1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Преку ред

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Unfaithful18, 23 јули 2010.

1. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.610
    Допаѓања:
    14.963
    Скоро секогаш пуштам преку ред, посебно стари лица и деца.

"Испуфани" што се брзат никако. Знам да си седам во ред и ич око да не ми трепне. Мразам кога се злоупотребува и тогаш не отстапувам ред. Како сум чекала јас, така и тој/таа позади може.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.365
    Допаѓања:
    10.467
    Пуштам стари лица, бремени жени или коа ќе бидам на каса дека има едно чоколатце па сеа да чека редови за едно чоколатце, жал ми е. Али најако ми беше коа бев нешто на лекар и по скали се качував и стигам таму чекам ред и доаѓа една баба после мене и таква ми вика јас сум пред тебе викам е како па сеа доаѓаш, ми вика ти ме помина по скалите:rofl: си викам стариве се тешки легенди.

3. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    3.252
    Давам предност на возрасни луѓе (им помагам побрзо да ги стават производите), дури сум им однел и до кола, им давам предност на бремени жени, им давам предност на деца, им давам предност на луѓе со малку производи генерално. И ова не се случува толку често за да ми пречи. Ми давале и мене особено кога сум имал еден производ. Но, не мислам дека некој ми должи да ме пропушти, или јас некому му должам.

Пропуштам луѓе на доктор, ОСОБЕНО ако имаат болки. И ова треба да е некаква базична куртоазија. Зависи колку се брзам, исто така и гледам да размислувам за редовите, контекстуално, а не да се држам престрого до мојот ред.

4. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.210
    Допаѓања:
    8.411
    Пуштам преку ред редовно ако некој стварно има потреба а да не чека.