Колку убави спомени од пред една година. Ја договаравме нашата прва средба. Сонувавме со отворени очи за нашата љубов. Секој ден бев како во бајка. Поубаво нешто од неговото присуство во мојот живот, не се случило.
Тука сум...Сега, времено или засекогаш. Не знам. Местото каде што бев пред една година со причина наречена прослава, сега сум со постојано место на живеење. Тоа е животот. Има денови кога размислувам со големи прашалници околу мене, барајќи ја смислата на одговорите. Дали ова требаше да се случи за да продолжам понатаму или се враќам на непознат почеток.
Imav nekakva nadez,imav sila i verba...go prezedov celiot tovar na mojot grb...ne gubev nadez,samo trcav i barav spas,barav lek...kilometri i kilometri izvozeni,so sekakvi somnitelni lica,kriminal i 300 gluposti so nego vo paket sto odat....samo da bide dobro,da e so nas tuka... Ne uspeav....ostanav porazena u najgolemata bitka sto ja vodevme...
И пак, како лани. Јас и ти не сме заедно, а се сакаме. До кога ли ќе тераме како мали деца? До кога ли вака ќе се мачиме? Зарем е навистина судено да не сме заедно..
Пред една година имав надеж, но доцна сфатив дека ти ништо не си сакал да направиш. Оваа година се е поинаку, ќе ја паметам по добри мигови.
Пред една година сакав да итам со поголема брзина. Со гаење на верба наидов на среќа. Ми се придружи ѕвезда водилка за чекор повеќе. Животната смисла доби нов лик.
Чекав и сеуште чекам , за некои работи конечно да ми се исполнат . Можеби ќе чекам уште 2 години , но знам дека кога - тогаш ќе ги остварам . А кога ќе ги остварам , знам дека не а да се каам .
Пред една година бев истата личност без самодоверба и без желба за промена Денес сум во истата но поинаква,дури и луѓето околу мене забележаа дека се променив и надворешно и внатрешно па така се промени и светот околу мене,повеќе се ценам себеси што е најважно,имам една година плус искуство од луѓе кои не треба да се дел од мојот живот и поблиску сум до целта бидејќи знам што сакам
Лани ова време... далеку од тука далеку од сите, сами јас и ти горе на убавоно место... а сегс, сега сме за никаде...
Pred edna godina bev naspana E sega koga pak ke bidam naspana ne znam Togas bevme dvajca,sega sme veke trojca i pokraj toa shto ne sme naspani,posrekni ne mozeme da bideme
Пред една година бев мајка на едно дете, не ни сонував дека после една година ќе бидам мајка на две деца
Пред една година бев посреќна личност, знаев што сакам, како да постапам у одредени ситуации... А сега??? Сега ништо од тоа нема. Морам да поработам на себе и тоа у брзо време