Па не баш, во повеќето словенски јазици се менува по род, Полска, Чешка, Словачка, Украина, Русија...
Другиве можеби, за Полска не сум баш сигурна, имав неколку колешки од таму, сите немажени, а непроменето ми беше презимето. Поентата ми беше дека членката пишала "да знаев дека ќе биде вака, немаше да го земам" затоа што и го промениле во Германија ама да било како неговото и да завршува на СКИ, немала воопшто да има проблем. Не е ни прв случај нејзиниов, имам слушано искуства на луѓе кои имале проблем и за децата само затоа што ради тие неколку букви презимето на мајката го сметаат како различно.
Не знам каков проблем со децата. Едно чудо мајки имаат различни презимиња од децата, не само ска- ски, ов-ова и никој проблем немал. Кај би настанал проблем уствари не разбирам. Еве, ми текна, и Литванија, Летонија женските презимиња завршуваат -ска, -ова. Пс. Мене уствари најмногу ми го грешеле презимето институции во мк, така што...
Јас имам две пошо девојачкото мо е баш ретко и специфично, неговото го земав со Ски и децата се пишани со Ски од таа причина пошо сме странство да нема забуни.
I vo Polska se preziminjata na zenskji so ska na kraj imam komsii od Polska zatoa so sigurnost kazuvam .
Во Германија само во банка ми го згрешија презимето. Проблем имам во Мк. Кога се сликав за нова лична карта ми скратиле букви Реагирав одма. Не знам како не гледаат што пишуваат на компјутер
Jas si ostanav samo so moeto od prakticni pricini. Negovoto go dodadov samo na socijalnite mrezi... ps. ja zeznav publikata i site srekni i zadovolni