За личности што ми значат и сметам дека треба да се оправдам или извинам за нешто тоа го правам во четири очи а за оние помалку важните и преку смс е од повеќе посветено внимание и труд.
За да се κаже неκому нешто во "четиρи очи" тρеба хρабρост, тоа е потешκиот начин κој ρетκо се употρебува иаκо сметам деκа де тρеба да се κаже во очи. Пρво изгледате κаκо κуκавица и не доволно хρабаρ во очитρ на дρугиот. Втоρо изгледа κаκо воопшто да не му пρидавате важност на дρугиот бидејκи најлесно е да се отκачи пρеκу телефон или СМС.
Секако дека преку телефон е многу полесно, но немам некој проблем и да го кажам тоа очи во очи. Доколку можам преку телефон треба да бидам доволно храбра и во лице да го кажам тоа.
Зависи од темата. Ако е работа која не е за преку телефон не би. Сепак во четири очи подобро ќе се разбереме.
зависи за што станува збор. иако претежно повеќе сакам лице контакт затоа што така можам да го следам човекот и нормално да си допрашам некои прашања кои ме интересираат. на телефоно не о гледам некако од никогаш не сум го сакала телефонот иако и тој ете си има свои нормално предности. како и да е четири очи
Преферирам за битни теми да разговарам во очи, а ако нешто не е толку битно, тогаш можам да го кажам по телефон. НО со повик, а не со порака.
Јас сум за во четири очи. Мразам кога спуштаат слушалка, бегаат. По телефон само кукавиците и страшливците.
Samo ednas sum raskinala preku telefon ama bev onaka pomala a deckoto ne bese od istoto mesto , pa nemav popameten izbor a za do dusa , i ne mi bese nekoja golema vrska , dve nedeli obicno , praktikuvam se toa da bide vo cetiri oci . Neznam , nekako pospokojna sum koga ke ja vidam reakcijata na drugata strana , i sakam da slusnam mislenje za odlukata sto sum ja donela
Подобро е во четири очи.Да ја видиш реакцијата од другата страна,дали ќе бидат среќни,тажни или не знам што.Очите издаваат..Преку порака,телефон можеби ќе се правиме дека ни е сеедно,но кога ќе дојде да зборуваме во четири очи,се сменува се.
И јас се сложувам дека во 4 очи е најдобро да се зборува за некој важни теми ,за договарање и лабав муабет може и преку телефон. Ме изненадивте пријатно со одговориве бидејќи имав непријатно искуство каде што девојка ми раскина со една реченица на фб и на крај дури ми стави и смајли што се смешка . Изгледа таа била некој исклучок ...