Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Презимиња за во брак

Дискусија во 'Свадба' започната од doktorka-an, 14 мај 2010.

1. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    656
    Јас ќе го земам неговото, тој самиот ме праша што сакам, да си го задржам моето или неговото...
    јас бев решена уште пред да ме праша дека го сакам неговото презиме затоа што сакам да имаме исто презиме од кога ке стапиме во брак.

2. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.425

Сама ќе си се цитирам.
    :o ваква бев кога си го прочитав мислењето, кај ми бил паметот кога сум го пишала ова не знам стварно.

Но знам дека здравје боже кога ќе дојде тој ден ЌЕ СИ ГО ЗАДРЖАМ моето презиме, и ќе го додадам неговото. Па ако треба и пола саат ќе се потпишувам. :D :D
    А децата ќе си го носат презимето на муж ми.

3. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Ќе го задржам моето и ќе го додадам неговото:)Нека ми остане нешто спомен од младоста па макар тоа било и моминското презиме :P

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.226
    Допаѓања:
    36.765
    Паметно од твоја страна. Немој во никој случај да попуштиш.

5. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Не е работата дека терам некаков инат,тоа е мое лично право,и така мислам дека е најдобро за мене.На таков начин ќе го испочитувам и моето семејство,и гордо ќе си го носам досегашното презиме.
    Дечко ми никогаш не ми сугерирал за такво нешто,или пак пробал да ме натера,или пак забрани.
    Тоа е мој избор.
    На крајот на краиштата,битно е да ти е убаво во бракот,и во заедничкиот живот.Презимето,дали ќе биде неговото или старото мое,е најмалку битно според мене :)

6. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.226
    Допаѓања:
    36.765
    На мене ми е многу криво што попуштив. Сфатив за каков маж сум се омажила.

7. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Јас си го земав од мм презимето, бидејќи ако на моето го додадев неговото ќе звучеше никако. Бидејќи мм по потекло е од Хрватска и презимето му завршува на ИЌ, а моминското ми завршува на СКА, некако не ми звучеше убаво, па си го земав од мм и убаво ми е.

8. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Јас сум последна во семејството што го носи презимето, така да ќе си го задржам и воопшто не размислувам околу тоа.
    Без разлика дали самиот чин ќе се случи со сегашниот дечко или на сцена ќе настапи некој нов (никогаш не знаеш што ти носи животот) моето мислење останува.
    Мерак ми е ете, а знам дека ќе му биде и на татко ми чест.

Децата ќе го носат само презимето од мажот.

На Irrepleceable му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Дефинитивно си го сакам моето презиме плус неговото. Па и како што ке одам на општа медицина(дај боже да си завршам со убаво со арно) и како па после Др.Вестлајф х у..
    Немора да значи дека доктор,туку навистина е убаво да си го земеш моминското презиме,спомен од моминството :lol: Можи глупо звучи но е еден вид оружје презимето! :D

На law му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.596
    Допаѓања:
    40.059
    Моето ќе го задржам и ќе го додадам неговото

11. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.858
    ке го земам неговото во машка форма значи со в на крај

12. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.552
    Допаѓања:
    5.899
    името,презимето се мање битни..тие не ве прават личности туку самите вие како ќе се изградите..
    .
    може да се презиваш како сакаш ама кога ќе ве погледнат знаат за која личност станува збор по глесините што ве бијат-на пример.

ете со тоа да се презиваш во машки род било за да не ти прават проблеми за во странство кога ќе одиш

а би сакала да стои моето презиме + неговото...

секако со моето презиме се моите дипломи,признанија итн. но ќе си носам придружен документ-доказ хаха дека така и така сум се презивала ;)

13. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    сакав неговото па моето на крај, но кога отидовме да кажеме како ќе биде, го запишав само неговото. Многумина беа изненадени, а бога ми и маж ми :)

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.463
    Допаѓања:
    103.650
    Невесто кое презиме ќе го земете?
    На моето ќе го додадам неговото :D

Што да правам кога сум слаба на молбите на дедо ми, ме замоли искрено да го задржам моминското презиме, додека е жив да не изгине презимето на дедо му Ристо ;( Во срце ме погоди кога ме замоли на погребот на баба ми, не можев да не му угодам :wasntme: Од кај знам може во некоја оставинска постапка и ќе ми биде од корист :?:

15. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    На моето ќе си го додада моето,тој ми кажа јас како што сакам и така ќе биде.Сепак сакам да ми остане како спомен од моите презимето и цел живот да го носам тоа презиме :).

16. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Моите исто така сакаат да го задржам моето. Но овој мојов ми нагласуе уште пред време само неговото. Искрено? Мене апсолутно ништо не ми мења тоа, може само од инат ако ме изнервира да ги ставам двете (пошто глуми традиционален а уопште не е такво нешто). :D

17. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.087
    Сакам само моето да го задржам или ако ептен ме напнува да го ставам и неговото :D а само неговото да го земам нема шанси :lol:

18. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Се јави митаџијава, знаев дека има нешто штом го задржуваш и твоето. :D :P

Јас после мнооогу мислење се решив да го земам неговото, без да го задржам моето, а цел живот викав дека ќе си го задржам. Некако многу долго ми се виде. :emo:

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  19. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    24.074
    Здравје Боже кога ќе биде, ќе го земам само неговото. Едвај чекам. :wasntme: :D

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.155
    Јас сеуште се мислам :D решена бев да го задржам моето и да го земам неговото во оригинал , но ептен долго ми се гледа, долго име, презиме и уште едно долго презиме :tmi: :P Ама па многу убаво звучи 8) имам време уште некој месец ќе си мислам уште до тогаш :angel: