Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Предлози и идеи за сајтот и форумот

Дискусија во 'За форумот' започната од bilkata, 17 март 2010.

1. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Не беше темава "Предлози и идеи за сајтот" ? Не се мисли на сајтот каде што се постираат новости? Ако е за форумов, добро. Грешно сум сфатила.

Читајќи неколку страни наназад гледам дека се збори за форумов, па да си го кажам и јас мислењето тогаш.

Предлог бр.1 Размисли 2 пати пред да избришеш мислење

На форумов многупати сум видела ситуации од типот: Прво скокни па речи оп!
    Се бришат он-топици, само ако не се еднакви со другите мислења во темата(а се правилни).

Предлог бр.2 Да се воведе "правило" секој кога ќе види офф-топик мислење да го пријави(знам дека постои тоа, но не верувам дека многу се практикува)

Да се брише мислење кое е офф-топик или навредува одредена група луѓе или некој член, ватевр пријавено од страна на член. Ако се воведе ова и ние членките да пријавуваме (за наше добро) сигурно секое офф-топик мислење ќе биде пријавувано од повеќе членки. А не модераторите да чепкаат, па да бришат. 2 глави мислат подобро од една. Упс, 10 глави. И повеќе.
    Ем помалку работа за модераторките, ем нема да има потреба од незадоволство. :wasntme:

Предлог бр.3 Кога ќе се отвори некоја безмислена, глупава или незнам каква тема не мора одма сите : Ааааа-уууу, запалете ја вештерката! Уа, дишк! дхусидфуефењ |( |( |( |(

Едноставно пријавете ја темата на модератор и ако модераторот смета дека треба да се заклучи, нека се заклучи.

И немора ако направам некоја печатна грешка одма сите да здиват(како во некои случаеви) па после цела тема во офф-топик. Не е ова само за мене, за сите. И уште неколку предлози како што се повеќе смајлиња, повеќе слики тоа веќе спомнато.

Од мене толку, од Господ повеќе. :wasntme:

На Miss.Ricci, Hipica, OnlyGirl1 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Лин, еве јас ќе пробам да ти одговорам на предлозите :)

1. За првиот нема што да се каже многу, ако некој смета дека неправилно е избришано мислење нека се обрати по ЛП до модераторот на категоријата.

2. Навистина не се користи многу опцијата за пријавување мислења, а секако дека е полесно на тој начин. Не е возможно едно офф топик мислење да се пријави од повеќе членки - мислењето се пријавува само еднаш, и со секој нареден обид за пријавување пишува дека мислењето е веќе пријавено. Доволно е еден член да го пријави :)

3. За третиот предлог апсолутно си во право, тоа и стои во правилата на форумот, ама не го почитуваат сите, за жал. Баш ова е една од причините за која некои членови не се осмелуваат да отворат нова тема, се плашат да не бидат исмеани.

На Linn1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. OnlyGirl1

OnlyGirl1 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    9
    значи ја колку разбрав се работи за презлози и идеи за САЈТОТ а не само за ФОРУМОТ :!: Инаку би сакала да се вовде тој долго очекуван СОНОВНИК! :rofl:

4. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    Па и форумот е дел од сајтот

5. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    За болдираното и јас не знаев и тоа од проста причина што ретко се користи.
    Хм, па незнам баш. ;)

6. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    Па фемина како целина е сајт
    Форум и новости се одделни категории на сајтот :)

Инаку предлагам да пишува на сите мислења кои ги редактирале модераторите дека се редактирани.
    Имам повеќе пати забележано дека кога модераторките ми бришат оффтопик дел од мислењето, не излегува дека мислењето е редактирано од модератор, а често без тој оффтопик делот, мислењето ја нема истата смисла што ја имало претходно.
    На едитираните од латиница во килирица мислења пишува дека е едитирано, а на овие не :^)

На OnlyGirl1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Ми требаше една од модераторките на една категорија, па сакав да предложам пod секоја категорија да стои името на модераторот.
    Пример:

Спорт
    Angelce

Така е многу полесно отколку да се бара темата, па листата со модератори.

8. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.231
    имам еден предлог за форумот....
    поради подобра демократија на форумот сметам дека до името на секој модератор треба да постои копче Праведен // Неправеден , за да можеме да ја оценуваме нивната работа...
    Затоа што ние сите не секогаш се согласуваме со нив...
    Знам дека ова ке наиде на осуда кај голем дел од модераторите, сепак сакам да размислете за предлогот затоа што сметам дека ке биде праведно да се смени модераторот доколку на повеќето од членовите не му се допаднала неговата работа, ...на тој начин и тие подобро ке можат да си ја вршат работата а и ке има можност некој друг да го заземе неговото место доколку тој не се покажал за доволно добар. А доколку се докажал затоа што добил повеке позитивни (праведен) ке биде и по мотивиран за понатаму , а и ке знае дека голем дел од членовите се согласуваат со него.
    Јавно ке се види мислењето за секој од нив.

9. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Јас не се согласувам со ова, и нема потреба секој еден да се согласува со нив и нивните мислења, тие не владеат по темите па за да ние сите мора да сложуваме со нив, само што да не се тие, ќе настапи тотален хаос :)

Што може да не ти се свиѓа кај некој модератор, тие само работат според правилата на форумот, до сега не забележав ни еден/една да си измислува нешто или па да се издига високо само зошто е модератор,
    И сигурно некој модератор да не си ја врши работата, би имало жалби и поплаки.

Јас пре би да се отворе тема за модераторите и администраторите, т.е ако веќе има се извинувам, отколку да им кликаме праведен или не.

10. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.116
    Допаѓања:
    67.108
    За оценувањето на модераторите беше спомнато наназад, а и малку подамна, меѓутоа администраторката одговори дека тоа не е изводливо бидејќи членовите не ни имаат увид во работата на модераторите. Членовите не гледаат секојдневно колку брише модераторот, колку спојува, заклучува и сл., во тоа само администраторите имаат увид, за секоја акција што ние ќе ја извршиме администраторите може да проверат. Затоа и тие ако сметаат дека некој не си ја работи добро работата ќе реагираат. :)

11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Во темата аватари,членките доколку сакаат да ставаат слики да бидат ете максимум например 150*150
    или пак доколку може таа тема да се направи автоматски да се намалува големината на сликите

12. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Што има тоа врска?! Си ја симнуваш сликата и после си ја прикачуваш, сама си се намалува..

13. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    едноставно попрегледно и поубаво изгледа,самиот збор аватар асоцира на мала сликичка.
    тоа е мое мислење и мој предлог

14. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Јас пак баш сум за тоа автарите да можат да бидат што поголеми, вака ситно, ситно, не може да се долови убаво сликата :)

На Meggy и x.Daisy.x им се допаѓа ова.
  15. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Може ли да го зголемите лимитот на лични пораки? На пример 200-300...500 :wasntme:
    Вака ми се бришат кога ќе префрли лимитот...

На Beauchamp и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  16. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Имаше вакво барање, па затоа е тука опцијата направи нова папка што собира 100 нови пораки, па можеш пораките да ги преместуаваш од една во друга папка и да си ги распоредиш ако не сакаш да ги бришеш.

На Miss.Ricci му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ket.Rin

Ket.Rin Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2011
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    970
    Би сакала кога ќе отворам некоја тема да пишува негде горе или доле дали имам коментирано на таа тема. Можеби сум дискутирала на таа тема на фејсбук или некое друго место, па некогаш не ми текнува дали сум коментирала или не. Во интерес на феминките нели, ако има 200 страни темата да не барам 3 саати. (П.с. ако веќе има опција со која можам да проверам вакво нешто, а досега не сум ја видела, известете ме :) )

18. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Ако имаш звездичка кај големото кругче до насловот на темата значи дека си коментирала.

На Ket.Rin му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Затоа што во последно време гледам многу нови членови кои би требало да бидат банирани поради тоа што рекламираат некои производи, постираат линкови до вирусни програми и несоодветни содржини (оваа стапка на постирање безвезни линкови и постови во последно време енормно се зголеми), мислам дека би било добро да биде забрането постирање на линкови на членови под 50 мислења.
    Што мислите? :)

20. Sramezlivoto

Sramezlivoto Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    100
    Имам неколку идеи за форумов се надевам дека ке може да се реализираат.

1. Да има нешто како известувања кога некој ни го цитира мислењето, кога на некој му се допаѓа нашето мислење (не е толку важно), кога имаме казна, ново цветче итн.
    2. Да се промени малку изгледот на личниот профил. Да има нешто како лична галерија, трофеи, а може и место за објави.
    3. Чатот не е баш нешто најдобро за форумот, зошто тоа што се коментира во чат да не се коментира во некоја тема, а тоа сите да го видат :)

Можеби некој грешка ке ме свати али тоа е моето мислење!

На MiaBeMia му/ѝ се допаѓа ова.