Сега отворија и кај нас.Има интересни работи е мана е што има величини само до XL.Си купив и фустанче го мерев и тегнев на мене,дури го го пробав солидно беше.Е арно ама го исправ и сега не е ни фустан ни туника.Значи материјалот own: .
Порано одев почесто си имам купено преубави работи пери носи што се вика, ама сега незнам што се испозанесија со цениве, ако продолжат така не одат за долго
Кога се отвори продавницата во Штип,дури и тепачки имаше кој да влезе.. Сега на никој не му се влегува..Кич облека,одвратна миризба во продавницата,набиени цени за облека која ретко некој би ја носел..Со еден збор:страшно
робата е мешана,може да се најде од кинеска,до турска,вон-сезона облека па дури и марка парчиња.овие последниве завршуваат во пренди откако во брендираните продавници се прогласуваат како "прoшла сезона".... на пример,оваа зима ќе сретнете парчиња кои во бутиците сте ги гледале ланската зима... ама нема везе,стварно се најдува добро парче по евтина цена,најчесто кога ќе се донесе робата додека не е разземено.
Во мојот град освен пижами XL и детски хеланчиња друго не може да се најди кога ја отвори продавницата имаше огромен избор а сега ништо.
Имам купено некои ствари од Пренди но глупо ми е дека се евтини, сите ги купуваат и кога ќе излезеш гледаш најмалку тројца со истото парче облека... Јас всушност немам видено некој со исто парче облека како моето но имам видено неколку девојки во истата блузичка и некако ми е мизерно...
Сум била во Пренди во Штип 2 пати има секаква облека цените се ептен евтини сум купила некое парче облека обично по дома само ги носам
Денес влегов има преубави блузи за 299 денари на долги ракави. Многу зависи денот како ќе го погодите, ако одите во тие денови кај што имаат донесено нова гардероба нема шанси да не купите ништо. А има пак денови кога нема ништо асално. И се согласувам со еден од коментарите погоре, мислам дека претераа со некои цени.
Јас сум била многупати во пренди и најискрено не сум земала ништо, сум влегувала со ентузијазам а сум излегувала разочарана, баш секогаш. Во почетниот период со самото отварање на продавницата кога носеле роба мои блиски навистина имаат земено убави парчиња облека, но понатаму со текот на времето робата им се промени само на ефтиност кич, млитавост и фушерај за мојот вкус. Иако е ефтина не е воопшто квалитетна, соодветна и нежна како за мои потреби, не би земала ниту за по дома.. едноставно парчето материјал не ми одговара.
Има да се најде нешто асално ама мнооогу ретко. Јас досега само една маичка и една дуксерка имам земено. Кога ќе дојде роба, прво тие вработените си земаат на страна што им се свиѓа повеќе ( за себе, за другарки, за мајки, стрини, деца) па после ако остане нешто асално ок. Инаку работата е во тоа што, редовно можеш внатре да начекаш цигани кај што купуваат. Значи проси човеков, му даваат пари и оди во пренди да купи, дека е поефтино нормално нема да појде во бершка или манго. И сега ти си земаш некоја блуза од пренди, поминуваш на семафор и ја гледаш некоја циганка што проси исто ко тебе облечена И тие се луѓе, немам предрасуди ама не ја бива работата некако... И друг проблем е миризбата. Треба вработените да водат повеќе внимание и за тоа.
Здраво девојки, ми треба ваша помош. Може ли некоја од вас да ми каже каде во Охрид се наоѓа Пренди? Адреса или да ми објасни. МИнатиот пат кога бев во Охрид видов дека имаат убави работи, ама при шетање наидов на продавницата, сега не можам да се сетам каде беше точно :/ Фала ви *
Дали некоја од вас има порачувано онлајн од страната на пренди нешто ? И ако може да ми кажеколку пари земаат за достава Фала однапред
Има и во Кавадарци зависи среда и петок носат роба се наоѓа по нешто. .. . А малку почнаа да се Занесуваат со цени ..Јас па разбрав ЦАРИНЕТА роба било штознам