Имам прекар и најчесто по него ме знаат , пошто името ми е многу често скоро никој не ме вика по име сите по прекарот кој ми произлегува од презимето , некои верувам дека и кога ке се спомне моето име не ни помислуваат на мене , а некои и не знаат веројатно како се викам , едноставно од забавиште имам прекар по презимето и секој нели со својата модификација и варијанта ме вика ама ретко по име , е сега малку е зезнато кога ке направиш некоја беља , нема промашај кога ке се каже прекарот на кого се мисли хаха а кај нас викаат подобро око да ти извадат него ли муабет
ме завикаа Нани, е стварно ја претераа а другиот прекар не го кажувам оти сигурно некој ќе ме препознае
Прекарите ми се одвратно нешто. Не ги сакам воопшто. Јас немам прекар, ама ете дечко ми има и препознатлив е по него. Дедо му го викале така, па татко му, па дечко ми и сигурно еден ден и неговото дете ќе го викаат така. Па зошто ни се имињата не знам. Според мене нема потреба од прекари...
Немам прекар, ниту сум имала, ама сум кума на неколку прекари на блиски пријатели кои им останаа од мали до ден денес. Иначе, мразам кога некој со сила му става прекар на некого, без да му се допаѓа. Повеќе ми личи на исмејување.
Многу мразам прекари. Така мене едни љубоморни идиоти ми беа извадиле прекар, божем името ми било слично со тоа. Моето име е многу убаво и нема потреба од вадење на прекари. А, па мене ме заболе за тој прекар. Нек пукну душмани Исто така и дома ми имаат дадено еден прекар кој ми е скратеница од името и кога бев помала си го сакав, но сега ми звучи многу глупаво и не сакам така да ме викаат
јас како мала место Елена викав дека се викам Ненена и сега таткоми понегогаш ми се обраќа така јас тоа го мразам.
Јас немам прекар,што е чудно зошто имам големо име,е сеа знам дека е малце смешна работава ама во последно време ме завикуваат по презиме на детето што ми се свиѓа На почетокот се бунев,ама после сватив дека има убаво презиме и некако престанав да се љутам,иако е глупава работава зошто не ми е ни дечко.
Што да правам јас со прекарите што ми ги додаваа секој втор ден до пред едно 8-9години Ме викаа шпион зошто шпиунирав се,подоцна ме нарекоа Џокси,па ме викаа салама,па чапур макар што и денес не знам што значи тоа и знам одредено време ме вика зауза пошто јас згрешив а требаше да кажам пауза со тек на време тоа се смени не остана ништо од горенаведеното ама знаеме доста често да се изнасмееме со братучедите за прекариве
Не сум имала прекар до сега ни па сакам да имам мислам дека нема потреба од прекари сите имаме имиња и се знае за што ни служат
Немам прекар ама во мојата околина има доста прекари. Имам еден другар шо има прекар како еден фудбалер и пола град мисле дека он уствари така и се вика. Многу ми е чудно кога се каже како се вика правилно и другите еее несум знаел/а стварно? нема шанси
Со најдобрата другарка си викаме:Џони,Путко,Пичко.. А мајками кога ми вели нешто дека има за работа ми вика:Ајде гонџеее. А сите останати ме викаат на скратено:Ана/Ане/Ано.