На ул.Цветан Димов во Чаир, го поминуваш црвениот мост и на 100-200 метри од лева страна ќе видиш ти пишува со големи букви Пренди (нема шанси да го промашиш) а еве ти и слика
Какво Пренди им отвориле во Гевгелија па па па... Ништо од излогов нема во Центар во Пренди. Вчера бев и катастрофа облека! Џемпери, блузи по долги, јакни, останати фармерки грди, некои туники по долги. Се ко што не им се продало донеле тука. Гледам на ФБ албуми во Пренди групата и албумите се со зимската роба, епа таа ја има во Центар, истата таа од албумите поставени есенва.
^ Машала, машала... Па дури и на Грчки им пишува Значи еве една попатна станица кога ќе се оди на пазарување во Солун. Стварно излогов не да мами и привлекува, ми иде да направам еден трк, да се расчепкам по стварите и тоа белото ташниче да го грабнам и да бегам.
јас прееска бев во тоа пренди што е на југодрво ташни на мое огромно жалење не видов имаше по некоја интересна маичка али ништо нарочито ... Многу ми се свига ташнава па се надевам дека ке ја начекам пак ако ја донесат
исто исто исто...мислам дека ми се плаче за да го најдам ташничево...ако некој видел негде...ВЕ МОЛАМ ИЗВЕСТЕТЕ МЕ...ќе ве частам
Denes bev vo edna od prodavnicite na PRENDI i vidov deka imaat mnogu ubava letna kolekcija . Si kupiv poveke parcinja obleka i bas sum srekna .PRENDI navistina e TRENDI.
Ma kakov Solun koga si go imame PRENDI vo Gevgelija. A toj sto veli deka ima samo zimna roba nema pojma, samo treska bez vrska, izgleda toj ne vlegol vo nekoj PRENDI dukan pa da vidi deka tamu poveke od mesec dena ima proletno letna garderoba.
Добро бе Силве топ е све, доста реклама, знаеме дека е топ е и Пренди, ај сега префрли се на некоја друга тема да ни кажеш нешто сфативме дека или работиш во пренди или си поврзана со тоа.. Ова Пренди и баш е Тренди ти беше врв! ахах имај убава вечер..и фрли се на други теми!
Има нешто ново, убаво во Пренди во Чаир? Одамна не сум поминала, но ретко кога сум нашла нешто убаво таму.
Јас прееска бев во центар и ништо асално не видов.На фб им пишува дека им стигнала новата летна роба али јас не видов ништо ново мајке ми. А и Чаир го посетив пред неколку дена и таму се ми се виде стара роба. Од ташните само циганскине останале. Се наоѓа по некој партал не дека не,ама како ги носат поубавите работи така веднаш ги снемува. Среќа на тие што живеат во близина или поминуваат секојдневно покрај нив.