Имам 2 аквариумски желчиња скоро година дена, ептен се срцки ама не им дадов име зашто не им го знаев полот... Уште незнам кое е што, машко или женско, само претпоставувам, поголемата е женско а другата машко... Нема везе, како и да е прекрасни миленици...и многу работа околу нив :mrgreen: ... Многу се пребирливи, јадат само свежо месо, а купечката храна не сакаат да ја видат... исто така јадат зелена салата и боровинки Незнам дали сте имале искуство со аквариумски желки , многу се паметни ако можам да кажам така, кога се гладни тропаат со камењата во аквариумот за да ми привлечат внимание и кога ќе отидам таму мислите ќе скокнат од аквариум.. гомца мали.... какаат ко луди.. и аквариумот морам да го чистам еднаш неделно, иако имам многу добар филтер... и ги хранам во посебен сад... Еве колку се сакаат, сонца мои Ајде предложете ми универзални имиња
јас мислам дека треба да ставиш некое пократко име за да си го запомни, ете на пр. ена ина или некои такви кратки
Мммм!!! Многу ти се слатки желчињава!!!Срциња прави!Еве јас би ти предложила да ги викаш Џоле и Мими!
Хаха имав и јас вакви две. Машко и женско. Си ги добив на поклон од тогашниот дечко, па имињата им ги дадов според нашите. Можеш и ти така да направиш или пак... незнам... Цуци и Буци Позз***
I jas imav vodno zelce i se vikase HANS !!! Za maskoto ti go preporacuvam toa ime,a zenskoto neka se vika GRETA!
Спиди и...... и незнам за женското... ама Спиди ти е најсоодветно мислам патем желчињава срцки ти се. ми иде и мене да си купам. души. слаткиииииии срциња
lelee cucinjaaa sakam i jas vakvii od kade se kazuvajte pa di kupam i jas neka se vikat mia & pedro :? :? izborot e tvoj ako se setam na neso po ubavo ke ti pisam
Јас пак си помислив на Кики и Роки Како и да е ние се изнапишавме предлози,а девојчево нигде го нема.Може си нашло и кумови и досега и на крштевка се бидени.
Ahaha, me iznasmeja... Dechko mi se vika Pedro i onaka mi dojde smeshno.... Inache srcki e epten... Ako sakash da si zemesh odi vo nekoi od prodavnicite kade shto prodavaat ribi, povekjeto imaat i zhelki... Neznam od kade si, ama ako si od Skopje ima vo TC Leptokarija, 100%, majka mi sega beshe da kupi ushte edno drugarche za taa shto ja imame vo Vo Sk. Samo eden sovet.... ako kupuvash kupi i akvarium zashto sakaat da plivaat i im treba prostor zashto rastat golemki... Zemi za pochetok akvarium od 10-20 litri, pa posle nekolku godini kje treba i malce pogolem.... Ushte odlucchuvam za iminjata... kje vi pisham...
se setiv, ke mu kupam na decko mi za valentin zelcinja ete predlog za valentitn ne e tema na razgovor ali aj mi tekna sega .abe mila sto znam za iminjata :? e pa aj neka se vikaat SNUPI & MISELA? :roll: pozz i pisi obavezno sto si opdlucila so iminjava...
Што мислите за Каја и Лео?... Каја дефинитивно за женското тоа одлучив него за машкото незнам уште се мислам... Мајка ми таа дома што ја има ја крсти Жаки и многу ми е смешно секој пат кога го изговарам името... Него сакам да ви се пофалам на сите дека Жаки има 2 минијатурни другарчиња.... Немаат име уште ама мајка ќе изнајде решение Еве ви една сликица од сите три Јас зашто имам 2 и ги гледам како си се друшат и сакаат, гушкаат ... и реков на мајка ми да и земе на Жаки другарче, и и се уврте тоа во глава и била зела едно ама останало уште едно само и се тегнело да види каде му го носат другарчето... мајка ми така со едното отишла директива на работа и го мислела другото и си рекла дали 2 или 3 исто било и веднаш и се јавила на баба ми да иде да го земе последното и така приказнава.... другарчињата пак си завршија заедно, само Жаки сега е збунка, овие маливе ептен се опуштиле у аквариумот и она се плаши од нив Верувам ќе ги засака брзо...