1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Пренди

Дискусија во 'Мода и стил' започната од biggirlsdontcry, 25 март 2012.

1. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Пренди кај Југодрво е затворено?? :^)

2. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Јас само еднаш имам купено од Пренди и сум разочарана. Блузичката која ја земав беше широка само на ракавите и кај колкувите тесна (мислам дека ме сфаќате). Кога земав да ја перам целата се опушти и не е тесна на тие делови. Голем баксуз сум. Познавам многу луѓе што купуваат од таму и гајле си немаат, само на мене ми се случи ова :D

3. Keryy

Keryy Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    7
    Девојки ве молам кажете ми дали работи пренди во Чаир, и како полесно да го најдам, каде се наоѓа и секако ваше мислење дали има добар избор на алишта?

4. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Затворено е.

5. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049
    Абе ајде глупости, едно место се најде кај шо секој може да си дозволи да се поднови и тоа го затворија. А демек сите други плаќаат даноци и робата не им е со сомнително потекло...шо не го проверат Манго или некое друго место, ама не...ситната риба ја ловат...

6. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.421
    Допаѓања:
    91.478
    Третата станица после Битпазар. Кај што треба да се симнеш има бутик Боксер.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  7. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128

Во контекст на муабетов.
    А зарем не е глупо кога сите се враќаме од Солун со викенд роба, и пр.сако од Зара во Скопје го носат 15 девојки? Или фустанче од Бершка од 10 евра со кое е преплавено Скопје во лето?
    Или пак рамовкине на Манго, што на ништо не личат, а во лето пола град ги носи?

Баш сега кога и во новиот шопинг центар ќе се отворат овие продавници, сите ќе ги купуваат.
    А факт е дека ако веќе плаќам 25 евра за сако, би сакала да не го гледам на секој втор. Ама така ќе биде
    Така е и со Пренди.
    Може знам дека ќе го видам на уште 5 девојки, ама барем нема да ми е криво зошто сум дала 200 денари.

Немаме ние којзнае каков стандард, ниту пак избор, за да сите имаат издефинирани стилови, па секој да има уникатни парчиња.

А во Пренди во Чаир отидов еднаш и купив неколку маички што супер ми се најдоа за наваму-натаму. На сто начини ги искомбинирав и уште имаат потенцијал. :)

На BeYourself, Artemission, Dpokahontas и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Keryy

Keryy Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    7
    Благодарам Марама :*

9. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Не си единствена и мене ми се случи со 2 блузички кои се опуштија скроз по прво перење па ги фрлив,ги прежалив 400 ден :P

10. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.650
    Допаѓања:
    4.555
    Си земав едно фустанче и една блузичка убава кога ке ги сликам ке ти постирам

едит

Незнам зашто вака излегоа :(

На IiVvIii му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    да, го затворија вчера од ујп, има пломба, а роба има ама единствен начин да провалам и да си земам се сто сакам... :) баш вчера сабајле дури беше отворено си реков на враќање од факултет ќе разгледам пак, се враќам и гледам пломбата :(

12. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Незнам за Пренди во Центар, ама тоа во Чаир не даваат фискални милион насто.
    А искрено не ти држи муабетот, не е точно дека продавнициве кај нас не плаќаат данок, плаќаат и тоа како. Фискални редовно издаваат и бројот на УЈП е залепен одма до каса, зборам за продавниците во Рамстор, ГТЦ, итн да не набројувам.
    И ако не плаќаат данок и не издаваат фискални треба да ги затворат, зашто некој да се богати на сметка на тоа што не плаќа данок? Нека си остане пак 200, или нека качат и на 220, пак цените ќе се ептен ниски, ама нека даваат фискални, кога можат сите други продавници можат и они. Јас се нервирам кога ми даваат парагонче а тек па без ништо.

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  13. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.650
    Допаѓања:
    4.555
    Јас кога купував ми дадоа баш од таа на Југодрво што е

14. lily-prune

lily-prune Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    155
    и одприлика колку време ке бидат затворени оваа во струмица ја затворија пред две недели абер нема да се отвори а сакам да си купам маички иначе за фискалните ке кажам дека не даваа барем овде и толку им треба на ујп пола од продавниците ни се затворени
    а за гардеробата во пренди како ке се начека јас од работите што си ги купив сум задоволна и ми се вклопуват во секакви комбинации.

15. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    конечно се решив да идам во пренди и ко видов кај Југо дрво капак ставено ма не да се изнервирав уффф само до кога ке е затворено нз :devil:

16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Ако грешам нека ме поправи некој, јас вака знам:
    Даночните обврзници кои прометот не го регистрираат правилно се соочуваат со мерка забрана на вршење дејност во рок од 30 дена, како и парична глоба од 5000 евра.

17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.332
    Допаѓања:
    249.303
    Така, еден месец ќе биде затворена.
    Во Гевгелија работи сеуште, така?

18. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    јас знам дека плаќаат казни од 3 000 до 5 000 евра, во зависност како ке одлуци инспекцијата :^), а ги затвораат од 15 до 30 дена.

а кога ке ги отворат повторно, сигурно цените нема да бидат 200 - 220 ден, туку ке ги зголемат со изговор дека имаат непредвидени трошоци од затворањето :lol: кога можеа да ги зголемат као демек имале поголеми трошоци за нов дуќан, за казниве ич око нема да им трепне кога ке почнат да лупаат цени :lol:

се надевам дека грешам, ама така ми изгледа работава

19. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590
    Да , во Гевгелија работи, ако во нешто си се заљубила многу и сакаш да го имаш без проблем можеме да се договориме и да ти го испратам .. :) И овде цените се веќе по 220 ден

20. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.465
    луѓе у бисер има Mагија, ама не е се по 200 туку од 150 до 400. Jас земав една многу убава кошула-кимоно со длабоко деколте, значи за 300ден е супер, ама малце ми е тесна у груди :D гајле ми е, за 300 денари е супер.
    инаку има убави работи за секој по нешто