Прекари-несакани поклони

Discussion in 'Бебе' started by blond, Dec 6, 2011.

1. eli25

eli25 Форумски идол

И самите дечиња кога уште неможат да си го кажат правилно именцето, си го кажуваат како знаат и тоа им останува. Жив пример е маж ми, нагаленото име-прекарот де и неговото вистинско име немаат допирни точки. На братучедка ми Борјан се кажува Боан и ние така го викаме. Калин од другарка се кажува Кане и ете.

2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Не сакам да има прекар. Кога се роди почнаа да замараат како нагалено да го викаме, не дозволив никако. Си има име

3. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

И ја не сакам да има прекар. Некои му се обраќат со Симе или СимЕоН (?!). Тоа не му е името, зошто да му го менуваат? Ја нагалено си го викам Буба, Моне, Боне, како ми доаѓа, ама мој си е и мил ми е, како сакам ќе си го викам. За други не важи ова правило, само за мене. ]:)

4. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Син ми Каки нагалено почна золва ми да го вика, било слично со прекарот на син и. Муж ми кога ја слушна лом ја направи, среќа он се погоди да ја слушне. Тазе породена, нервозна до плафон кој знае што ќе речев.

5. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Лелее да ја слушнам ќе ја утепам на лице место. :@ Своето како сака нека си го вика, твоето си има име и точка.

6. Anne Boleyn

Anne Boleyn Истакнат член

Прекарите децата најчесто ги добиваат во школска возраст од соучениците.Жути,Забле,Циган,најчесто произлегуваат од изглед,недостаток.Понекогаш знаат и да бидат навредливи и цел живот да го носат.
    Учителката кај моето дете ги слушнала како повикуваат некој со прекар и ги искарала дека тоа не е убаво.Ниедно дете потоа не се здоби со прекар во нивниот клас.Ама таа беше вистинска учителка.Постави норми и во поглед на хигиена,однесување,работи кои ги практикуваат до денес.

nevermet18 and cresa-jagoda like this.
  7. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

I jas nejkam i im kazuvam. Staiv ime od 3 bukvi bas zatoa i pak svekrvata uspea deminutiv dai naprai ke ja utepav