Форумџика на годината

Предлози и идеи за сајтот и форумот

Дискусија во 'За форумот' започната од bilkata, 17 март 2010.

1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.113
    Допаѓања:
    67.084
    Може само сакаат да читаат, полесно е кога си зачленет, можеш да влезеш во нови мислења. А и за коментарите исто, има многу повеќе коментари баш дека се анонимни, вака со фб можеби не би имало баш толку.
    Оди на Напредно пребарување, ги имаш овие опции, имаш и опции за пребарување по автор, за барање во одредена категорија...
    Првото не е баш добра идеја, ако на некој му треба нешто да праша и сака да отвори нова тема ќе изнапише безвезни мислења по другите теми само за да го исполни критериумот и пак ќе ја отвори темата. Мислам дека четот е доволен пример за тоа.
    А и повеќето теми на форумов се отворени од нови членови.
    А за второто ако им се дозволи на корисниците може слободно форумов да не постои. Замисли, отоврил некој тема , побарал совет, се развила дискусија, се дале совети, па потоа членката одлучила дека не сака да и стојат мислењата и ги избришала сите. Што потоа со темата? Сигурно нема да стои така каша-попара. Затоа убаво си стои во правилата, внимавајте што пишувате, ако сами не си ја чувате приватноста никој друг не може да го направи тоа. :)

На Flower27 и Gordana10 им се допаѓа ова.
  2. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    22.340
    За коментари на вести на сајтот од типот на фризот на некоја глумица, спотот на Кети Пери, или пак лимонова диета, ретко кој се замара со анонимност. Од она барем јас што сум го видела. Додека со форумот е друга приказна. Еве ако не, тогаш барем да не можат да ни` роварат по профили. Не е пријатно и не е фер.

На mimiiiii и Hipica им се допаѓа ова.
  3. MaCa-Swiss

MaCa-Swiss Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    961
    Да се бројат мислењата во Кафе-Муабети :) Споредете ги мислењата во СДК со мислењата во Што денес за ручек, Што денес за појадок, и останатите, и ќе ме сфатите :D

На sara3, sweet-star, tea4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    22.340
    Едно време се броеја, ама некои членови го злоупотребувале тоа, па затоа така се направи.
    Единствено, темиве што ги спомна и сличните на нив да се префрлат у Кафе Муабети затоа што и таму има баеги злоупотреба иако мене лично воопшто не ми пречат, а има повеќе на кои им пречат.

На MaCa-Swiss му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Јас би сакала кога ќе отвориме некој линк тоа логото на фемина и лентата да ги нема.Незнам за другите но,мене многу ми сметаат. |(
    И темите во стилот на:Што појадувавте? и слично се премногу злоупотербувани за поголем број мислења.Мислам како останатите феминки да бидат пренесени во Кафе-муабети.
    И да сакам да има шанса за еднократно менување на никот ама,за да не дојде до одредени забуни да го пишува и поранешниот ник.Иако незнам дали ќе ја искористам оваа опција :)

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    па да, имаш право ама сепак глупаво е кога некој штотуку го открил сајтот и не ни проверил дали има таква тема или не, отвара некоја безврска тема и се разбира оди во канта темата.. јас пред да се зачленам на форумов поминав скоро 1 година во разгледување, и кога се зачленив веќе знаев како да барам тема за да проверам дали има слична, ако се зачленев одма сигурно ќе отворев еден куп безврска теми.. и да, повеќето теми се од нови корисници ама повеќето квалитетни теми се од феминки кои подолго време поминале тука.. ама имаш право, бидејќи можно е некој да си разгледува долго време по форумов и да сака да отвори некоја интересна и уникатна тема, а поради некој што не ги знае правилата, нема да може :?:
    И за второто имаш право, размислував и јас за тоа кога го пишував мислењето, бидејќи нели ако се расправаат некои феминки и потоа едната ги избриши мислењата, другата ќе испадни сама со себе си се кара :lol: ама го напишав тоа затоа што ете на пример мене мислењата многу ми се сменети од порано, и едноставно немаат смисла, па затоа би сакала да можам да ги избришам..

сепак испаѓа ништо да не менуваме, барем тоа со никот и со нотификацијата за цитат нека размислат модераторите :!: :D

7. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    И јас сум за тоа да можат да се избришат некои мислења.
    Но ,на пример да има ограничен број за бришење.

8. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.113
    Допаѓања:
    67.084
    Па затоа има модератори, за да ги средуваат дуплите теми. Подобро да има дупли теми, меѓу кои ќе се најде и некоја асална, отколку да нема воопшто нови теми.
    Нормално е да му се менуваат мислењата на човек со текот на времето, и моето мислења за многу работи не се исти од кога сум се зачленила, еве уште малку четири години. Ама затоа можеш да се цитираш и да се дополниш на кој начин ти се сменило мислењето. Ако ги избришеш тие стари мислења тоа е како да бришеш дел од себеси тука на форумот, сепак, така си размислувала тој период. Јас барем така мислам. :)
    А за никовите и нотификации такви работи, најверојатно ќе биде можно на новата платформа, кога веќе поголемиот дел од членките го бараат. На оваа платформа не е можно, нема такви опции.

На MaggieTatum, tessie и Gordana10 им се допаѓа ова.
  9. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Да не постои опцијата 'ми се допаѓа' во темата Специјален поздрав до !

На Daydream, vinozito1 и Hipica им се допаѓа ова.
  10. kate-pp

kate-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    135
    [/quote][/quote]
    Се согласувам за ова со бришење на мислења. И јас имам некои мислења што сакам да ги избришам или барем да ги променам- редакрирам. Сметам дека опцијата за бришење и редактирање треба да важи за сите мислења во било кое време

11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^тоа не е добро, бидејќи од тоа некое твое/мое мислење, може се развила некоја дискусија, некој се зафатил за одреден цитат...и сега ти ако го смениш/избришеш, смислата на дебатата во темата се губи.

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    [/quote]
    Се согласувам за ова со бришење на мислења. И јас имам некои мислења што сакам да ги избришам или барем да ги променам- редакрирам. Сметам дека опцијата за бришење и редактирање треба да важи за сите мислења во било кое време[/quote]
    Се согласувам со првото. Мене косата ми се крева кога ќе прочитам не најдов соодветна тема, ако има....итн. А соодветната тема е само 2-3 теми подоле и активна со по 10 страни минимум. Мислам дека е подобро да си офтопик на некоја тема, иако речиси за се постои тема, отколку да се отвараат секојдневно нови теми за глупости.

На MaggieTatum му/ѝ се допаѓа ова.
  13. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    На членовите на форумот кои отвараат вулгарни теми со вулгарни наслови (на темата секс) да им се забрани пристап на форумот.Имајте на ум дека овој форум го читаат и малолетни. :hai:

14. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Еве ги моите предлози за сајтот:
    -Да има тема Исповедајте се :)
    -Да се отвори нова тема Сакам да прашам :)
    -Да се отвори подфорум за тие што се под 14 години :)
    Ем нема да пречиме на повозрасните ем ќе си имаме наше катче со теми за наша возраст :)

15. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    1. Имаш таква тема во С.Катче, побарај и ќе ја најдеш :)
    2. Се согласувам, или СДП или Општи прашања.
    3. Нема потреба од тоа. Затоа на форумот си има посебни категории пр. музика,филм и тв, насмевка.. Коментирај таму каде што мислиш дека можат да коменитираат помлади личности(твои врснички) и тоа е тоа. :)

16. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Па може и така :) Ок мислам дека е на срце ми лежи ќе одам сега таму :lol:

На mili4ka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513
    1.Да се воведе промена на никот :!:
    2.Категоријата „Дом“ да се среди малку, т.е. на пример да се направи подкатегорија за домашни миленичиња, подкатегорија за уредување на домот и сл.
    3.Секој член да може да избрише некое мислење од порано
    4.Кога отвараме некој линк од форумот, горе да не се појавува таа линијата со фемина (ако ме разбравте)
    :wasntme:

На tea4e му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    1. Ако се воведе промена на никот ке настане мешаница,пример јас лана дел реј можам да се пишам анџелина џоли и нема да се знае кој е кој.. :/
    3. За ова да,се согласувам .. :)

19. kate-pp

kate-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    135
    За 3 и 4 се согласувам!

20. tea4e

tea4e Популарен член