Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Предлози и идеи за сајтот и форумот

Дискусија во 'За форумот' започната од bilkata, 17 март 2010.

1. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159

Како мислиш ? :)

2. Siksi

Siksi Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    305
    па како шо има и други весници да има весник фемина ама да биде месечен!

3. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    А ха, има и тема отворено тема Фемина списание, во општи дискусии мислам дека е, и не ми се допаѓа идејата, бидејки сметам дека нема да биде успешно ;)
    Денес се е бесплатно на интернет, зашто да даваме пари за списанија

4. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Ова е веќе предложено и одговорено, во скоро време сигурно ќе има. ;)

5. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    може во темата македонски идол да има анкета како во некои други теми, да се напишат имињата на идолите и да гласаме за добар и лош по наше мислење! прифатено или??? :?: ;)

6. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Лина се согласувам дека е добар предлог, сега модераторот на категоријата треба да одлучи (при консултација ако е потребна) и да ја направи или ненаправи анкетата.

7. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    lux ме послушаа сега видов има анкета! благодарам :*

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  8. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.116
    Допаѓања:
    67.109
    Послушавме нормално ;) И благодарност за предлогот :)

9. easyyyyy

easyyyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    175
    Мислам дека на сината линија каде што се чет,игри,членови и одјави се,треба да има и копче нови мислења.Така би било поедноставно,отколку да се враќаме цело време на почетната страна :D Па посебно ако е крај на месец и интернетот е бавен,хаос е :o

На figgiMK му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    не знам дали некој дал предлог за ваква промена (извинете, ама премногу мислења се, ме мрзи да читам |-) )
    Секогаш кога некој ке цитира мое мислење, би сакала да ми се прати порака во сандачето. Само тоа :)
    се друго е супер :l:

11. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    веќе е даден ваков предлог ;)

инаку мислам и дека не би било лошо доколку се направи подкатегорија во образование за училишта и факултети, има теми за доста училишта и факултети: ЈБТ, Корчагин, економски, филолошки...
    мислам дека така би се зголемила прегледноста

12. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Мислам дека е претерано колку и да е глупава некоја тема 20 форумџики да даваат коментари од типот клуч т.е.тоа е улога на модератор и нема што изигрување на шерифи или дежурни без потреба.Ова и во правилата би можело да се вметне,иако на многу може ова им била една од омилените активности на форумов,да не се мешаат ингеренции едноставно.Мене повеќе ми сметаат 20 континуирани предлози за заклучување,отколку глупавоста на темата сама по себе,дури глупавоста знае да е забавна,а бесконечни рипит активности се банални.

На wings, lolyta777 и Nightwalker им се допаѓа ова.
  13. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    веќе е во правилата

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Не сакам да се повторуваме ама баш истото сакав да го кажам и го сметам за многу важно, бидејќи некогаш и после 2 недели гледам дека некој ме цитирал и побарал од мене нешто а може и воопшто да не видиш, така се ќе биде попрегледно.

На figgiMK, MiiLla и Rock-a-Fella им се допаѓа ова.
  15. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Јас сакам да дадам предлог не за сајтот, ами за форумџиките, т.е. еден добронамерен совет- кога пишуваат некој пост (посебно подолг) да го пишуваат во пасуси, т.е. секој дел да го одделуваат со ЕНТЕР, бидејќи на тој начин постот е попрегледен и полесно се чита ;)

Вака кога ќе видам некој ептен долг пост без ниту еден ентер во него, колку и да ми е интересен не можам да го дочитам, се мачам и се откажувам.

На Phyramide, lolyta777, Srculence--91 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Sunshine555

Sunshine555 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    69
    Ова веќе е во правилата. :)

Останати правила за пишување на мислење

Користете интерпункциски знаци.
    Користете голема буква на почетокот од речениците.
    Разделувајте ги долгите мислења на параграфи (притиснете „Enter“ 2 пати).
    Користете го копчето „Преглед“ и проверувајте ги мислењата за грешки пред да ги испратите.
    Не пишувајте со ГОЛЕМИ БУКВИ.
    Не користете bold, italic, подвлекување или боја за целиот текст на мислењето. Користете ги овие стилови само кога имате потреба да акцентирате мал дел од напишаниот текст.

17. spanko

spanko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    522
    sanjaeva праша во *сакам да прашам* вакво нешто... идеава не и е лоша! Може да биде како за четот да неможе да се направи тема ако нема одреден број на мислења, а за сепак да не бидат испуштени некои дори теми, ако веќе е сериозна тема да се обратат кај модераторите и тие да ја отворат! уфф малце ми е хаос реченицава, се кадевам ќе ме разберете!

18. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Спанко се согласувам. Вака ептен замараат и отвараат теми брз врска.

19. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Со оглед на тоа што форумов веќе долго време постои, опфатени се речиси сите сегменти, и отворени се теми од буквално сите области, (а сите сме сведоци на тоа секојдневно колку непотребни теми се отвараат), би предложила одсега да може да се отвори нова тема, само со дозвола од модератор.

Доколку е можно некако, кога некој сака да отвори нова тема, модераторите да добиваат известување за барање за нова тема, па доколку сметаат дека нема таква и дека е потребна, самиот да ја објави темата.

Со тоа новите членови место да отвараат нови теми, ќе се помачат малку и ќе ја најдат постоечката па таму ќе коментираат.

Со оглед на тоа што 90% од предлозите на форумот не се прифаќаат, не очекувам многу ни мојов да биде прифатен, али за секој случај да си кажам.

20. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Навистина, зошто Билката не ни се обрати тоа и тоа тогаш ќе се направи. Незнам, само кога е Жустро сите виснале и гледаат да ја смират ситацијата а вака ни шуш ни буш.