Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Предлози и идеи за сајтот и форумот

Дискусија во 'За форумот' започната од bilkata, 17 март 2010.

1. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Ако е така,ќе стане голем неред овде на форумот :!: и ќе нема дискусија :?: замисли што ќе биде ако сите така почнеме да правиме,нема смисла :!:
    Ако не сакаш нешто да споделиш овде на форумот бидејки е приватно,лично не го споделувај :)

2. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Значи аман со тие бришења на мислења. Не се бришат напишаните мислења и точка. Внимавајте што пишувате. Да можеше секој да си ги брише мислењата кога и да посака, форумот нема да личе на ништо. Претеравте, мислам.

На sweet-star, Hipica и Cacy им се допаѓа ова.
  3. I.love.your.lips

I.love.your.lips Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    970
    Значи во ред е разбирам што сакаш да кажеш Цаци ама не мора само за приватни работи зборам општо како мислење што е во ред со темата ама не ни се допаѓа после одреден период не знам дали ме сваќаш
    Старбакс иначе зборам за новата платформа :!: а иначе нема потреба од толку големи букви и толку лошотија затоа што сепак сме сите луѓе и постои момент кога грешиме(ете јас не ги прочитав претходните мислења па затоа ми дојде како желба) а дали тоа ќе се случи на новата платформа или нема тоа само администараторите ќе кажат а не ти дали ние сме претерале со нашата идеја или не( како и да е затоа се делат идеите на лоши и добри: добрите се земаат лошите се елиминираат) :!: |(

4. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Те сфаќам,ама така ќе се униште целата дискусија :!: И наместо едно ќе треба да се избришат повеќе мислења,мене тоа не ми чини :|

5. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Како мало педлогче. Да се става секој ден виц во вид на стрип во форумот. Каде било :wasntme:
    Како Пецко што е во весниците. Така де, да ни го разубави денот :$
    :)

6. Dala

Dala Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    1.890
    Јас предлагам во категоријата Другата наука да има како подкатегорија Хороскоп.Зошто има многу теми за хороскоп така да.. :)

На sweet-star, Sara123 и Cacy им се допаѓа ова.
  7. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Јас се сложувам со I.love.your.lips. Не велиме дека така ние ке ги бришемее сите наши напишани мислења туку пр. сум пишала мислење а сега не ми се допаѓа мислењето и темата во која сум напишала.Ме разбираш? ;)

На I.love.your.lips му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Еве вака. Замисли ти пишуваш мислење од кое се развива дискусија. Доооолга дискусија. И после некој месец ти текнува на мислењето. И го бришеш. И остануваат мислењата на тие што дискутирале, а мислењето кое ја поттикнало дискусијата го нема. И некој ја разгледува темата и наоѓа дискусија. И се чуди како им текнало на жениве од нигде никаде да почнат муабет за нешто. Сега ја сфати поентата или треба уште милион пати да се напише? Прашањево е поставено и одговорено премногу пати. Да те интересираше толку, ќе прочепкаше, одма се наоѓа одговорот.

И не е мое да ти кажам, ама многу тупиш. Премногу. Кој што чини - ти на темава. Ајде, барем нешто асално да пишуваше. Вака 2/3 од мислењето ти се офтопик, ако не и цело. Ако се согласуваш имаш копче „Ми се допаѓа“, тоа е и неговата намена. Наместо да пишуваш мислење „да се согласувам, бла, бла, бла..“ едноставно кликаш „Ми се допаѓа“. ;)
    Веќе не знам кој тупи повеќе, јас или ти. [​IMG]

На Monna.Monna, Cacy, Hipica и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^се сложувам со Lov3.
    Ако некое ваше мислење се менува со тек на времето,завземте друг став...тогаш само цитирајте се и кажете што е сега тоа што е поинаку од вашето претходно мислење и готово.

10. i...ja

i...ja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    181
    Значи аман со тоа ваше изигрување администратори на темата. Ако некој сака да се повлече од форумот или да избрише мислење голема трагедија, нуклеарна војна ќе избие, што ќе правите вие тогаш? Немој да му текне на некој да даде предлог што не му се допаѓа на постар член.

На I.love.your.lips и tea4e им се допаѓа ова.
  11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^брејјјј ова АМАН дефинитивно стана популарно,од форуми до "невладини организации" :lol:
    Доста од се, од повторување на предлози,од големи букви, од прашања кои се повторуваат 100 пати,од препукувања.....од се!!!
    :@ И достааааааааа, од тоа дека некој вас ви изигрува модератор/администратор. Што лошо тука направи starbucks за до толку да те испровоцира да и го цитираш мислењето па уште и да велиш дека изигрува администратор.

:?: Јас не гледам ништо лошо,од било кого што посочил или дал одговор ако знае. Криво ли ви е на вас што не сте знаеле да кажете,за да ви се пише мислење + (зошто изгледа вие тоа на тој начин го гледате-за жал)
    сега ќе го речам ова што е во тренд...АМАН од бр.на мислења и боја на цветчиња. Како тие да ќе ве сторат принцези на форумов. |(
    Па затоа ајде ќе се препукуваме-автоматски штанцаме мислења. Навистина доста. И двајца/тројца кога дебатираат оставете ги,немора на се вишок да се става.
    Форумов се повеќе ми заличува на парламент. :!:

На Cacy, Lov3 и starbucks им се допаѓа ова.
  12. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Де смири топката, океј.
    Предлогот е напишан мал милион пати, да се интересираше некој, ќе провереше поназад, зашто безброј пати го има.
    Тука сте неколку месеци и одма сакате да бришете мислења. А, што да кажат оние кои се од самиот почеток овде, кои имаат пишувано повеќе информации за себе?
    Нема смисла веќе да се повторува се’ едно исто.
    Патем, не знам кои мислења сакате да ги бришете. Оние напишаните во турските серии? :^)

13. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Ако на вас како на постари членови ви е здосадено едно исто прашање или предлог да го читате по сто пати, има нови членови и ќе има уште нови кои секогаш ќе ги поставуваат овие прашања...Темава има над 150 страни па сигурно нема сите да ги читаат туку си прашуваат и очекуваат одговор. Ако вие многупати сте учествувале во дискусија за бришење мислења и сл. па ви е се разглабено до ситница и веќе неинтересно, некој нов е неинформиран и сака да знае, па ако немате нерви да објасните убаво, може да игнорирате и да оставите некој друг да одговори или пак да дадете линк од страната каде веќе е дискутирано за проблемот па фино лепо да си прочитаат без да талкаат низ страниве...

На Saisnalla, I.love.your.lips, Umbrella22 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^точно е тоа.Во право си,сигурно има многу предлози кои се повторуваат но сигурно не биле на 3 дена разлика пишани,туку можеби на 3 месеци.-ако се исти значи членовите покажуваат каде фали нешто....но кога во рок од недела дена ти читаш само едно те исто дедо,баба и жаба....и пак дедо,баба и жаба....и пак дедо,баба и жаба.....нема да е малку глупо?
    Ќе ми кажеш дека никој не чита што се случува во темава и што се збори,барем последниве 1 до 5 страни - е тоа не е тешко да се прелиста.
    Или опцијата пребарувај-за конкретна тема-што е уште полесно

Еве ти пример, само 9 страни поназад
    прво мислење на 145 страна
    осмо мислење на истата 145 страна
    Ја мрзело да листа??? а на истата страна стои истиот предлог :fubar:
    Мислам ви се молам.... :x

И оноа од типот,те цитира....и само допишувам:
    Да да и јас истото го мислам, да да се сложувам.

Абреее,стиснете ми се допаѓа,и ќе сватиме дека се сложувате со идеата.
    Цитирајте не велам не, ама пример ако имате да додадете нешто на тоа или предлог за мала измена.

Не се лутете,и не го сваќајте ова како кавга,ама ова е жива вистина.

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.578
    Допаѓања:
    201.785
    А твојата не мора секогаш да биде последна, на секоја тема.

Конкретно, ова што си го пишала дека не мора другите да го прават

ти го правиш, а на другите им солиш памет. Има администратори и модератори за таа работа, нема потреба секаде да се вмешуваш.

На baby-star, Saisnalla, DAngel и 11 други им се допаѓа ова.
  16. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    ^^
    Ме натера да листам некои 15-20 страни наназад (иако лефтерно па ако сум грешка поправи ме), и не наидов на предлог за можност на бришење на свои мислења освен последниот на кој е грубо одговорено со големи букви. Значи не се повторувал овој предлог сто пати во една недела и нема одговор за истиот во последните 5 страни...
    И Сноу, ако некој треба воопшто да говори за досадни феминки кои си тупат по свое и "одат на нерви" тоа сигурно не си ти...

На Saisnalla, Annath, Emma89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^^ Annath,не постои последен во тема. Последен одговор во тема е кога ќе е заклучен

^MSkorpionka, немам попаметна работа сега па така да немам ни намера да барам. Ама кога ќе бидам во можност ќе седнам и ќе ги побарам ;)
    а тоа за последната твоја реченица ич не се замарам, зошто јас никогаш не ги класификувам членките со нападни,досадни,безобразни.... :x
    Едноставно не знаеме да почитуваме туѓи ставови :!:

п.с.
    :rofl: ее значи едно гоооолемо браво :clap: си ги вртите работите и зборовите како сакате :D ако повелете само продолжете така

18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.578
    Допаѓања:
    201.785
    Никој не врти и извртува, тебе така ти се чини. И не мора да значи дека некое мислење се класифицира како последно кога темата е заклучена, има многу незаклучени теми во кои твоето мислење е последно.
    Конкретен пример е категорија Свадба - во секоја тема, особено во оние теми со слики, секогаш последен е твој пост. Ако некој друг член пише, ти одма после него. А да не зборувам за тоа што се мешаш во многу теми и категории за кои не си компетентна, односно немаш искуство.
    Мене лично не ми пречи кога членовите се активни и отвораат нови теми, напротив! За тоа и е форумот, секоја нова тема и идеја за која се развива дискусија е добредојдена. Ама, од друга страна, да пишуваш во секоја можна тема колку да напишеш нешто, а од друга страна да пријавуваш мислења и офтопици со причина дека се штанцале мислења на тој начин, не е во ред, навистина. Затоа би рекла, намали малку со солењето памет, има кој да каже тука за правилата, па ако треба и по илјада пати ќе повторуваме ;)

На baby-star, iloveyou29, Saisnalla и 5 други им се допаѓа ова.
  19. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Oд некои форумџики значи не може предлог да се даде. |( Па те цитираат,па се штрацкале мислења (не знам кој штрацка слики),ова она. Сноу Квин ако не се сложуваш со мене не мора да цитираш и да кажуваш што кај е напишано итн. Има кој тука да води ред. Една забелешка. Во темата невестински ташни и чевли на 15 страница имаш 6 мислења, од кои 4 едно по друго :clap: . Да не ја преземаме работата на администраторите :|

На Saisnalla, bluegirl7 и tea4e им се допаѓа ова.
  20. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    И добро ти тоа мораше да го цитираш, така? :^) Гледаш дека многу членки те опоменуваат а ти постојано тераш со истото.Ако на некој предлогот му е несоодветен и ако со тоа ти не се сложуваш не мора одма да го цитираш и овде да се правиш главна над сите или подобро да не речам администратор.
    Нели гледаш дека сите кажжуваат како твоето мислење е последно? Или тебе сеуште не ти е јасно? И освен тоа наместо да го прифатиш фактоот дека мн членки те опоменуваат и дека си грешела ти на тоа ги цитираш и им се правиш тука главна или незнам ти што...
    Добро навистина секое твое мислење треба да е последно? Па кажи ако е така ние нема да пишуваме ќе ти оставиме место да се изнапишуваш.