Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

"Премногу либерализам" - зло за човековото општество

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Briar Rose, 24 јануари 2018.

?

Што би значело премногу либерализам?

1. Зло за човековото општество

63 глас(а)
    69,2%
  2. Добро за човековото општество

28 глас(а)
    30,8%
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.058
    Допаѓања:
    268.775
    Не, јас ќе ги сликам, како што е случајот со двајцата што ги сликав.
    Во реалноста, со признавањето на хомосексуални бракови, ниту сите станаа хомосексуалци, ниту пак сите хомосексуалци се стрчаа брак да склучат.
    Личноста на еден човек е многу повеќе од еден сегмент, една желба или навика.

Јас Бриџо 14ти пат ќе ти кажам, стварно, ама стварно стварно не ми смета нечие однесување додека тоа не ме повредува лично мене или некој друг. Газов на овој (или моите) кого повреди? И како?
    Имам време на претек, ќе си муабетам, зошто па да не?
    Се замарам со покажување со прст. Тоа ме нервира :(

На Rebecca_R и Lella им се допаѓа ова.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    И мене кога ќе почнат да ги издигаат ваквите и ми ги продаваат со „слобода и права“ :(
    Баш за истото зборев страници претходно.:( Злото на либерализмот:(

3. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.058
    Допаѓања:
    268.775
    Жабо, кој го издигнал жити се`?
    Ни јас, ни другиве што не се потресоа не рекоа дека не знам, вау, волшебен, херојски незнамшто. Ама баш ИЧ никој.

Злото на либерализмот може да биде само анархија, односно немање на власт и закони. Затоа што не сме совршени и веројатно ќе се убиваме меѓу себе.

А дали некој шета гол или не... стварно не е проблем, смешно е тоа да биде проблем...

4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Не ги вмешувај другите.
    Ти го издигна :( Другите само другарски те поддржуваат оти, колеги „либерали“:(
    А, она, покажуање со прст, оф, не ми го лепи баш на мене оти, не е ко да физички го повредив:(
    Па смешно е да е проблем оти, смешно е дека некој има потреба да го прави :( и уште посмешно е некој да мисли дека тој има право да го прави:( уствари, трагично е:(

Последна измена: 16 февруари 2018
  5. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.058
    Допаѓања:
    268.775
    Ај чекам со која реченица или збор го издигнав :rofl:

И други нешто кажаа, ама ај да не ги мешаме :D

6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Што кажаа, дека им се гади и треба да облече панталони и не треба така да шета во метро и дека ги вознемирува тие во метро :D
    Што тоа кажаа, а што е еднакво на твојава одбрана на дигнитетот на личноста која беше покажана со прст на форумов:D и неговата слобода да биде тоа што е, голо газе кое се трља од шипка у метро:D
    Тоа што те лајкнуваат:D ? Ти дава сила ли?:D

7. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.058
    Допаѓања:
    268.775
    Како го издигнав Жабо?
    Нели на страна другите ќе ги оставиме?
    Кажи си за моја реченица, цитирај... оти јас не се сеќавам на такво нешто.

8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    :D ептем буквалиста сака да зборува за суштински работи.
    Не можеш, оти ти не зборуваш за суштински работи. Тебе само не ти се замара со голиот задник:D не ти се замара со суштината на општество во кое „лет хим би“ треба да е поткрепена со нешто повеќе од тоа дека убаво му е на душата :D Не ти се замара со суштината на тоа, оти едно општество треба да е такво како „лет хим би“ треба да е решене за ваков човек :D
    Ти само зборуваш за рејнбоус и капкејкс оти, ти сакаш да ти е тебе рејнбоус и капкејс :D
    Ама, ете, радувај се:D твојот став е поприфатлив и ќе добие лајк, дури и кога сите тие кои ќе те лајкнат со исклучок на лик-два...не са слагаат со тоа дека ликот треба да си го тресе голиот задник. оти, сите се „лет хим би“ и греота е да се посочува човекот со прст (на форумов). Секогаш кога во дискусија, скроз наивно ќе набациш религија, злоупотреба, болка, „лет хим би“, кутро оно...:D иде со поддршка од екипа. Толкава е суштината на форумов:D
    Ах, жабо, жабо. Колку си ти конзервативна и прав зликовец кој стави видео од кутро газе :(

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.058
    Допаѓања:
    268.775
    Не Жабо, ти си паметна, ние глупички. Ние ништо не знаеме, дечишта бе.
    Хепи?

Тука се утепаа од зборење за суштински работи, Жаба скокна со голо газе, оти тоа е срамота, кака. И е многу суштинско за било која земја на светов.

Џизс |(

10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Не, ти си само паметна во дискусија да уфрлаш веќе испробани финти за манипулирање :D
    Па ќе ти кажам, не ги мешај другите, колку и да те поддржуваат со лајк, или другарски оти си зборувате во други теми. Друг лик да ги тресеше овие зелени, патос ќе беше направен.:D
    Џабе ти е обидот да од мене направиш неинтелегентен човек кој као, се замара со малограѓанштина.
    Ептем џабе:D Ќе си најдеш друг лик за да ја упражњаваш твојата као, жустра потреба од „аргументирана“ дебата во која се има, само аргумент не:D
    Супер си, ти реков. Кис.
    Ај сеа, попаметнии работи имам, стварно за работење од твоиве булшит аргументи и рејнбоус и капкејс дискусии.(fingers)

11. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    @zhap4e

Za vakvi raboti vo drugi drzavi se odi vo zatvor. Imase eden politicar od socijaldemokratite vo Germanija (imeto ne go pamtam) mu najdoa materijali vo kompjuterot so pedofilska sodrzina, partijata se ogradi od nego, dali go osudija ili ne ne znam.

Kaj nas samo ne odat vo zatvor a i da otidat pak, kje imaat moznost da si pravat piknik sekoj vikend bidejki tolku gi cuvaat zatvorive shto e javna tajna deka si vleguvaat i izleguvaat zatvorenicite koga sakaat.

Toa ti e, luda drzava, taka da ne me cudi voopsto ova shto go pisha.

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.058
    Допаѓања:
    268.775
    Ај моите што не ги читаш, никој не читаш изгледа.
    Убав ден.

13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Ако настапуваат со слични аргументи ко твоиве, не е ни чудо.
    Пожелно е да се прескокнат и да човек гледа на друга страна. Нели.

@+++, јавно се извини тогаш, не мислел така и таму заврши оти, Шиндре самиот бил жртва за жал.
    Со жалење гледаа на него.:)
    Не е он опасен за во затвор да оди. Опасни се поддржувачите на „аргументите“.:)

На +++ му/ѝ се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.058
    Допаѓања:
    268.775
    Па да, ама барем биди сигурна во тоа што го тврдиш. Не е убаво да ставаш зборови во нечија уста.

Шиндре не може да ни биде репер овде и да го споредуваме.
    Затоа што човекот повикува на педофилија.
    Значи на НАСИЛСТВО кон дете.

Јас не прочитав ниту еден единствен коментар од било кого што поддржува насилство.

15. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Pa iskreno ne treba da ostane rabotava na edno "izvini". Trebalo odma vo stanica ili na psihijatrija ako nishto drugo da proverat strucni lica, da vidi komisija nekoja dali ovoj e shteten za okolinata ili ne. Sega ne znam navistina, za covekov prvpat procitav tuka, malku toa gledanje so zalenje mi e naivno i sosem ne e vo red.

Go proverila nekoja komisija od lekari, ili? :D

На Someonespecial, zhap4e и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.058
    Допаѓања:
    268.775
    Кај нас за сторено дело не се замараат, ти па за тоа што напишал на некој портал ќе се замараат :^) што си чуден.

Мислам дека сексуалноста на децата е тема, на која треба стручни лица да размислуваат, а тоа никако не е Шиндре или било кој од нас. Оти, ептен е темата осетлива, и не е нешто што можеме произволно да си кажуваме ставови.

Едит: иако не е темава, да, чудно изгледа од страна рамката хепи брдеј 18 години, ако јас се прашувам, а не се прашувам, би ја поместила малку нагоре. Во мои очи 18 годишните се се' уште деца, и иако законски не е така, 18 годишно дете со 40 годишен човек го доживувам како педофилија.

На Someonespecial и RAF Camora им се допаѓа ова.
  17. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.982
    Зошто е тоа така се запрашал некој? Затоа што вистинските вредности одамна ги оставивме во историјата. Кога ќе ги спомне некој сите му велат не биди старомоден и не биди заостанат. Сите денес трчаат за пари, што мислиш 18 годишник размислил дали е исправно да биде со 40 годишен. Туку од дома им викаат најди си некој богат или богата и живеј како бубрег во лој. Ама нормално е дека човек на 40 години ќе има пари, сигурно нема јас со 24 да имам повеќе пари од него.

18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.058
    Допаѓања:
    268.775
    @RAF Camora на кои вистински вредности алудираш?

Бидејќи нашите баби и прабаби се мажеле и на 13-14 години... денес тоа е грозно и забрането законски. Децата пред 100 години немале никакви права, денес знаеме дека уживаат најмногу права (и тоа така треба да биде).

19. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.982
    Не мислев на мажењето или женењето на млади години. Сакав да кажам дека пред 2000 година јас живеев во хармонична и среќна фамилија, после неколку години луѓето се променија во нивните очи гледав само крв и гнев. Понесени од зборовите на нивните родители дека богатството е важно и дека треба да се омажат или оженат за некој кој е богат за да живеат среќно. Ниту еден од тие од фамилијата нема среќно семејство бидејќи сите се разведени, а се омажија и оженија за богати партнери. Чесноста, добрината, обединетоста која ја гледав полека се губеше и тоа не само во мојата фамилија туку кај сите луѓе. Јас сум тотално разочаран од многу сегменти од општеството. Либерализмот во многу сегменти различно може да се сретне и тој има предности и недостатоци бидејќи како што знаеме дека се не може да биде идеално. Сакав да кажам дека луѓето биле среќни со многу малку во минатото пред да станеме модерни. Не велам дека порано се било идеално, но беше малку поубаво на некој свој начин. Можеби дека бев дете па не ги разбирав работите или тие само така изгледале, а навидум сите играле скриени игри за да дојдат до посакуваното. Поради тоа човекот е најсуровото и најнемилосрдното суштество на планетата земја.

20. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.118
    Не верувам дека постојат луѓе постари од 40 години што ги учат своите деца да стапат во брак со некој богат. Впрочем, не верувам дека воопшто постои таков родител.
    Одиш од крајност во крајност.

Кога веќе зборуваме за крајности, попрво би живеела во општество каде луѓе тресат задници во метро, деца гледаат и никому не му пречи, отколку во општество во кое луѓето ги фаќа срце ако видат такво нешто.

Ако го наречете тоа фаќање за нишка либералност, контра ефект на конзервативна средина, уана би 'merica, апсолутно се согласувам со вас.
    Ама нешто не е во ред со моменталното општество штом попрво би го гледала типецот, не мислите така?

На BlackAndWhiteSwan, Nausicaa и CameliaMiller им се допаѓа ова.