Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Предлози и идеи за сајтот и форумот

Дискусија во 'За форумот' започната од bilkata, 17 март 2010.

1. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Да биде поставен машки модератор во категорија Спорт (И да има право на модераторски акции само во оваа категорија ) , ако нема кој , еве сум јас се пријавувам

да банирам пола луге во таа категорија :!:

На LilBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  2. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Јипи ова ако ги банираш сите што не ги сакат Астон Вила отиде категоријата јабана :D. Мала шала :).

Да не биде целосен оф-топик мислам дека треба да се посветува повеќе внимание на таа категорија, во смисла има две-три дупли теми кои никако да се избришат. И :!: да се бришат мислења од типот

Pomirete se deka Barcelona e NAJDOBAA :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:.

Уствари ставите ме мене модератор, се ќе исчистам :D.

На LilBaby и Hipster им се допаѓа ова.
  3. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Сино цвеќенце – 100 мислења
    Зелено цвеќенце – 500 мислења
    Жолто цвеќенце – 1000 мислења
    Црвено цвеќенце – 5000 мислења
    Розово цвеќенце – 10000 мислења

Мислам дека може да се внесат повеќе цвеќенца помеѓу жолтото и црвеното, црвеното и розевото цвеќенце. Така ќе биди и пошаренко :wasntme: На пример, да има цветче на 2500 мислења, на 5000, па на 7500 и на крај 10000.

На sweet-star, Sara123, Snow-Queen и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    100.546
    Би било логично модераторите кога ќе избришат мислење да испратат лп,за причината поради која е избришано мислењето.
    Благодарам

На Sara123 и cheetah.girl им се допаѓа ова.
  5. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^тоа е можеби дупла работа за нив, но би било убаво ако може некако автоматско известување да стигнува до членовите.

6. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Snow да пратиш лп со "ти го избришав мислењето поради тоа и тоа е " 1 мин , максимум 2 мин ... причината што не се праќаат лп со тоа е затоа што кога мене ќе ми прати преку лп. модератор причината а најчесто се некои глупи причини и врска немат ќе ги отерам у пм преку лп .... и да би се одбегнале расправии и банувања такво нешто не би било прифатено ...

7. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Вака како што предлагате, знате ли дневно колку ЛП треба да испраќаме?
    Кај бришењето мислења одема време, па уште и причините да ги испраќаме прелу ЛП треба цел ден пред компјутер да го поминеме, а тоа не е целта на модераторството.
    Најубаво, ако некој ептен го интересира зошто му е избришано, а не гледа логичка причина(што се случува ретко) може да се обрати до било кој модератор и ќе му се објасни зошто му било избришано, ама праќање на секој посебно ЛП, нема теоретска шанса да се оствари овој предлог.

8. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    100.546
    Да,ама би сакала да знам кој модератор ме избришал,и зошто.Особено ако си сигурен дека не си користел навредувачки зборови.А можеби несвесно сум отишла надвор од темата. :?: Вака кога видиш дека некое мислење ти е избришано не гледам можност воопшто да видиш за кое мислење станува збор (освен ако не водиш посебна евиденција,што си пишувал) ниту од која тема.А по други форуми не е така ,барем не на кои јас сум активна.Ако ти се избрише мислењето ,праќаат кратко објаснување,дали си офф,дали навреда и од кој модератор.
    Кратко и јасно.

На Sara123, sesilija и Hipster им се допаѓа ова.
  9. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^Епа во таа категорија каде што ти е избришано мислењето си има именуван модератор. Или е тој или некој од глобалните модератори.

10. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    100.546
    ^^
    Во некои теми има 2 модератори...а плус тоа што немаш поим за која тема станува збор(кога ќе кликнеш на избришаното мислење ќе ти стане јасно) ...Батали ... :yawn:

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Лукс морам да ти реплицирам, едно 3 пати се имам воздржано од коментар, но сега неможам.
    Сигурна си дека малку мислења се бришат?
    Не би рекла.
    И не би било толуку тешко да се прати само една порака мислењето е избришано од тој и тој модератор, заради тоа и тоа....
    Толку.
    Без навреди, препуцувања и ниски коментари.
    И не мора со толкава надменост и арогантност да се однесувате по оваа тема и за нашите предлози.
    Сите ни ги одбивате со леснотија- немаме намера да се замараме.
    Зашто испаѓа дека тука ние само ве замараме и иритираме, и досаѓаме.
    Ако е толку тешко,ставете бре нови модератори што ќе ви помогнат, и ќе решиме многу проблеми.
    Зашто некогаш ми се чини дека не се бришат само офф топик мислења.
    Какви глупости читам на форумов, што никој не си ни замислил дека тоа треба да се избришaт, а од друга страна некогаш во загустена дискусија вие се вмешувате и одма бриш-бриш на одредени коментари и настанува неред и нормално некој ќе се налути зашто неговото мислење е избришано а на соговорникот не, и се осеќа таа пристраност која ја имаат одредени модератори.
    Модератори сте, јас разбирам дека не е ич лесно да излезеш на крај со 1000 различни каракатери и на сите да им угодиш,ама ово проблем се протнува подолго време и никој не го тангира ни се решева некако да ја олесни работата- и за вас и за нас.

На mimiiiii, Miss.Ricci, Sara123 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Доколку сметате дека некое мислење неправдено било избришано, пратете лична порака до модератор.Кога веќе било приметено, зошто не било пријавено? Нема никаква пристрасност од страна на модераторите.Мислам и дека би било подобро, секогаш пред да се пише мислење, истото да се препрочита.Доколку се забележи дека некое мислење е несоодветно, истото нека биде пријавено, ако се забележи дека некоја тема е поставена на погрешно место или има некаква правописна грешка, оф топик, навреда итн., нека се пријави, наместо да се создаваат поради тоа оф топици итн.

На Glossy-girl и Lux им се допаѓа ова.
  13. Golemata

Golemata Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    3
    Сакам да изразам искрено воодушевување и пофалба за богатата содржина и посебно начинот на прикажување, стилот со уметнички и технички квалитети, што ја подржувате нашата кирилица итн.
    Браво, продолжете ! :clap:

На sweet-star, Glossy-girl и Gordana10 им се допаѓа ова.
  14. Dala

Dala Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    1.890
    Јас имам еден предлог.
    Кога ќе заврши некоја серија темата да се заклучи,а ако се најави нешто продолжување на серијата или па нова сезона да се отклучи :?:

15. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Не би било фер, спрема другите што покасно може почнале да ја гледаат серијата, да неможат да си кометираат.
    Според мене темите трева да си останат отворени, ако случајно некој сака да си коментира во нив, се додека се почитуваат правила на форумот.
    Пример темите за серии како Пријатели, Вил и Греjс, Фрејзер, кои се одамна завршени, но сепак уште се акутелни и секогаш ќе бидат, и секој да може секогаш да ги отвори да се потсети на некоја епизода и да коментира.
    Според мене подобро би било и ПОПРЕГЛЕДНО е да се групираат серииве зашто експанзијава на турскиве зафаќа многу место и преглесност, да често неможам да си ја најдам темата за серијата која ја пратам.
    Не викам можеби и нив им сметаат странскиве серии, кога си пишуваат у темите за серивее кој ги дават кај нас на тв, па затоа помогнете од таа гледна точка.
    Зашто уште темите за серии да ни ги заклучите и слободно да се збогувам со форумов.

На Miss.Ricci, Sara123 и kravce им се допаѓа ова.
  16. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Би можело да има категорија турски сериии и завршени сериии за да биде попрегледно...

17. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Мислам дека предлогов се поставил претходно...
    Многу ми бодат во очи оние новите членки со исто име како старите.
    На пример: Calliopea, Snow-Queen, SnowWhite сега гледав некоја. Ги мешам, мада тие ставаат некое цртиче и бројче, ама пак ...
    Кога ќе видам некој пост така некарактеристичен за старите феминки ќе си речам што ли бара да пишува овде и кога ќе видам некоја нова членка :| .
    Затоа предлагам едно исто име да не може да се употребува по втор пат :) .

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^ :D јас кога ќе прочитам нешто од Snow.Queen си велам кога сум пишала вакво нешто :lol: навистина е збунувачки.
    Но колку што знам,мислам дека не постои решение затоа.

На Glossy-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Овој предлог знам дека го имаше и лани. Но еве сега пак ќе го споменам, еве пак имаме избор за Форумџика на годината 2012, која и да биде,нека никот и биде обоен со розевко...или долу да и пишува форумџика на годината ... било што нешто да има како ознака. Како некоја си титула, и секоја година како бираме нова така ќе се префрлува кај друга. :)

20. Snow.Queen

Snow.Queen Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    14
    И јас исто :$
    Јас си го ставив ова корисничко има затоа што ми се допага,не од др намера и несакам ништо да направам со ова.. :)

На Glossy-girl му/ѝ се допаѓа ова.