Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Пренди

Дискусија во 'Мода и стил' започната од biggirlsdontcry, 25 март 2012.

1. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Пренди кај Југодрво е затворено?? :^)

2. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Јас само еднаш имам купено од Пренди и сум разочарана. Блузичката која ја земав беше широка само на ракавите и кај колкувите тесна (мислам дека ме сфаќате). Кога земав да ја перам целата се опушти и не е тесна на тие делови. Голем баксуз сум. Познавам многу луѓе што купуваат од таму и гајле си немаат, само на мене ми се случи ова :D

3. Keryy

Keryy Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    7
    Девојки ве молам кажете ми дали работи пренди во Чаир, и како полесно да го најдам, каде се наоѓа и секако ваше мислење дали има добар избор на алишта?

4. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Затворено е.

5. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.661
    Допаѓања:
    22.481
    Абе ајде глупости, едно место се најде кај шо секој може да си дозволи да се поднови и тоа го затворија. А демек сите други плаќаат даноци и робата не им е со сомнително потекло...шо не го проверат Манго или некое друго место, ама не...ситната риба ја ловат...

6. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.451
    Допаѓања:
    91.799
    Третата станица после Битпазар. Кај што треба да се симнеш има бутик Боксер.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  7. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128

Во контекст на муабетов.
    А зарем не е глупо кога сите се враќаме од Солун со викенд роба, и пр.сако од Зара во Скопје го носат 15 девојки? Или фустанче од Бершка од 10 евра со кое е преплавено Скопје во лето?
    Или пак рамовкине на Манго, што на ништо не личат, а во лето пола град ги носи?

Баш сега кога и во новиот шопинг центар ќе се отворат овие продавници, сите ќе ги купуваат.
    А факт е дека ако веќе плаќам 25 евра за сако, би сакала да не го гледам на секој втор. Ама така ќе биде
    Така е и со Пренди.
    Може знам дека ќе го видам на уште 5 девојки, ама барем нема да ми е криво зошто сум дала 200 денари.

Немаме ние којзнае каков стандард, ниту пак избор, за да сите имаат издефинирани стилови, па секој да има уникатни парчиња.

А во Пренди во Чаир отидов еднаш и купив неколку маички што супер ми се најдоа за наваму-натаму. На сто начини ги искомбинирав и уште имаат потенцијал. :)

На BeYourself, Artemission, Dpokahontas и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Keryy

Keryy Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    7
    Благодарам Марама :*

9. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Не си единствена и мене ми се случи со 2 блузички кои се опуштија скроз по прво перење па ги фрлив,ги прежалив 400 ден :P

10. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.656
    Допаѓања:
    4.570
    Си земав едно фустанче и една блузичка убава кога ке ги сликам ке ти постирам

едит

Незнам зашто вака излегоа :(

На IiVvIii му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    да, го затворија вчера од ујп, има пломба, а роба има ама единствен начин да провалам и да си земам се сто сакам... :) баш вчера сабајле дури беше отворено си реков на враќање од факултет ќе разгледам пак, се враќам и гледам пломбата :(

12. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Незнам за Пренди во Центар, ама тоа во Чаир не даваат фискални милион насто.
    А искрено не ти држи муабетот, не е точно дека продавнициве кај нас не плаќаат данок, плаќаат и тоа како. Фискални редовно издаваат и бројот на УЈП е залепен одма до каса, зборам за продавниците во Рамстор, ГТЦ, итн да не набројувам.
    И ако не плаќаат данок и не издаваат фискални треба да ги затворат, зашто некој да се богати на сметка на тоа што не плаќа данок? Нека си остане пак 200, или нека качат и на 220, пак цените ќе се ептен ниски, ама нека даваат фискални, кога можат сите други продавници можат и они. Јас се нервирам кога ми даваат парагонче а тек па без ништо.

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  13. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.656
    Допаѓања:
    4.570
    Јас кога купував ми дадоа баш од таа на Југодрво што е

14. lily-prune

lily-prune Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    155
    и одприлика колку време ке бидат затворени оваа во струмица ја затворија пред две недели абер нема да се отвори а сакам да си купам маички иначе за фискалните ке кажам дека не даваа барем овде и толку им треба на ујп пола од продавниците ни се затворени
    а за гардеробата во пренди како ке се начека јас од работите што си ги купив сум задоволна и ми се вклопуват во секакви комбинации.

15. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    конечно се решив да идам во пренди и ко видов кај Југо дрво капак ставено ма не да се изнервирав уффф само до кога ке е затворено нз :devil:

16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Ако грешам нека ме поправи некој, јас вака знам:
    Даночните обврзници кои прометот не го регистрираат правилно се соочуваат со мерка забрана на вршење дејност во рок од 30 дена, како и парична глоба од 5000 евра.

17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.584
    Допаѓања:
    252.152
    Така, еден месец ќе биде затворена.
    Во Гевгелија работи сеуште, така?

18. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    јас знам дека плаќаат казни од 3 000 до 5 000 евра, во зависност како ке одлуци инспекцијата :^), а ги затвораат од 15 до 30 дена.

а кога ке ги отворат повторно, сигурно цените нема да бидат 200 - 220 ден, туку ке ги зголемат со изговор дека имаат непредвидени трошоци од затворањето :lol: кога можеа да ги зголемат као демек имале поголеми трошоци за нов дуќан, за казниве ич око нема да им трепне кога ке почнат да лупаат цени :lol:

се надевам дека грешам, ама така ми изгледа работава

19. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590
    Да , во Гевгелија работи, ако во нешто си се заљубила многу и сакаш да го имаш без проблем можеме да се договориме и да ти го испратам .. :) И овде цените се веќе по 220 ден

20. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    луѓе у бисер има Mагија, ама не е се по 200 туку од 150 до 400. Jас земав една многу убава кошула-кимоно со длабоко деколте, значи за 300ден е супер, ама малце ми е тесна у груди :D гајле ми е, за 300 денари е супер.
    инаку има убави работи за секој по нешто