[/quote] Во Пренди во Карпош 4 се е 200 денари[/quote] Да не си нешто грешка и таму е се по 220ден ,купив наметка минатата недела 220денари ја платив А да и појдете има многу убави наметки од H&M во Пренди
Јас од Пренди пред некое време си зедов 2 блузички со долги ракави и денес еве една,подебелка,многу се убави,за тие пари ќе ги изнаносам.Лани 2 такви исти зедов од Calliope,поскапи само што беа. А уствари на мајка ми едната не и чинеше блуза,па и таа ќе е за мене А во Певекс ептен се парталести работите,треба ептен да нуркаш за да најдиш нешто.Макар што мене од само влегвање ми падна в очи едно фустанче и си го зедов,ептен беше ефтино,ама тоа за другото лето ќе биди
пред некој месец купував од пренди. немаше многу интересни работи. си купив само кошулка,и блузичка. ке одам во понеделник пак
Има убави работи,некои има што никогаш не би ги облекла. Си имам купено 3 парчиња,2 фустанчиња (од кои едното не го облеков),и една блуза со розеви и бели риги која си ја изнаносив.Пред некој ден така ѕирнав набрзинка и видов едно плетено што ме бендиса,па ќе одам кога ќе бидам слободна да го земам,ако не ми го земат други... Али тоа е неможеме да бараме некој добар квалитет.Како рекле стари : Колку пари толку музика
Баш денес бев,бидејки таму одамна не сум била и ништо не ми се допадна.Многу кичасти,шарени рботи има,работи кои никогаш не би ги облекла,премногу шарени за нормална комбинација.Единствено нешто што ми се допадна беа едни џемперчиња еднобојни,едноставни и убави беа.Исто така ми се допаднаа и едни блузи со риги.Другото не ми се допадна. Инаку последен пат во Пренди бев пред неколку месеци и тогаш имаше интересни парчиња ама сега се изненадив.
^ако прашуваш за во Скопје,во пренди во Карпош 4 нема дуксери,само џемпери.Инаку дуксери имаш во певекс во Карпош 4 и знаеш дека истите цени се и во певекс и во пренди.
^ Не сум од Скопје, ама сепак фала Мислев дека во секоја продавница, има иста роба, како колекција, исти парчиња облека, а не во едната да имало само џемпери во другата дуксерки
Има дуксери во пренди во Чаир ,и што е најинтересно истите дуксери ги има во Певекс кај Беко само цената во Певекс им е 399ден
Покрај Певекс, денес бев и во Пренди во Карпош 4 и кај Олимписки Си купив од тие долгите сукњи со црн ластик горе што се, убава светло розева боја со постава и некој материјал како чипка одозгоре .. Тенка наметка со копчиња, исто може и ракавите од долги да и се направат кратки (имаат такво за закачување), и едно како туника со кратки ракави, доста интересен модел за дневни комбинации Имаше доста тенки џемперчиња, карирани сакоа (палта), изборот на пантолони не ми се допадна, маички за секој ден .. Со повеќе информации во наредните денови, за фемина од пренди, ајлавкапкејкс :
Вчера си купив многу убаво фустанче/туника со 3/4 ракави, бордо, со патент од позади. Ептен мерачки ми е . Материјалот воопшто не е лош, како што знае да биде се во Пренди.
Во трговскиот до бутикот Бершка. Сега бев и што видов многу убави работи по 220 ден. Се бутаат сите, се тепаат. Страшно! Си одбрав две блузи што беа многу убави ама не успеав да стигнам до касата што наплаќаат и ги вратив и си излегов. Спобудалија штипјани..