Па може да го направат одговорните на форумот. А слободно можеш и ти да дадеш идеја, сепак овде само предлагаме.
Скорпионко, се засекира мислиш утре ќе ја принтаме книгава јас и Ливинг лично и никого нема да прашаме Абе предлог е ова само Јас мислам убав. Ако наиде на позитивен одзив ок, ако не, пак ок. И да не бидеме сфатени погрешно, каква слава Скорпио? Се зезаше нели? Каква слава е тоа кога во книгата ќе се убацат нечии постови без име и презиме, онака ко у поговорки кога стои - авторот е непознат а? Плус со добра цел би било ова а јас лично за хуманитарна цел ако треба и печат од ноџево ќе ви оставам ако знам дека со тие пари ќе му помогнам на некое болно дете.
Може за почеток на крај од годинава Билчето да направи спешл селекшн и да ги објави на главната страна.Ем реклама за форумов,ем тест на убавава идеја! За книга од прва,тешко,иако благородна е идејата за хуманитарни цели,само кој би ја купувал сем ние самите,а и требаат средства за да се испечати...малце комплицирано ќе му дојде.
Колку би било само убаво толку бисери на едно место... Има доста убави мислења насекаде низ темите, кога повеќето би се собрале би опфатиле добар број страници. Сајтот го следат многумина, доста е активиран и преку социјалните мрежи доколку би стоел потписот на фемина на книгата, верувам дека ќе има голем одзив. Некако не е задоволително за такви текстови да стојат на главната страна и онака има катче актуелно на форумот. Би сакала да знам што мисли Билката, дали оваа идеја може да се развие? Нека каже некој од одговорните, што бидува со предлозите пишувани овдека, може ли да се применат?
И се засекирав да знаеш Пирамидо, оти многу значи кој ќе биде во тој некој избирачки одбор, нели? А за слава, да не се лажеме, колку и да е некој анонимен би му годело и тоа многу кога би си го видел макар само и псевдонимот, не мора и тоа, туку неговите зборови оковечени во книга, така да не зборувам за онаа надворешна слава туку полнење на сопствено его, што лично не ми смета ако е заслужено освен она ''Го правам исклучиво хуманитарно''...
Во наплив на инспирација и недостиг на сон, ми дојде една идеја, надополнување на оваа на Лилит. Може да се направи цел пост за форумот, на насловна страна. Пример, како што е сега Изговори вс Диета. http://www.femina.mk/%D0%B4%D0%B8%D0%B5 ... 1%82%D0%BE Е, таму, во постот, билката да направи категории, пример, смешни мислења, инспиративни, брак/дете/семејство, љубов, поезија, дури и политика... Затоа што не само во СДК има квалитетни постови и мислења. Имам читано постови од многу форумџики, кои можеби не пишуваат поетични постови за утринското сонце, ама имаат многу други работи да кажат. Да не ме сфатите погрешно, сакам јас да читам се што се кажува, него мислам оти ми ја разбирате поентата. Да не ги вреднуваме само уметничко добро скоцканите постови. Сите членови се исти. Едноставно, треба да се зберат сите тие постови на едно место. Мал, симболичен гест, начин да им се искаже почит на членовите за времето поминато овде.
Да, се согласувам со Дузи. За книга е тешко изводливо, потребни се повеќе средства, среќна ќе сум ако ја има книгата, но мислам дека е многу потешко. Епа, еве јас како си импровизирав тоа што го напиша Дузи. Спојлер Да има некоја ваква слика од книга и да пишува некој текст на пр. „ Форум - Femina.mk “ (би можело да стои и некој поенергичен наслов, ама тоа им го препуштам на билката и покреативните феминки) И сега на книгата што е на сликата (не мора оваа слика, ја ставив само како пример) на неа да се испише некој текст (кој исто ќе го пише или билката или некоја феминка која ја бива за пишување проза. Би можело да изгледа вака „Темата Последната глупост што сте ја направиле изобилува со смешни но вистински случки кои на моменти изгледат засрамувачки, или барем ние така си мислиме. Тука е и темата со Бисери и Смешни мислења каде што ќе се изнасмеете за цел месец. Да не ја заборавиме и темата која заслужува посебен восхит - Ваши дела - поезија или проза. Во темата Политички и актуелни настани ќе ги разберете случувањата во земјата и ќе дознаете како размислуваат другите околу вас............ Да не набројувам уште теми, ама јас размислувам тоа да биде нешто така. А тие болдираните теми да бидет хиперлинци и ако сакам да стиснам на Смешни мислења на книгата ќе и се сврти страната и ќе пишува за избраната тема. Исто така мислам дека насловот би бил уствари на корицата на книгата. Се надевам ме разбравте. Не е нешто посебно, но целта е тука да ставаме разни идеи и предлози. Па, сите идеи и предлози можеме да ги споиме и ќе излезе нешто... Толку од мене. Благодарам на вниманието.
Ај јас да пропеам ... за предлогот ... За книгата едно вакво . АМА уште кога ја видов идјеата ми се допадна , но знам како одат тие работи . Моја блиска личност е писателка . Знам се што помина додека книгата се издаде . Значи тоа е тешко веројатно . Јас на секој начин би ја подржала оваа работа па дури и парично . Ние сме единствените инвеститори тука . Единствено што ми паѓа на памет е да се склучи договор со некоја марка , која ќе застане зад книгата (што е ептен тешко ) и да се направи нивна реклама на книгата можеби и форумот ... Чаре ? Ако има дотолку заинтересирани сами да си ја исфинансираме книгата . И се согласувам да нема само од СДК туку од теми што се поинтересни т.е било кое мсилење кое е вредно за внимание ... Знали различни теми а и поинтресо би било . Единствено не би се согласила со Бијорселф да има Политика мислам на сите им е скиснато од политика.
Ми се допаѓа идејата билката да направи статија со најдобрите постови и мислам дека би било интересно и дека ќе привлече повеќе внимание доколку е нешто во овој стил На пример некоја ваква сликичка Спојлер на која наместо лајбрери ќе пишува фемина, а на книгите темите, или можеби некоја натрупана соба, на пример со девојка со розова коса (на која е тагнат пост од последната глупост што ја направив) која чита книга (на која се тагнати дела од поезија и проза) и сл...
Јас гласам за ова што го напиша Кикето. Венди, ова за политика го ставив колку да потенцирам дека мислам да има некои мислења од различни категории. Не мора баш политика да се стави.
Видов на еден женски форум ако сакаш да ставиш анимација некоја од интернет или било каде само ја копираш и ја ставаш а тука треба да бараме урл а немаат сите слики
^ Секоја слика што е на интернет мора да има URL. Ако ја нема на интернет т.е. ја имаш некаде во компјутер, тогаш постојат сајтови на кои може да се аплоадира и ке си добиеш линк за истата.
Па веќе две години го нема соновникот, и сакам да прашам кога ќе го објавите. Имам многу чудни сонови и сакам да знам што значи.
Одамна не сум ја читала темава, па гледам некој предложил да се состави книга со постови од форумов. Колку само ќе биде тоа пропадната инвестиција не сте свесни. ако се изаде книга, ќе треба форумов да се затвори. Зашто некој да дава пари за книгата кога може да си го отвори профилов и да си прочита без пари?!
Имаше една страна во која можеш да си направиш свој аватар (човече кое личи на вас) ако сакате да вградите таква опција...
искрено и 200 ден да е не би ја купила безвеза дали тоа ке значи дека другите мислења нема да се важни -оние кои ке бидат напишани после печатењето на сликата Femina.mk Е сајт-и форум а ако не прочитавте темата се вика Предлози и идеи за сајтот а не за форумот