Предлози и идеи за сајтот и форумот

Discussion in 'За форумот' started by bilkata, Mar 17, 2010.

1. CIA

CIA Популарен член

literatura-i-umetnost/izreki-pogovorki-mudri-misli-sekojdnevni-pouki-i-slicno-t4085/3910.html#p1127526

literatura-i-umetnost/quotes-interesni-pogovorki-t3561/460.html#p1127450

Темиве нели се исти? :^)
    Ако не се,де некој нека ми ја каже разликата,што треба во едната,а што треба во другата да пишувам?

Де спојте ги,оти и во едната и во другата се пишуваат исти работи.

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

^и јас еднашка пишав за ова, ако не се лажам одговорот беше дека едната тема се народни изреки,различни поговорки, поуки, кратки поучни приказни.
    а quotes, се изреки и мисли од одредени личност,и се пишува од кого се

3. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Различни се темите, ама очигледно ако се продолжи вака најубаво ќе биде да ги споиме.
    Во изреки се пишуваат народни мудрости, поговорки, а во quotes, цитати од познати личности, ама некако не се прави разлика. Ќе се разгледа нивното спојување.

4. MacaLove

MacaLove Популарен член

Кога пријавуваш нечие мислење, пишува Извести ме за исходот на пријавата Да/Не.
    Зошто не стига никакво известување за тоа?

5. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Па на меил стигнува известување.

MacaLove likes this.
  6. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Јас викам во категоријата за Серии да се направи нова подкатегорија за турски серии. Затоа што пренатрупано е со турски глупости и не може човек темите за другите серии да ги најде.

7. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

И јас мислам двете теми со поговорки да се спојат поубаво ке биде, ме збунуваат вака.

Инаку не е лошо да се прочешлаат и темите од категоријата Љубовни проблеми. Има еден куп теми а сите се некако слични или исти, секој што си имал проблем си отворил тема. Видете таму што може да се спои спојте.

8. ocila

ocila Истакнат член

Па гледав и следев некој од категоријата Слики во Мода и стил ставале по една слика само за да и се зголеми бројот на мислења по една слика и ништо коментар па може еве во тааа категорија да не се бројат мислењата(но тоа само за слики).Може да се ограници бројат на лике во 24 часа на прилет 12 МИ СЕ ДОПАГА во наредните 24 часа можеш да ставеш но тоа да биде од кога си се најавил на пример Денес сум се најавила од 9:00 наутро но утре до 9:00 да имама 12. Или кога ке го уклучиш на некој профилот да го разгледуваш на има Стетистика од игри.кои му се омилени,која последна ја играл и резултат.И тоа кога пријавуваш мислење да ти доага во известувања а не на меил.

9. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

^тоа за ограничување на опцијата МИ СЕ ДОПАЃА според мене е глупо.
    Ако некој е дојден заради тоа нека пише јавно, јас лично на сите мислења ќе му ставам МИ СЕ ДОПАЃА
    Па не сме ние мали деца овде да се ограничуваме, сметам дека до толку имаме во главата. Зошто за се мора да се има ограничувања.

10. Lux

Lux Форумски идол

Нема потреба со ограничување на лајковите, ако се стави ограничување поарно нека ја нема опцијата.

11. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Искрено не ме занима многу што се брои како мислење а што не поради тоа што не сум овде за да трчам по цветчиња.
    Ама мислам дека е некако нелогично да не се бројат како мислења постовите во Сакам да кажам кога толку убави работи таму се пишуваат а е потребно и многу инспирација и креативност додека оние што слушате во моментот, што јадевте вчера, што планирате да јадете се бројат како мислења :^).

Ете, чисто некој мој предлог. Не мора сите мислења во Кафе муабети да се бројат ама оние во Сдк мислам дека заслужуваат. Воедно да не се бројат оние што ги споменав затоа што многу пишуваат таму само колку да билдаат број на мислења, чест на исклучоци секако.

Madonna, LilBaby, CIA and 1 other person like this.
  12. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Anathзапиши ни броеви на кои можеме да донираме од операториве
    И ВОЕДНО ЕДЕН АПЕЛ ЗА СИТЕ ФЕМИНКИ ДА ПОМОГНЕМЕ СО ДОНИРАЊЕ КОЈ КОЛКУ МОЖЕ ЗА ОВИ ДВЕ МАЛИ ДЕЧИЊА

13. Annath

Annath Форумски идол

Нема уште броеви, само сметка има... се чека да се одобрат броеви за донација...

14. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Ок, гледам дека Гордана ме изигнорира, а уште сметам дека имам поента, па ќе пишам јавно во темава.

kanta/posveta-na-kniga-t12732/#p1144105

Наводната "оригинална" тема која првично била отворена воопшто не поттикнува дискусија, изгледа несериозно со латиницата и веќе долго време не е активна затоа што е поставено прашање и веќе е одговорено на него. Новава тема поттикнува убава дискусија, има што да се пишува и може колку-толку да ја живне категоријата литература на која и’ недостигаа активност.
    Предложив по лп барем да се префрли постот на Батерфлај во старата тема, ама :devil: .
    Мислам, девојката се потрудила и неправедно е оваа тема да оди во канта наместо претходната.
    Само насловот на темата е ист, не и поентата. Темата не е дупла, сакам да заклучам. :)

Mayyya likes this.
  15. cveke123

cveke123 Истакнат член

Зошто да нема известување кога некој ќе те цитира или кога ќе и се допаќа мислењето?
    Слично на фејсбук, но мислам дека е многу корисно!

Madonna likes this.
  16. Lux

Lux Форумски идол

Затоа што оваа платформа не го подржува тоа или така нешто. Се разгледува оваа опција ама не е можна од некои причини јасни на тие кои работат на форумот, јас не знам да ти објаснам.
    И истово е предложено неколку пати. :)

17. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Темата е дупла, јас веќе и ти одговорив на порака што ми ја прати, што значи не те игнорирав.Веќе ти кажав дека и на старата тема може да се дискутира, самата тема, сама по себе поттикнува дискусија и нема зошто на истата да не пишува секој, без разлика што во воведот е само прашање поставено за помош.Секако дека може старата тема да поттикне дискусија.

18. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Ме изигнорира кога ти реков да го префрлиш новото мислење што поттикнува дискусија во старата тема или не?
    Да или не - те молам не ми врти одоколу.

19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Идеа да се стави анкета за фаворит на ЕП 2012...еве читам и други членки го мислат истото

LivingGlam likes this.
  20. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Бидејќи предложено е за нотификација за цитирање или за ѕвездички,предложувам кога ќе се отвори листата со ѕвездички да ги дава сите членови а не до 100 :)