Ги пребарав темите, и мислам дека никаде не ја видов оваа книга. Ако ја има - канта Книгата ја купив по настојувањето на продавачката од Матица, кога беше тој попустот на почетокот на годината. Ја прочитав ВЕДНАШ, во еден здив. Излезе дека продавачката била во право. Главниот лик во книгата е Кристина. Таа секое утро се буди мислејќи дека се уште е 17 години. Но, читајќи го дневникот сфаќа дека сега е среќно омажена жена на 40-и-нешто годишна возраст. Дознава дека има ретка форма на амнезија, и секогаш кога ќе заспие, спомените и се бришат, а секој нов ден и започнува исто како и претходниот, не сеќавајќи се на ништо. И повторно го пронаоѓа дневникот и започнува да чита. Спојлер Интересно е што дневникот започнува со зборовите „НЕ ВЕРУВАЈ МУ НА БЕН (нејзиниот сопруг)!“ Книгата има интересен, возбудлив пресврт и завршува на начин кој нема шанси да го претпоставите. Сурфајќи по интернет, видов дека во 2014 година ќе излезе и филм според книгава, па се сетив дека во времето кога ја прочитав ме импресионира, па ја препорачував на сите Навистина, книгата вреди да се прочита, забавна е и уникатна. А јас едвај чекам да излезе и филмот, со Никол Кидман и Марк Стронг
Пред да заспијам/Before I go to sleep (Стивен Вотсон) Од оваа шо го кажа ме потсети на педесет и први состаноци филмот...Ако ја има во библиотеката може ќе ја купам...А кој месец испаѓа фимот?
Пред да заспијам/Before I go to sleep (Стивен Вотсон) Книгава е феномалнална! Ја прочитав во 6/7 саата што со некои мали паузи, не ми се оставаше книгата како да после ќе ја немам во раце... Ваков добар трилер одамна немам прочитано и можам да кажам со многу непредвидлив крај дури и за тие што секогаш погодуваат каков ќе биде. Кој и да се реши да ја прочита воопшто нема да зажали дефинитивно.
Иако е „постара“ книга сега ми дојде до рака... Не ја испуштив додека не ја прочитав и последната страница! Прекрасна, возбудлива, со неочекуван расплет!!! ... „Додека спијам, мојот ум ќе избрише буквално сѐ што правев денес. Утре ќе се разбудам исто како што се разбудив и денес. Мислејќи дека сѐ уште сум дете. Мислејќи дека сѐ уште имам цел живот на избори пред себе...“ Овака главната хероина на „Пред да заспијам“, Кристина ја започнува својата приказна... Остатокот е преполн со напнати сцени и гооолемо изненадување на крајот од книгата.