1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Препишување

Дискусија во 'Образование' започната од RainBow, 22 декември 2010.

1. sara3

sara3 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    384
    Јас да си кажам воопшто не ме бива за препишување, имам спремано ливчиња ама кога ќе дојди на час целата се тресам од страв да не ме фатат, се вцрвенувам во образите ко кизнај какво злосторство да сум направила,
    и ми е страв да не ме фатат па после ...
    А кај нас во класот имаше една одлична со сите 5ки на секој предмет препишуваше, а јас ајде бубај дома учи и кини си нерви за некој што така си ги добива оценките а некој по цели денови учи дома.. Ама тоа е.. :worried:

2. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Неможам да одам на училиште, а да немам научено ништо и да се надевам дека ќе препишам за 4ка или 5ка. А и не ме бидува многу за препишување, па затоа си учам дома и мирна ми глава што е сигурно - сигурно си е. Ми се има случено некогаш ако незнам 1-2 прашања да ѕирнам и да препишам ако имам среќа, но и тоа ретко.

3. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    826
    Порано во основно си препишував псотојано, наставниците ги имав научено кој како.
    По клупи пишано, по столчиња, по ѕидови, ливчиња во џебовите, пишано на паломи..
    А и пред мене другарката, многу ми помагаше..

А во средно многу не ги знаам ама да научам какви се паа ако успеам.. :lol:

4. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.582
    Допаѓања:
    40.011
    Во средно повеќе, на фах неможе :)

5. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    171
    Сега додека сум основно растур праам.Математика, физика или хемија тестовите да не постоеја ливчињата 2 и 3ки ќе ми беа тестовите , една формула не знам.А имам 5ки. :$
    Македонски препишувам, граѓанско, историја и скоро по сите предмети.освен биологија.Таму не можеш да дишеш како треба, па не се да осудиш да препишуваш. :!:

6. mileystar

mileystar Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    2.101
    Мене ама баш ич не ме бидува за препишување,да си кажувам со некој да,али да препишувам нее :x . Кога ќе видам некои ,цели книги вадат :D . Јас или знам или незнам. Еднаш во осмо се сеќавам правев тест географија,научив убаво,но едно нешто неможев да запомнам и го напишав на мало ливче,и неможев да го извадам :D :D ,циркус бев и затоа не се обидувам.Не ме бива и точка :D !

7. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.773
    Допаѓања:
    6.710
    Јас секогаш препишував се снаоѓав вака така . Дури и за полагање матура препишував! :D :D

8. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.812
    Допаѓања:
    23.374
    Јас сум препишувала НО никогаш не доаѓам на тест или сл. без да прочитам ништо :) А за студентиве мислам дека е срамота бидејќи тие сепак се повозрасни... :^)

9. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Јас ретко препишувам,ама кога ке се решам да препишувам,препишано е :D Математика,никогаш не сум се осмелила да препишам зошто мува да прелета таму,некој е крив,па да те види со ливче,директно кец во дневник,леташ низ врата,чао пријатно.Физика многу препишував,и петки вадев,ама сеа више не од кога видов што се деси кога го фати еден со ливче :x тоа беше дерење 15 минути,кревање клупи,мавање по клупи (наставник имаме) и што уште не.Граѓанско наставничката се ни кажува,ама се,ни одговара прашања,а техничко ни е по малку смотан,па решениот тест му е на катедра,а он скита надвор по ходници...Биологија-ливчиња на парното,географија - означувано со точки,запирки и друго во атлас,имам еден другар што си има измислено своја азбука па се препишува :o :D Ииии највише имам препишувано на гумата на пенкалото,нели што има на некои,се ке си напишам и ке си прочитам :)

10. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    МОже и на факс,не на секој предмет,ама се снаоѓаш. Имам колешки цела година ја исположија со препис,алал да им е :D Јас си носам ливчиња,ама ретко се осудувам да извадам,пошто ако ме фатат,ајде 3 испитни сесии,поарно да паднам
    Инаку средно се дупнав препишувајќи физика и француски,оти невозможно ми беше да научам,а се друго си знаев :wasntme:

11. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.698
    Препишување? Не, веднаш ќе мд фатат. А, подобро ми е да не ризикува.
    Сестда ми си става ливчиња во прибор и кобожем бара гума, а таа си чита.

12. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513
    Јас порано препишував, не на сите предмети ама кога ќе решев, препишано беше се и не ме фаќаа :D Но никогаш не одев на тест без ништо да не знам :) На биологија ташната под клупа, и си вадевме учебници и цел тест решен :D На другите предмети ливчиња или на раката пишувано, ама не препишував на сите предмети, на англиски, историја, хемија, македонски многу ми беше страв да препишам, многу ни се строги наставниците :D А сега по се ми е страв да препишувам, не знам зошто, ама и да немам научено не одам на препишување, што знам тоа :D Инаку претходната година прва година ни беше физика што учевме и уште на првиот тест си ставив ливчиња во ташничката, ама уште кога ги делеше тестовите ми ги виде :D И само ги зема, ме погледна на криво и ништо не рече :D

13. doutzen

doutzen Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    158
    ее јас сум специјалиста за вакви работи
    нема наставник кај штоне сум препишала а ниеднаш никој не ме фатил :devil:

финта која често ја користам
    земете некое венче подебело и запишете го тоа што ви треба на ливче и залепете го на венчето
    и демек ви паѓа и така ке си видите

14. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    728
    Имам неколку пати пробано да препишувам ама потоа сфаќам дека нема потреба од таков ризик и се откажувам.Ние повеќе си препишуваме меѓу нас.Ќе си седнеме на некои подобри места и никој ништо не ни може :D. Значи јас ако не знам нешто другарка ми ми кажува па јас неа и така.Кај некои наставници и тестови имаме заменувано :lol: Си учам редовно и немам потреба да препишувам.

15. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513
    Оф луѓе после толку време, денес препишав скоро се! :D Не се сеќавам да имам толку многу препишувано, ама морав, учев ама се ми се испомешало... Како велат, снајди се па живеј :D Само не знам дали ќе ми го разберат ракописот, цела се тресев додека пишував :D

16. forever.young1

forever.young1 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    53
    Јас на француски тест без ливче не одам. И на историја доколку има многу години или во иста година повеќе работи запишувам нешто. И физика формулите секако. Друго учам, макар и по цела ноќ. :)) П.С. Никогаш ме немаат фатено 8)

17. Chocolate-me

Chocolate-me Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2014
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    157
    Јас искрено никогаш не се потпирам само на препишување,секогаш учам-а за препишување на некои предмети се спремам онака,за сигурност ако незнам нешто.Предмети на кои сум спремна за да препишувам се физика и математика(на лифчиња,од дома :D),инаку и меѓусебе учениците си кажуваме,а на некои предмети и учебник сум вадела да препишам ако заглавам некаде :$ :D.На некои предмети пак никогаш не сум препишувала а и сега не препишувам(македонски,англиски..) ^_^.

18. Ondula

Ondula Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2014
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    1.044
    До сега само музичко имам препишувано и ништо друго :!: Инаку во среда правивме тест математика и учив долго време и се сватив и на крајот згрешив една задача со 12 бодови :( на почетокот напишав погрешен знак и пропадна задачата. А некои кои не знаат ни за 2ка седнаа до едно дете што знае и ајде утре на нив 100 бода а на мене загарантирана 4 не е фер нели? :worried: ама еве што да се прави.. Како и да е јас си учам за мене а не за 5 на тестот, може они ќе извадат 100 бода али пак ништо не знаат на мене ми е важно тоа што јас сум ги сватила задачите, уште од мала ме имаат учено: Учи за тебе а не за тест или за другите. :!: :)

19. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.003
    Допаѓања:
    12.337
    Ни сум препишувала, ниту пак ме бива за таа работа :tmi: Колку пати ми рекле глупава си, ние така 5 ки вадиме на тестови, а ти си учи :^) ? Искрено јас подобро ќе си научам отколку да препишувам и така рацете ми се потат на школо од што ми е страв другите да не ги фатат :?: ..

На littleflower му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Од ко знам за мене си препишувам еве и на факултет 4 години па кај шо имав прилика одма со ливчината иако ме фатија 2професори ( им симнувам капа) пак УМ не ми дојде.