1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Премногу мал пенис

Дискусија во 'Секс' започната од 4blueo0, 1 ноември 2019.

1. Fillia

Fillia Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    1.630
    Прво станува збор за врска од неколку месеци...од кај може да се засака до толку некој за неколку месеци и да е карактерот побитен од сексот...
    (дрн,дрн јариња)..на секој почеток од врска е хемијата е тоа што влече конци....

На Angie1432, Feminka22 и Alisa22 им се допаѓа ова.
  2. VIKOJNA

VIKOJNA Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    37
    Шостори радикални луѓишта овде побогу! Е баш ви посакувам да се затрескате и да завршите со некој не многу надарен и да ви е најубаво на цел свет :))) нема врска, секој нека ужива во што сака, само олабавете малку со тоа навиката и судија и кадија да изигравате, не е ова твитер :)

На Flower.D, Keanu_R.Wick, dayla и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Малку оф-топик
    Не би рамнела мал пенис со мали гради. Или задник. Ако машките се летаат по добри цицки и јак задник, еве да речеме дека некои девојки преферираат момци со широки, силни раменици (за кога ќе ја гушне да се загуби во неговата прегратка), или мускулести раце, плочки на стомак итн. И ваквите преференции се сосема во ред, се додека тие што се палат на „цицки и газови“ се свесни дека девојките се многу повеќе од тоа. И се додека тоа не е единствениот критериум за потенцијална девојка. Тогаш озбилно се за никаде тие момци.

Девојката со мали гради може е ненадминлива секс кралица во кревет. Големината на половиот орган има директно влијание врз квалитетот на сексот, додека големината на градите не е битна, освен ако не станува збор за фетиш некој (што е друга тема на муабет). „Малите“ епитети на девојката не ги спречува, ни неа ни партнерот, да имаат квалитетен секс. Дечко со мал пенис е друга, поразлична и посериозна ситуација зошто некомпатибилноста игра голема улога во врската. Колку момци се палеле на цицки, па завршиле со рамна девојка. Ама колку би се согласиле цел живот да немаат секс?

Место цицки и газови, би спомнала реални ситуации од женското здравје како ендометроза или вагинизмус, каде машкото од сам старт знае дека пенетративен секс отпаѓа засекогаш. Колкумина би биле прифатиле да бидат во врска каде единствениот секс што ќе го имаат до крај на живот ќе биде оралка и хенд-џаб?

На Herrera, crimson, moonlight-girl.55 и 20 други им се допаѓа ова.
  4. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.163
    Реално, ниеден.
    Или пак ќе си ебат на страна.
    Ама први се да глумат светци на форум.

А за жените на форумов, мислам дека големо влијание има тоа што голем дел се знаат, се имаат на фб, и ќе им се наруши угледот ако кажат дека не би прифатиле цел живот да го поминат без да го осетат курот при секс. Или пак се работи за невини, кои поим немаат од секс.

Затоа и такви мислења, најважен е карактерот. Да, најважен е, но тоа не значи дека сексот е небитен.

Компатибилноста подразбира и сексуална компатибилност, не само за големината, туку и за сексуалните преференци. Ако некој обожава анален и не може да си го замисли животот без аналка, а вие не сакате, дали ќе се жртвувате да имате анален, пошо нели карактерот е најбитен? Или мислите дека е реално дека тој би се откажал од тоа задоволство? Yeah sure, или ќе ви раскине, или ќе ве замара стално да имате, или ќе си го има на страна.

Или ако некој има јако либидо и сака секој ден секс, а девојката има послаба желба за секс, и доволно и е еднаш во 10 дена? Да, на почетокот ете може ќе се согласува на секс чисто да му угоди, ама со тек на време ќе и скурчи, особено кога ќе дојдат поголеми обврски во бракот, и неминовно ќе дојде до сексуални фрустрации и кај двајцата кои ќе доведат до кавги.

Но, кај нас, на овие простори, не се обрнува внимание на тој сегмент од компатибилноста, битно е да не пие, да не се коцка и да не те тепа, и ако на таков му раскинеш зошто има микропенис, ти си површна курвештија незаситна во кревет.

А тоа што ќе го поминеш животот сексуално незадоволена и исфрустрирана не е битно, сепак жените не треба, или бар не мора да уживаат во сексот, нивно е само да шират нозе и да си ја обават брачната должност.

Последна измена: 5 ноември 2019
    На Ena05, moonlight-girl.55, Brunebrune и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @Asparagus,
    мене сексот ми е битен. Нормално не најбитен, ама ми е еден од побитните компоненти за добра и функционална врска.

Пред некоја недела девојка во една од темите за љубов побара мислење што да прави во врска со дечко кој е многу фин ама не ја привлекува и таа не осеќа никаква хемија кон него. Страни и страни се изнапишаа да му даде шанса, да проба да со него, па што ако не ја привлекувал телесно, битно имал добар карактер. И малку ми дојде смешно читајќи ги коментарите, зошто цел живот сум дел од мешани друштва и со време многу почнав да ја ценам бруталната искреност кај машките. Ретко кој момак ќе даде таков совет „ама дај му шанса блаблабла“... „Тури му го к*рот“, е тој совет ќе и го дадеа. Па така и темава. Уште незгодно да ти стане што сакаш квалитетен секс :) Изгледа феминизмов ку*ви не направи 8) Пошо и феминизам се спомна на темава, а тој збор ми е како знакот на Бетмен- а се пише во некоја тема, морам и јас да се појавам.

И да, многу добро знам момци колку ќе се согласат на врска без секс. Пустите не можат да почекаат да поминат 40 дена жените да им се опорават од пораѓање, тие ќе ти вреднувале карактер, финоќа и добра душа. Тоа само во Фемина универзумот.

На crimson, moonlight-girl.55, Snowflake97 и 25 други им се допаѓа ова.
  6. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.388
    Допаѓања:
    59.814
    Точно е се што напишавте, дека сексот е многу битен дел од една врска. Многу зависи од која гледна точка ја гледате темата - од тоа дали само вагинален секс или од целокупно женско уживање. Според мене најбитно на крај е двајцата партнери да се задоволени, без разлика на каков начин било добиено тоа задоволство. Затоа и некои од коментарите беа насочени да пробуваат други работи и оргазмот да биде донесен по некој алтернативен пат.

Јас секогаш би советувала на некоја девојка да експериментира доколку и партнерот сака еве и кога пенисот не задоволува по критериум должина :D пре би ја советувала да остане со такво машко кое ќе се труди и она на крај да сврши, отколку некој и со златен да е, па пак да е себичен и она ништо да не осеќа.

Секако дека задоволството е важно, ама не е половиот орган пресуден за него. Еве јас лично за мене ќе си кажам - џабе е се друго ако не сака некој орален секс.

Тука и ја направив демаркацијата во темава, затоа што девојчето рече дека не лежи на крај исфрустрирана што не свршила, туку едноставно бараше совет за подобар дел од целокупното сексуално искуство. Ако он ем не ја задоволуваше вaгинално, ем никако не се трудел да и биде и на неа убаво, прва ќе и речев батали го.

Сексуалното уживање е многу поголемо и пообемно од вагинален секс, барем за мене. И јас не би можела со некој што не ми е убаво - али тоа сум лично јас. Затоа сите сме различни нели :D

Последна измена: 5 ноември 2019
    На Annath, Billy Idol, Brinetka и 13 други им се допаѓа ова.
  7. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.080
    Допаѓања:
    26.865
    @Nausicaa
    Конкретно девојката што ја отвори темава праша за совет и тука некои феминки си ги спомнаа своите лични доживувања па како не можеле со таков и слично.
    Јас со дечко ми бев пола година и повеќе и бев сексуално неактивна пошто не бев спремна.
    Ако на него му бил мал требаше да го оставам поради тоа иако го сакам и тој мене?
    Второ,знам доста парови кои се заедно долго време,а не се биле сексуално активни поради некои причини и сега кога ќе се решат за такво нешто и на момчето му е "мал" девојката да го остави?
    Во некои врски сексот е важен,во некои не и секој си ја има слободата да прави што сака.
    Мојов коментар се однесуваше на тоа дека еднаквост нема
    Од друга страна,на одредена група машки им се допаѓаат девојки со "облини" и му даваат предност на тоа и на таа "фигурна на песочен часовник".
    Ако јас сум ептен слаба,а момчето кое ми се допаѓа ме исмева поради тоа, шансите дека ќе имам комплекси се големи.
    Така да, според мене не би ми била пресудна големината ниту пак се правам светица.
    Ако некое машко отвореше тема "Мојата девојка има мал задник/гради дали да ја оставам?" сите ќе го распнеа под изговор "антифеминист".
    Ете на тоа се однесуваше мојот коментар :)

На VIKOJNA, Billy Idol, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.816
    Допаѓања:
    39.439
    Девојката убаво прашање си постави, на место.
    Кога би прашала- ""дали да го оставам?" тоа би било сигнал за незрела особа која на непознати им препушта да и обликуваат мислење за конкретна постапка во нејзиниот свет.
    Плус, за секое тенџере има капаче. За асексуални жени има такви мажи, за оние кои сакаат облини има токму такви, за хомосексуалци има други хомосексуалци. Но! Секаде има и место за компромис. Ама компромис само воља искреност и фер игра се постига.

На candy.cane и Ygritte им се допаѓа ова.
  9. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @GirlRose, не можеш да правиш споредба од две причини.
    Најпрво, дечко ти бил момак на место и те чекал за ти да бидеш спремна. Ама знаел дека те чека на определено време, не засекогаш. Огромна разлика.

А второто, се додека не не снајде нешто, реално, не може да знаеме како ќе се понесеме во определена ситуација. Така да сите тие муабети од темава, да му беше мал, немаше да го оставам, паѓаат во вода. Тогаш кога ќе имаш секс со пенис кој не го осеќаш, е тогаш навистина ќе знаеш дали ќе можеш така да тераш до крај на живот или не. Зошто во твојава моментална ситуација- не му е мал, така? Задоволена си и не мора на форум да бараш совети и алтернативи како да имате класичен пенетративен секс.

Ене ти го погоре моето мислење. Нема споредба меѓу мали цицки и мал пенис, зошто цицките не се клучни за добар секс.

Посоодветно ќе ти е прашањето „Мојата девојка не може да има секс, дали да ја оставам?“, и не, немаше да мислам дека е анти-феминист :)

На TashSefton, sj *O*, LiliBoz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.163
    Ако маж се пали на големи цицки/задник воопшто нема да биде со некоја со мали цицки/задник, или па ако е ептен во криза, ќе биде некое време и ќе ја шутне при првата прилика.
    Разликата е што сигурно нема да отвара тема на форум да прашува дали да го направи тоа.

И да, не се споредуваат мали цицки со мал кур, пошо цицките освен визуелна, немаат функционална улога во сексот.
    Споредувај со вагина, во која кога мажот ќе пенетрира нема да чувствува ништо и размисли дали маж би бил ок со тоа. Одговорот мислам дека го знаеме сите.

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.080
    Допаѓања:
    26.865
    Ти си го знаеш за себе нема потреба да се генерализира.
    Размислувам јас и затоа и не враќам со ваков тон.
    @Nausicaa
    Барем со тебе мислам дека ќе имам дискусија со која може нормално да се размени мислење.
    Сум за еднаквост и во брак,секс во сите полиња на животот.
    Мене,лично не ми е толку многу битен самиот акт,но секој со своите преференции.
    Ако некој се чувствува дека причина за да го остави партнерот од причина што му е мал и не ја задоволува партнерката океј е.И тоа е еднаквост.Секако, ако на единката и е важно да е исполнета на тоа поле,а партнерот не го исполнува тоа поради големината на половиот орган.
    Мене не ми е важна големината пак ќе се повторам.Колку незамисливо и да звучи тоа.

На sj *O* и Nausicaa им се допаѓа ова.
  12. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.163
    Не ти е важна големината затоа што немаш ти проблем со големината, претпоставувам дечко ти спаѓа во просекот.
    Ама да не го осеќаше при пенетрација, или да имаше болка при пенетрација, ќе сфатеше дека не е небитна.

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @GirlRose,

мој став е: секој да си прави онака како што мисли дека е најдобро. Ниту да напаѓаме и осудуваме зошто некоја не сака да биде со дечко со мал пенис, ниту да припаѓаме од чудење и да се запрепастуваме што некоја сака да биде со дечко со мал пенис.

Е сега, имам впечаток дека на темава како да се умалува важноста на сексот во однос на другите аспекти од една врска (добар карактер, смисла за хумор, другарство) ама надвор од форумов, јас познавам сосема друга реалност. Колку пати сум слушнала како некој момак си нашол швалерка зошто девојката не сакала да прави определени работи (анал на пр) а тука ние девојките се убедуваме меѓусебно дека сексот не е битен и треба да се задоволиме со добар карактер и културно однесување.

Ама, како и да е, не е тоа темата и сум оф-топик во однос на конкретното прашање членката што го постави.

На joy1, Asparagus, LiliBoz и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Anon

Anon Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.789
    Тоа беше буквално советот што го дадов на темава и одма некои членки ми се нафрлија...

На SummerGirl и LiliBoz им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.042
    Допаѓања:
    225.224
    Јас освен на форумов на ниту едно друго место во мојот живот немам сретнато луѓе кои проповедаат нешто што реално е доста наивно. Жртва да си за свој сопствен кејф, без разлика дали е за пенис или не, реално жртва си.
    Ок ако мислиш дека можеш така да тераш ама да осудуваш некој што е свесен дека тоа би му пречело во иднина... Немам коментар. Зелено и наивно до б е с к р а ј.

На moonlight-girl.55, Tajnaotrovna, Alisa22 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. me again

me again Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2018
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    270
    Хмммм....МАЛ ПЕНИС, ГОЛЕМИ ПРОБЛЕМИ...

На Dentina, sj *O* и Ygritte им се допаѓа ова.
  17. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    26.412
    И со мал и со голем, жртва ќе си, убо Ви кажа @LiliBoz ни то чини ни другото, во двете не уживате/ме

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Има и голем дел на жени кои не ни уживаат во пенетративен секс. Не оти дечкото не им го бива, него чувството на триење внатре им е неутрално, нит убаво, нит неубаво.
    А вагинизмус имам јас. Освен шо е скоро невозможно да имам односи, тампон да ставам не можам. Гинеколошки преглед со спекулум па ми е кошмар.
    А сум се осеќала безброј пати како неспособна, саката за обична работа. Токму ради тоа се навикнав на таква врска и ми помага да заборавам дека сум неспособна, наместо константно да се потсеќам на тоа.
    Ама ете како што спомнав во друг пост, го гледаме тој проблем како заеднички, не како само мој личен.
    А ако некој друг не може да се носи со тоа, нека расчистат.
    Реално не треба да се сожалувам за ова јас или некој друг да се сожалува. Ниту пак јас би сакала да остане некој со мене од сожалување. Ама дека ми е сеедно, па и не ми е.

Инаку вагинизмусот може да се третира, не мора да е засекогаш.

Кажав лично оти се спомна вагинизмусот. Сепак на друг нема да му зборам што како треба да прави.

На Peperutce1115, cresa-jagoda, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Keanu_R.Wick

Keanu_R.Wick Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2019
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    1.234
    Не е срамота да користите помагала. Дај му до знаење дека уживаш со него, без разлика на тоа меѓу нозете.

20. Keanu_R.Wick

Keanu_R.Wick Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2019
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    1.234
    Како да ти кажам пријател... Ај вака. Имаш едно магаре, големо е, со голем самар. Имаш уште едно, мало е, мал самар. Ама брка работа повеќе од тоа големото. Исто е и со машкоста. Друга споредба сфатлива за тебе не знам.