Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Предлози и идеи за сајтот и форумот

Дискусија во 'За форумот' започната од bilkata, 17 март 2010.

1. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Да се избришат сите непотребни профили со ниеден одговор.

На lana8 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    796
    Допаѓања:
    3.046
    Не е ниту предлог,ниту идеа ова,само мала корекција. На анкетата на насловната страница на сајтот има грешка, наместо КВАНТИТЕТ пред квалитет пишува, КВАНТИТЕТ пред квантитет. Можеби никој не го приметил,али ми боде очи од вчера :)

3. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    и на мене исто нека се поправи тоа...
    ааааа сакам да прашам кога ке стартува новата платформа ? :)

4. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Кога отвараме некој линк а сме на Фемина ,горе немора да стои логото на Фемина |(

На ocila, lana8 и Miss-Angie92 им се допаѓа ова.
  5. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    Предлогот не е добар и ќе ти кажам зошто.
    Постојат многу членови кои можеби ќе се пронајдат во некоја тема и го сметаат форумот за корисен но немаат храброст/не сакаат да пишуваат. Пример, мајка ми ќе се регистрира само за да чита рецепти. И сеа да ја избришеме? :)
    Подобро да има такви што само читаат рецепти и не пишуваат отколку тролови кои единствена цел им е да се мајтапат и да прават ремет по темите.

На tea4e и Glossy-girl им се допаѓа ова.
  6. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    ^ Се согласувам со тоа, ете има некои што се зачленуваат само за да коментираат на статиите на сајтот.
    Но, има и такви членови кои не се вклучиле на форумов 2 години.
    Е за нив сум за да се деактивираат, бидејќи не се користат, а само зафаќаат место.
    Да не збориме за тоа колку е тешко при зачленување да најдеш неискористено име.

На COollLady му/ѝ се допаѓа ова.
  7. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Се сложувам со тебе за троловите,но мислам дека можат да се читат рецепти и без корисничко име,нели?
    Да мислиме за доброто на Фемина :)

8. lana8

lana8 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    180
    Јас сум прилично нова тука па ме мрзеше да листам.. би требало да се избришат сите членови кои немаат одговор, кои се немаат регистритано долго време. Би можело да се додаде и копче лајк.. :)
    Би можело администраторот да ги издвои најдобрите 10 предлози и идеи и би можело да се стави и анкета па сите членови на форумот да имаат по еден глас и да гласаат и првите три со најмногу гласови да се применат во форумот :)

9. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.456
    Постои копче ми се допага, веднаш до копчето цитирај

10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.462
    Допаѓања:
    114.802
    имам предлог во врска со подфорумот Серии и емисии. Бидејки многу серии се дотсапни на интернет за гледање, а истите не се емитувани кај нас, да не се пишуваат пораки од типот Кај ја гледате, на која тв се дава и слично, како и да не се доведува до ситуација да се читаат спојлери за наредни епизоди, би можело да се отвори подфорум Неемитувано, каде што ќе се дискутира за тие серии и емисии.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kristina123456

kristina123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    59
    до копчето ми се допага да има и копче не ми се допага за некое мисленје ти се допага а ако мислис дена мислечето не е во ред ке кликнеме не ми се допага зарем не би било добро??

На MissDior му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^па логички е дека ако ти се допадне ќе стиснеш ми се допаѓа. А ако не ти се допаѓа нема да стиснеш. :?:

13. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Имам еден предлог: Кога ќе се стигне од одреден голем број мислења (пример како што е темата "Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија" каде е стигнато до 1002 страница) да се направи нова тема продолжение, пример да гласи "Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија 2 дел." Добро би било според мене да не вртиш страници назад и назад (ќе имаш подобра ориентација). Се надевам дека модераторите ќе размислат на ова прашање. Поздрав :)

14. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Со новите реформи што ќе настапат во скоро време
    би било убаво да се посвети внимание на неколку работи

Почнуваме

1. Да воопшто некој предлог и идеја биде прифатена или барем да пишат во ЛП неможе или некаков било каков одговор , бидејќи вака за џабе спамуваме кога ништо не се случува.

2.Има 1-2 модератора кој не ја вршат коректно својата работа , така да бидејќи тие што требало да бидат избрани пред 5 месеца нови модератори не се избрани , па затоа предлог да се направи како што биравме форумџика на годината , да секој поднесе по 3 имиња и на крај да се гласа за модератор , ем ако ни се понаша или не врши како што треба работата , барем ќе си знаеме дека ние сме си го избрале и крај ...

3.Да се зголеми фондот на смајлиња , понекогаш има преголеми постови и премногу смајлиња , и наместо да се губи време да се отвараат други страни со различни смајлиња , би било убаво барем на 20 да се зголеми ...

4.Да демократски се решаваат сите работи кој ќе имаат влијание на членовите или пак да се гласа пред да се затвори некоја тема , ама не тема од типот ПОМОШ или ТРОЛОЛО , туку теми како СДП и Критики и итн итн каде што има милион мислења и дискусии.

5.Кога ќе почне некој да се расправа, да не се затвара одма и брише све....да се почека 60 минути од почетокот па тогаш да се започне. Зашто?, бидејќи ако затворите темата и избришете мислењата , кавгата ќе се пренесе на другите теми и наместо да искараат и заврши све , ќе се влече со денови.
    -Може и да се отвори тема каде што ќе има назив "Карање" или сл. па таму ќе се цитират и прават што ќе прават....

6.Да постојат казнени поени , исто како на возачка , поминеш лимитот , бан од месец ,недела .....

7.Да модераторите/администраторите бидат еднакви кон сите , а не кон некои форумџики користат сарказам и чуда а кон други нормално .... Еднаквост и почит пред се !!!

8.Да освен кој со кој се оженил , раскинал или ким Кардашин со кој спиела да постираат нешто што вреди на фацебук

9.По можност да не ги затвараат сите теми каде што ќе се спомне нешто против модераторите или администраторите .... или пак да се избришат мислењата ... со screenshot ќе ве следам сите :!: :fubar:

10.И ако може да Рејнбоу не користи " :) " откако ќе те искара на крајот од реченица, оти уште толку се нервираш......

Толку сега за сега, ако има повеќе ќе допишам ....

На Bright, Monna.Monna, nena2010 и 18 други им се допаѓа ова.
  15. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Значи морав да искоментирам!!! :D
    Браво за предлозиве Да ми прости Рејнбоу ама навистина некогаш не е потребно “насмевчето“.

На Elenuskaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Ова е предлог за феминките.
    Кога се цитира поголемо мислење да се става во спојлер. Пример е мислењево над мене.

17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^ не само кога е поголемо, туку воопшто нема потреба да се цитира мислење над вашето (освен ако е потребен некој извадок,да се потенцира)....да внимаваме да користиме ^ или барем во споилер,зошто многу е непрегледно вака. :)

18. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Еве еден мој предлог
    Во скриеното катче може да има тема ние како мали и таму да ги ставаме сликте кога ние сме биле мали :?:

19. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Имам еден предлог. Kога стиснеш "Ми се допаѓа" да има причина зошто ти се допаѓа н.п. Ми се допаѓа напишаното,благодарам на информацијата итн.

20. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Мода за клинци и клинцези (на која може да и се смени името во „Мода за деца“ бидејќи не сум сигурна дека „клинци и клинцези“ се наши зборови.)

Мислам дека не би можело. А и која е потребата да објаснуваш зошто си кликнала „Ми се допаѓа“? :^) Се знае која е улогата на копчето и за што треба да се користи.

Леле, се осеќам како Сноу сега. :tmi: