1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Препишување

Дискусија во 'Образование' започната од RainBow, 22 декември 2010.

1. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    Учам секогаш и петки имам.Ама секогаш си имам ливчиња со себе во случај да се заборавам :D
    Немам страв од наставници,воопшто.И да е строго,сепак ќе се снајдам или со другарчето до мене што секогаш верно ми поткажува на тестови. :D
    А да не е строго,луѓе,сите препишуваат!
    А многу ми е мака кога сум учела и сум ја добила таа петка со напор,а некоја што учи со мене ни книга не допрела,све препишала и чиста петка.. :puke:
    значи препишувам само кога ќе заборавам нешто,а иначе многу учам.

2. Lining

Lining Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    185
    Абе ја ќорава да не сум како сум ја пропуштила темава незнам. :o

Иначе махерче сум иако сум основно сите финти ги имам пробано :rock: .
    И да се пофалам никогаш ме немаат фатено (иако не е баш за фалење :lol: ).

3. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    Ко јас да сум го пишувала ова..:)

4. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    4.896
    Јас пак си учам. Колку што ќе добијам толку.
    Едноставно јас незнам да препишувам.Уствари,сега Хемија пробав да препишам нешто,за последниот тест,ама таа професорката строга па..Добро е што не ме виде,со то што го препишав извадив 3 бодови,што е истот како бинго да си добил кај оваа професорка.
    А еднаш во основно имав многу добра наставничка по Францсуки,а јас Француски тапа ништо незнам.
    И сега реков: што ќе биде нека биде јас препишувам.
    Колку швалерки направив само еј.
    Зедов книгата си е отворив и е ставив на клупа и се си препишав! :) хахаха
    Најуспешно препишување.
    Пробав исто така матемтика да препишувам изнапишав форумли на дланките и намерно е облеков јакната,као демек нема да примети професоркава и само вика што скриваш ти Бананче? Јас...ништо професроке,и морав одма да избришам и да и ги покажам рацете. :devil: :@
    Кутрата јас. :lol: :lol:
    А и да Германски,препишав годинава од другаркава што седеше до мене. :rofl: :rofl:

5. attias

attias Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    13
    ххх.. супер тема.. па вака.. јас до сега сум немала препишувано и многу сум нервозна пред секој тест, но некако се справувам... Кога ке слушнам дека некои книгата не ја отвориле дома за да научат, туку за време на тестот за да препишат, многу се нервирам.. понекогаш и другите кога ме прашуваат за време на тестот, им кажувам ама некогаш и не... но потоа тие личности ми се лути или пак налутено велат дека они никогаш повеќе немало да ме прашаат... помош како да се справам??? :worried: :worried: :worried: :worried:

6. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Во основно не препишував, ама во средно-снајди се па живеј, колку пати Анатомија ке ми каже Maroon што ти работи левата рака, па во новчаник за наочари, на мобилен, на монитор, пишено на раци-нози ..
    Сега во средно ке препишувам, ама на факултет здравје и живот нема шанси.

7. GazdataodParencoJR

GazdataodParencoJR Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    40
    Ах, беше тоа пред неколку години, ама имам свежо сеќавање.
    Бев многу јак за препишување, бевме група со уште неколку деца, се местевме заедно, си подававме ливчиња и никој не не фати.
    Не бев јак за учење, ама зато ваѓав тројки, четворки, а петка ако извадев на коњ ќе бев. 8)
    Убави спомени се тоа, уживајте и не брзајте да пораснете.

8. bickag

bickag Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2011
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    38
    Има сескакви примерти,добри и лоши,како и да е препишувањето е снаодливост:)
    Меѓутоа,учениците и студетите треда да разберат дека не учат за оценка туку учат за знаење.Тие работи ќе му станат јасни кога ќе созреат кога ќе почнат да работат и кога од нив ќе се бара некоја одговорна задача да се заврши.Пазете има професија која не трпи грешки,која што е доста одговорна,на пример пилот,доктор инжењер и така натаму......Како и да е тоа што ќе си го научиш твое си е и никој неможе да ти го земе.Добро научена лекција е онаа што ќе ја паметиш цел живот :)
    Еве јас како млада професорка,морам да признаам дека ми е многу тешко учениците да ги оценам со броеви од 1 до 5 :D .......
    А препишувањето сепак е снаодливост........Морам да признаам

9. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    2.358
    Јас на факс направив два или три пати ливчиња и нема шанси да препишам. Имав чувство дека само во мене гледа професорот и едноставно не можев. Еднаш на статистика решававме задачи и една формула неможев никако да ја запомнам и ја напишав на рака. Од страв почнаа да ми се потат рацете и цела формула ми се избриша. :D Секогаш учев и одев со наученото, ни стрес, ни нервоза.

На bickag му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lolitoo

lolitoo Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    327
    Неколку пати имам препишувано и експерт сум за тие работи,но го одбегнувам препишувањето сакам да имам заслужени оценки и добиено знаење !!!
    А честопати на математика на тест си решавам задачи на клупата . :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

11. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Во зима ми е најубо за преишување си прам ливчина ги пластивицирам со лепило и после си ги лепам под туника и така имам цели испити полагано . :D :D :D за женски финтава е закон.

12. I.love.your.lips

I.love.your.lips Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    970
    Или пак петка која е добиена со пари или пак некој друг да има 5 а појма да нема а ти да ти фати устата пена и пак 4 без смисла и мене ми се сите 5 на крај иначе а дали препишувам мхмхмх... па да заради тоа што цел ѕид е испишан со глупости па на ѕидот ако има празно место ќе до ичкрташ малце и таман ова го имам применето 1 ама мн. беше лесен тестот и не ми се падна тоа што го напишав на ѕидот

13. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Многу пати сум препишувла.Но препишувам најчесто кога не сум сигурана или не ми се мисли...

14. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Незнам што ми стана,ама верувајте ни на крај памет не ми е да препишувам на факултет.Искрено и страв ми е. Си велам 3 семестри да не полагам предмет заради тоа едно прашање???? Ма ЈОК.

15. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    685
    7-мо сум,така да немам нешто големо искуство ама ај.Одличен ученик сум и секогаш за тест ќе си научам.Само еднаш француски имам препишувано малце дека ептен не ми иде.А плус,јас самата да имам оценка добиена од препишување,нереална ако е,јас самата нема да бидам задоволна.А ова на факултет-срамота е цел факултет да го положиш со препис.А + кога ќе завршиш,кога ќе треба да се вработиш камо ти знаење? :?:

16. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    Никогаш не сум препишувала! :x

17. Stylesh

Stylesh Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    45
    Јас не спаѓам во тие ученици, само еднуш сум препишувала и тоа беше за една ПЕСНА да нипишам...:)

18. I.want.to.sleep

I.want.to.sleep Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    469
    Ја препишував два - три пати, еднаш хемија и два пати географја. Не ме фатија. Иначе преку едно столче од мене седи девојче со сите 5 (и мене ми се сите 5), па она ми кажува, ја и кажувам и на крај двете 5. Досега не не фатиле.
    А еднаш на математика правиме тест и ја и поткажував нешто на другарка, ама она погрешно ме слушнала и погрешно напишала. Ама наставникот не видел и на неа на тестот на тоа прашање и пишал ЛОШО ЧУЕНО. Се замрзнав кога прочитав. Хахаххаха.

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  19. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Ух :nod: :nod: препишувам откако знам за себе (сите се ми 5 :!: ),ама ме мрзи да учам, така во ова станав професионалец и досега ме немаат фатено :)- да си се пофалам :worried:hock: :lol:

На LittlePinky и Angel-Adriana им се допаѓа ова.
  20. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.102
    Допаѓања:
    163.577
    За жал не ме бива за препишување, а и не сум доволно храбра :( :@

На LittlePinky и sweet-star им се допаѓа ова.