Не сум размислувала на оваа тема но што знам не ми е нешто посебно мило ем драго презимето за да настојувам да си го задржам или пак да му наложувам тој да го земе моето презиме али отом потом ке видиме што ке биде и како ке биде
јас и сега сум со 2 презимиња, и на мајка ми и на татко ми...така да кога ќе се мажам ќе бидам со 3 ...само ќе го додадам презимто на мажот и крај моите не ги давам
Значи до моја мажачка, ако воопшто некаде се омажам (не сакам ) има мноооогу време. Моето презиме не е воопшто специфично, ама да речеме овој дечко сега што го имам е без в во презиме и тоа не ми се допаѓа искрено А со две презимиња не би сакала, мене ми е тоа малце без везе исто како и оригиналната форма на презимето на партнерот. Значи две презимиња не, неговото ако е истиов не, така да останува он да го земе моето Не знам, не ме занимаат вакви работи, не знам ни зашто пишав на темава
Дефинитивно ќе го земам само презимето на маж ми. Ако дечко ми еден ден ми биде маж, со двете раце ќе потпишам дека го земам неговото презиме, почесто е (не многу) ама мене многу ми се допаѓа. И тоа нема да го земам да завршува на СКА-туку на СКИ.
Премногу ми одговара името со презимето и нема шанси да го мењам.. баш сум си уникатна вака ако мора некој да го смени,тогаш тоа ќе биде тој и ќе го земе моето презиме... комбинациите со по две презимиња ич не ми праат кејф.. шо знам
Порано сакав да бидам со две презимина ама ми се допаѓа презимево од сегашниов ми дечко па ќе го земам само неговото.
Koga se mazev neznam kaj mi bese umot jes da imam specificno mominsko prezime bidejki tatko mi e hrvat no sega go koristam samo prezimeto na maz mi edinstvena razlika e toa sto jas ne sum krsteva kako i svekrva mi tuku krstev [mod-kirilica:vrzoghng][/mod-kirilica:vrzoghng]
jas so deckomi imam raz na ovaa tema mi kazav deka sakam da si go zadrzam moeto prezime bidejki sme 2 sestri i toj me podrza vo toa, dokolku ne me podrzese ednostavno on nema da se zeni so mene za moeto prezime ili slicno toa e najmalku vazno ako se sakate ke te podrzi vo se ke ti gi ispolni zelbite i sam mn srekna so imam takov decko [mod-kirilica:3vzkwo33][/mod-kirilica:3vzkwo33]
Не сум размислувала за тоа, имам мноооогу леб да јадам до мажење Моето презиме си го сакам многу, незнам баш дали би го мењала.. Единствено може да го додадам и неговото и така сите среќни и задоволни
значи вака... секогаш сум си мислела дека не е фер моите деца да го имаат презимето само на својот татко ... а тоа со двете презимиња и не ми е баш добро решение ... според мене најдобро е и јас и мажот да си ставиме ново презимее кое ке го носат и нашите дечиња .... мислам дека е така најфер ... !! поздрав девојки !!!
Шо знам сеедно ми е дали ќе го задржам своето презиме..некогаш сакам некогаш не..значи зависи како ќе бидам расположена за некоја година .....иначе дечкото мој..не сака да го задржам моето презиме...ама јас ако сакам ќе нема таа сила шо ќе ми забрани
моето презиме нема теоретски шанси да го сменам , а неговото ке го додадам баш онака како што он го носи , а не женскиот пол во неговата фамилија .
Кој и да ми е маж го ЗЕМАМ САМО неговото. Кој ме знае, знае и зошто Си го мразам презимето. Не постои поспецифично презиме и погрдо од моето. Плус има машко да го продолжи презимето, па мене ми е тотално непотребно. Не го сакам и чао ќе му кажам. А и џабе ќе го земам само да имам километарски потпис. Нејќум.