Предложете ми имиња за моите желчиња

Discussion in 'Дом' started by Peace.Love.Happiness, Jan 21, 2010.

1. Peace.Love.Happiness

Peace.Love.Happiness Истакнат член

Имам 2 аквариумски желчиња скоро година дена, ептен се срцки ама не им дадов име зашто не им го знаев полот... Уште незнам кое е што, машко или женско, само претпоставувам, поголемата е женско а другата машко... Нема везе, како и да е прекрасни миленици...и многу работа околу нив :mrgreen: ... Многу се пребирливи, јадат само свежо месо, а купечката храна не сакаат да ја видат... исто така јадат зелена салата и боровинки :D Незнам дали сте имале искуство со аквариумски желки , многу се паметни ако можам да кажам така, кога се гладни тропаат со камењата во аквариумот за да ми привлечат внимание и кога ќе отидам таму мислите ќе скокнат од аквариум.. гомца мали.... какаат ко луди.. и аквариумот морам да го чистам еднаш неделно, иако имам многу добар филтер... и ги хранам во посебен сад...
    Еве колку се сакаат, сонца мои :D

Ајде предложете ми универзални имиња :D

Attached Files:

2. milaaa

milaaa Истакнат член

mmmm..mn dobar izbor za domasni milenicinja..jas bi ti predlozila zenskoto da go vikas ZURKA ;)

3. anastasija19

anastasija19 Истакнат член

јас мислам дека треба да ставиш некое пократко име за да си го запомни, ете на пр. ена ина или некои такви кратки

4. Blue

Blue Истакнат член

KAKO MOZE ZELKA DA SI GO ZAPAMTI IMETO?? u redu.

Alesii likes this.
  5. kristin4e

kristin4e Истакнат член

Мммм!!! Многу ти се слатки желчињава!!!Срциња прави!Еве јас би ти предложила да ги викаш Џоле и Мими! :)

6. Dark-Rose

Dark-Rose Истакнат член

Хаха имав и јас вакви две. Машко и женско. Си ги добив на поклон од тогашниот дечко, па имињата им ги дадов според нашите. Можеш и ти така да направиш или пак... незнам... Цуци и Буци :lol: Позз***

7. babyketi

babyketi Популарен член

I jas imav vodno zelce i se vikase HANS !!!
    Za maskoto ti go preporacuvam toa ime,a zenskoto neka se vika GRETA! :lol: :lol: :lol:

8. shiningstar

shiningstar Истакнат член

Leo i Lea :) Srcinja se ;)

9. LaRagazza

LaRagazza Истакнат член

Цици и Мици хахахаха :lol:

10. Hipica

Hipica Форумски идол

Спиди и...... и незнам за женското... ама Спиди ти е најсоодветно мислам :lol: :lol:
    патем желчињава срцки ти се. ми иде и мене да си купам. души. слаткиииииии срциња :D

11. Vega

Vega Истакнат член

жељко и жељка :D :D :D

12. magic

magic Истакнат член

Коки и Кики :lol:
    П.С. кога ќе избереш име пиши ни што си избрала ;)

13. 2468

2468 Популарен член

:o :o lelee cucinjaaa sakam i jas vakvii :( od kade se kazuvajte pa di kupam i jas :) neka se vikat mia & pedro :? :? izborot e tvoj :) ako se setam na neso po ubavo ke ti pisam :*

14. kristin4e

kristin4e Истакнат член

Јас пак си помислив на Кики и Роки :lol:
    Како и да е ние се изнапишавме предлози,а девојчево нигде го нема.Може си нашло и кумови и досега и на крштевка се бидени. :lol:

15. Peace.Love.Happiness

Ahaha, me iznasmeja...
    Dechko mi se vika Pedro i onaka mi dojde smeshno.... Inache srcki e epten...
    Ako sakash da si zemesh odi vo nekoi od prodavnicite kade shto prodavaat ribi, povekjeto imaat i zhelki... Neznam od kade si, ama ako si od Skopje ima vo TC Leptokarija, 100%, majka mi sega beshe da kupi ushte edno drugarche za taa shto ja imame vo Vo Sk. :) Samo eden sovet.... ako kupuvash kupi i akvarium zashto sakaat da plivaat i im treba prostor zashto rastat golemki... Zemi za pochetok akvarium od 10-20 litri, pa posle nekolku godini kje treba i malce pogolem....

Ushte odlucchuvam za iminjata... kje vi pisham...

16. maja8

maja8 Популарен член

Tina ... a za maskoto ne znam :lol:

17. 2468

2468 Популарен член

:o se setiv, ke mu kupam na decko mi za valentin zelcinja :) ete predlog za valentitn :D ne e tema na razgovor ali aj mi tekna sega .abe mila sto znam za iminjata :? e pa aj neka se vikaat SNUPI & MISELA? :roll: pozz i pisi obavezno sto si opdlucila so iminjava...

18. anije

anije Истакнат член

Мими, Биби, Ани, и така натаму за женското а за машкото Спиди, неззз
    За женското може и куки

19. Peace.Love.Happiness

Што мислите за Каја и Лео?... Каја дефинитивно за женското тоа одлучив него за машкото незнам уште се мислам...
    Мајка ми таа дома што ја има ја крсти Жаки и многу ми е смешно секој пат кога го изговарам името...
    Него сакам да ви се пофалам на сите дека Жаки има 2 минијатурни другарчиња.... Немаат име уште ама мајка ќе изнајде решение :lol: Еве ви една сликица од сите три :D
    Јас зашто имам 2 и ги гледам како си се друшат и сакаат, гушкаат ... и реков на мајка ми да и земе на Жаки другарче, и и се уврте тоа во глава и била зела едно ама останало уште едно само и се тегнело да види каде му го носат другарчето... ;( мајка ми така со едното отишла директива на работа и го мислела другото и си рекла дали 2 или 3 исто било и веднаш и се јавила на баба ми да иде да го земе последното :D и така приказнава.... другарчињата пак си завршија заедно, само Жаки сега е збунка, овие маливе ептен се опуштиле у аквариумот и она се плаши од нив :D Верувам ќе ги засака брзо...

Attached Files:

Mayyya likes this.
  20. 2468

2468 Популарен член

sakam da prasam kolku cinat ako ne e tajna ovi zelcinjava? :roll: