Ја прекупуваат облеката од средно-познатите брендови и ја препродаваат. Ако забележите, тоа се најчесто премногу мали или премногу големи бројчиња, или од средните големини има по едно или две бројчиња. И се работи за облека на која одамна им е помината „модата“. Ова одамна функционира во другите држави. Редно време беше и кај нас да почне нешто такво
си купив прекрасна маичка на кратки ракави гап њујорк . почесто почнав да си купувам од пренди,ем е евтино ем има многу работи што ми одговараат.
Понекогаш навистина можам да си најдам убави парчиња. Секогаш кога поминувам од таму, одам да проверам да не има нешто ново што ми се допаѓа
Во кој град тоа? Во Кавадарци на пример има попуст но не е на целата роба туку на одредени парчиња што останале.
Си купив многу убави долни пижами oд пренди за 220 розеви со бели точки,нешто како ова горе со ласток
Во пренди во Чаир има донесено нови работи ама и нови цена ...сеуште повеќето работи се по 200ден ама има и нови поубави работи кој се по 320 и 420 ден.
Eej вчера бев во штип во пренди мн убави работи донеле , оставив околу 2000 , излегов оддтаму натоварена ко банка да сум ограбила , има мн убави блузички, летни мајци и кошулки, а донеле и летни фустанчиња само нив немав време да ги разгледам денес ми е срам пак да одам но за 2-3 дена сигурно ќе одам неможам а да не ги ѕирнам, мн сакам летни фустанчиња