A sto pravime so visok prezimeto? Tuka vo prosek ke ti otidat pari za uste 8 bukvi Ili sto ti e gajle sto ke pravat tie koj ke te ispratat, nivni trosok
Здравје еден ден кога ќе се омажам или само моето ќе си го задржам,или па само од сопругот. Ама никако во "машка форма" на пр Рама Трајковски Се знае што е правилно,тргнете ги настрана овие помодарства.
Jas koga ke se omazam ke go zadrzam moeto, no so sigurnost ke go zemam i na mm, si imam jas pricina sto go zemam i negovoto
Имињата може да бидат и машки и шенски, презимињата се машки, НО ги носат жени ...тука кај нас...службено сум се сретнал и дур не ги видиш дека се жени..мислиш ке имаш состанок со мажи..
@toogood ke bide: Marija T. Stankovski namesto: Marija Trajkovska Stankovski Kako i da e, koga veke ke me nema- kako sakaat neka me pisat
Банална тема на дискусија. Зависи дали новото презиме ќе ми одговара на името. Ако не одговара, ќе си го задржам моето убаво презиме брендирано од раѓање А и не сум сигурна дали сакам да се омажам, некако, што знам...
Можеш да си го вρатиш. Ти тρеба потвρда од суд деκа не си осудувана. Јас ќе си го вρатам моето пρезиме летово, пρед да вадам нова лична κаρта.
Не сум разговарала на оваа тема со партнерот но сигурна сум дека ќе ја почитува мојата одлука. А јас сум решена на моето презиме да го додадам неговото во женска форма. Не сакам да го оставам моето досегашно презиме затоа што ми се допаѓа, ми значи а и од почит кон моите. Освен тоа уште малкумина останавме во фамилијата со тоа презиме и сакам да го продолжам барем онолку колку што можам. Ми значи и моето презиме а ми значи и радо би го прифтила и тоа на мојот иден сопруг. Затоа немам проблем со тоа да имам две презимња. Што се однесува до децата, нека го носат презимето на таткото, сепак мали деца нормално дека нема да бидат со две презимиња.
Ако некогаш се омажам (голем знак ?), би сакала да го задржам и моето, и да го додадам и новото. Ама, тоа ем зависи од тоа како тоа презиме би звучело со моето име, и од тоа колку е долго. И онака и името и моето презиме ми се со по 9 букви, уште ако и новото е долго...
Јас го земав неговото, но сакав да го задржам моето бидејќи е навистина ретко а и немам брат кој би го наследил нашето презиме, но ако останев на тоа да задржам моето презиме и да го додадам презимето од мм и плус моето име ќе броеше вкупно 31 буква -цела азбука
Порано си го сакав само моето презиме. Но сега некако повеќе ме влече неговото. Така да ќе си го сменам.
Може ли да ми објасниш кој е филмот со ова машката форма на презимето? Дали сакаш да ти звучи странско и егзотично презимето или што е работава? Мене искрено ми е многу дебилно женско име со машко презиме и мислам дека во никој случај не одговара.