А има ли во Прилеп од тие кожните панталони и ако има ,која му е цената? Би убила за едни такви , I swear!
Девојки,малку е глупаво прашањето ама..Денеска си купив една блуска ама не ја пробав таму,многу се брзав,па планирам да отидам да ја вратам да земам малку поголема што велите ќе ми дадат ли?
ако има етикета ке ти ја сменат јас така направив со едни хеланки што ги земав заборавив да ти кажам дека ги заменуваат само ако уште има во дуканот исти такви а за нешто друго не. барем така ми рекоа во тоа во карпош 4 Колку што се секавам мислам дека прочитав дека има и во прилеп ама види по сајтов уште еднаш провери инаку 200ден. се. Во Пренди се е по 200ден. само којзнае дали ке ги најдеш јас зимата ги купив, а ако идеш накај Скопје случајно или имаш некој во Скопје да ти ги купи и да ти ги прати провери во Пренди на Југодрво што е и тоа во Карпош 4 може да најдеш зашто до пред месец дена имаше сеа незнам не сум проверила дека немам време од испити
Пренди во Кичево искрено ќе кажам дека воопшто нема голем избор.А се на се' таму сум била едно 2-3 пати,а ми е премногу блиску.Робата е што знам се некоја џиџалеста,ајде да не речам циганска( се извинувам на израсов).Таму убаво нешто можеш да најдеш само кога ја отвараат робата донесена од пред едно 2-3 месеци.Тогаш се наоѓаат многу интересни фустанчиња.Имам купено две работи од Пренди едно убаво црно карирано кошулче,и една маичка со интересни принтови.Најискрено повеќе ми се допаѓа машката роба што е носат кај нас,имаат поголем избор.
Женски, била некоја во тоа Пренди во Чаир во последно време, има ли убави ташни? Ми требаат некои средна големина, нешто слично како messenger bags, некои неонски бои, јака портокалова, жолта, зелена мејби..? Знам дека многу сакам, ама па нигде не можам да најдам.
da vi kazam denes bev vo Prendi vo Kicevo po neznam koj pat....i pak si iznakupiv garderoba eden ton...znaci se naogaat parcinja neverovatno dobri a za 200 denari.....za tie so viket dek nemet nisto jas mislam deka neznaet da si gi iskombiniret rabotine...baska ne mislam samo na alista tuku i na celosno so se frizura cevli sminka acecories i najbitno stavot ...neznajt sve da nosit sekoj da se razberime.....hahah kreativnite devojki me razbiret znam ostanatite ke mi protivrecat....inaku da prasam dan znajt nekoj onaa sumo boracon od na kasa sto maka imat? mora da ja imate primeteno ako ste bile vo kicevo....ili mozit nesto licno protiv mene imat ....koja arogancija koja odbivnost...ama izgleda gazdarica im e .....
ова како охридски дијалектов мава, а не кичевски ) чудно како си ги нашла, многу тапа избор во последно време имаат..
jas potpolno se soglasuvam so ohrigjankata,,zs i mene mi se imat deseno istoto vo kicevo,taa so ja narece sumo.b.stvarno taka se odnesvit izgleda so site,pa i gazdraica da e nesmejt taka da se odnesvit ,jas barav brojce pogolemo i edno devojce od vrabotenite ja prasvit dali imat pogolemo br,a taa i vrakat so drsko NE ,DAN SAKAT CELA ROBA ZA NEJA DA JA OTVORAM,KO KE IZLEZIT TOGAS HAHAH bas bev iznenadena.
Гледам се жалите од продавачките и вработените девојчиња.Епа такви се скоро сите Кичевски продавачки,премногу се арогантни.Не само во Пренди туку речи си секаде.Уште ги немате запознаено.Знам дека е оффтопик,ама морам да кажам.Сите се однесуваат како да се газди на туѓо место па затоа се тавки Но,ве молам без навервување.
Јас бев минатата недела во Пренди, најдов многу интересни маички, со добри натписи. Ги имаат и оние асиметрични суќни што се сега во мода.
пренди отворија и во мојот град, конечно. само што не е се по 200 туку 220. бев денес, има мнооогу убави работи. купив едно фустанче црно на рамчиња. планирам утре да наминам пак, ќе носеле нова роба па може ќе купам нешто друго.
И во Кавадарци ја има продавницата. Има стварно добри работи за евтини цени. Се за 220 денари. Другарками си купи куси панталони и фустанче на рамки . Денес ќе шетам па ќе видам што е и како е .