Ако се движиш од ГТЦ кон олимписки базен право по улицата што води кон него, кога ќе стигнеш на главната улица веднаш десно од страна на олимписки ќе видиш со големи букви пишува Пренди на продавницата. Ако доаѓаш од кај Веро центар на пример ти доаѓа во линија со него после олимписки базен.
Женски, има некоја што била во Пренди на Југодрво последниве денови да ми каже што има, што нема и дали има фини работи? Поточно ме интересира за тексас фармерки, не треба премногу детали ама онака убави да се, маици по кратки ракави може и со цветен дезен, летни кошулки.. И исто знам дека кажуваа феминки не носеле ташни на Југодрво, ама ако донеле кажете ми зашто ми требаат да си купам. Знам само еднаш поминав од тоа Пренди кај Југодрво и на излогот имаше маичка со цветен мотив и ми се засвиѓа иако не ја загледав убаво. Па и колку да нема избор, сигурно ќе се најде обично бело маиче по кратки а и за париве богами си вреди. И сега сватив дека 1000ва што ја имам можам да си купам 4-5 парчиња од Пренди, па ќе можам да си менувам летово а не да ги дадам сите пари на Фиори, Калиопе, Котон.. Иако има ефтинки работи во Фиори, ама повеќето се катастрофа а и во Пренди ќе можам сигурно да најдам слични на нив за дупло поефтино. Ее, и јас сум почнала да размислувам економично.. шта чеш.
Бев денес во Пренди и искрено немаше ништо, повеќе од облеката беа партали, иако имаше неколку фини памучни маички по кратки со апликации на нив, јас си купив една маичка со набрани ракави, и на неа пишуваше H&M, сигурно ги носат аутлетите од пред 1-2 години. Ако побарате малку повеќе ќе најдете нешто сигурно.
Прилепчанки нека кажат нешто за Пренди што се отвори ПП дали се задоволни, дали има убави работи поблиску ми е Прилеп па да знам дали да се закренам и да одам специјално за во Пренди.
Леле Силве, сега ти ги гледам мислењата и освен на тема Пренди никаде на друго место ништо немаш пишано. Рака на оган ставам дека работиш таму, ама не гледам ништо лошо тоа јавно да си го кажеш. Башка би било подобро ќе не известуваш кога имате нова роба, што каде сте донеле па и со тоа ќе се зголеми посетеноста. До душа можеш и да сликнеш некое парче кога добивате нова роба. Така само подобро ќе направиш, а онака одбивна стануваш кога се правиш наудрена... а апла се гледа дека не си само купувач во Пренди. И озбилно кажи ми кога добивате роба да дојдам тој ден, онака неколку пати сум влегла и дали во погрешен момент ништо добро не сум си нашла.. И за твое и за наше добро дај да си соработуваме, не сме ние од Марс паднати доста со приказниве Пренди е тренди.. кажи ни ти кога носите нови работи да нападнеме знаеме дека сте тренди, гледаме и сами.
^^ Силве, дај барем биди од корист и известувај не кога има нова роба. Или убаво ти викаат сликни некое парче и прикачи слики, да видиме што - како има, еве на пример за оние како мене, што одамна не биле. Не, озбилно, одамна немам отидено до Пренди. Последниот пат кога бев беше пред 3 недели и ништо не ми фаќаше око, ама имаше и некои убави блузи за кои бев скептик да ги купам затоа што знаев дека после пола Скопје ќе го има тоа парче..
Првиот ден имаше онака солидна роба, фармерки имаше убави и пантолони, а секојдневни и убави маички имаше и за извоз, а и кошули убави имаше заборавив. Ако ти е поблиску посети го, само информирај се кога носат нова роба, неделава баш имало донесено некој летни цветни фустанчина и кошули,ама немам појдено.
Што има јас да ти казувам.Јас знам бидејки многу цесто сум во ПРЕНДИ .Оди и ти па ке знаес. Со секое оденје наогам несто сто претходно не сум го видела.Знаци поцесто треба да се оди и да се проверува,знаес постојано има несто ново.
Оф леле! Што има па ти да ми кажуваш, нели? Која сум јас да ми кажуваш? Треба почесто да одиме во продавниците на Пренди, затоа што се најдобри, најзакон, најквалитетни и пак најдобри. ( не бе не се повторувам ко тебе ) И не бе, пола Скопје го нема тоа пончото и карираното кошулче! Едит: Барем ако ,,висиш'' во Пренди цело време, нека те стават за заштитено лице, ако ништо друго .