Ќе прекршиш Јас не можам да кажам дека исполнив некое, се обратно е Единствено што исполнив е тоа што е постојано со мене и тоа што пазам на редот што го има и се правиме во точно определено време. Друго.....да не набројувам се утнато
Јас до пред да родам знаев што СЕ нема да правам... Аха! Кога се породив се што "знаев" испари. Си одам дома и си викам: Чекај, како беше сега? Уште не ми текнува како беше
Јас уште машки се држам. Си ветив дека нема многу во раце и се држам до тоа. Си ветив дека ќе спие во креветче и така е. Насабајле само знам да ја земам до мене да се погалиме. Си ветив дека без транспортер нема возење и така е. Е за повојот прекршив ветување. Мислев да и ставам и си купив тетра и шведски пелени и од ко се роди се предомислив.
И јас горе доле се држам до се. За возење во кола, за спиење во креветче, држење во раце. Редот гледам да е секогаш запазен. Сеа со стариве мака мачиме ама престанав да се замарам. Нешто што мора МОРА, нема мењање. Колку и да плаче, нема да спијам, ама нема да ја ставам со нас. Навечер затварање во соба бањање, цицање и спиење. Нема нишкање шетање чуда. Добри сме сега за сега.
Викав дека нема да ја учам да спие со мене во кревет. Ама заспива на цице, ја дојам легната, заспива и ја оставам. На преместување ми се буди. За друго се држам... Сеуште.
Единствено до што се држам е нишкањето враце за да ги заспијам,тоа никогаш не го имам применето Рест се ми падна во вода
Гледањето цртани. Цврсто бев решена дека детето цртани ќе гледа многу малку и никогаш по кафичи, ресторани од мобилен само за да биде мирен. Аха...како беше она мајката 5 мин да испие кафе на раат? Ова "мое" правило го прекршувам секојдневно
Исто гледањето на телефон/ТВ. Реков дека бебе до година нема да гледа. Ама почна да гледа по малку од 3 ти месец. И сега секој ден гледа. Песнички де гледаме, цртаните не ни се интересни.