncicko

soncicko Истакнат член

ако сакаш бројчето да ми го пратиш и на мене
    благодарам однапред

10. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Мој предлог ти е кај шијачката кај што шиев јас од матура, до свадба на тетка ми, и не само јас сите роднини кај неа шиеја жената ше феноменално од 1500-2000 се движи, ама ств прекрасно работи, се вика Цеце и работи во аеродром, во зградите спроти мекдоналц, а точно спроти неа има Стокомак, нема утка, ако сакаш отиди, нема да се разочараш сигурна сум :)

11. taci88a

taci88a Истакнат член

Ај и за мене бројче од женава :) фала

12. unikat

unikat Истакнат член

ke moze i mene broevi i od ovaa sivacka i od taa od avtokomanda, roze...koja i da ste zadovolni ? tnx

13. lunicka

lunicka Форумски идол

Општи прашања

Едно прашање за феминките од Куманово-предлог за некоја добра шнајдерка м?

14. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Феминки од Охрид и Струга ај предложете ми некоја добра шивачка на корсети.....реков да си прашам со време зошто се ке биде полно до матура, па после да не си ја чукам главата :lol: :*

15. tessi

tessi Популарен член

Знам дека малку касно се приклучувам кон темава ,но дали ќе може да го добијам бројчето во лп???Однапред ти благодарам :)

16. soncicko

soncicko Истакнат член

Ako moze i na mene broj

17. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

девојки ај предлоќете ми шијачка на фустан од велес некоја добра

Name likes this.
  18. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Вале од Којник,ако сакаш број од неа, можам да ти пишам по ЛП.

19. kate89

kate89 Популарен член

Девојки шиел ли некој кај некоја Оле од Козле и како е со цени?Дали сте задоволни?

20. Tanjich

Tanjich Истакнат член

Може ли да ми препорачате некоја шнајдерка (ако е од искуство уште поубаво :P ), за шиење фустан за матура. Без креирање, бидејќи јас ќе си однесам слика... Само да не биде цената 100 ева и нагоре... (инаку од скопје сум :) )