1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Препишување

Дискусија во 'Образование' започната од RainBow, 22 декември 2010.

1. seasopraime

seasopraime Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2013
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    98
    Генијалец сум за препишување .. па секоја ми чест (пу пу да не се подречам)..Кај секој наставник препишувам па скоро и на секој тест кога немам време убаво да научам :lol: .. никогаш ме немаат фатено а почнав ако не се лажам од 5 одделение :D
    Наставничката стоеше до мене минатата недела и гледа што сум написала а мене ливчето под тест и ми го завтре тестот и ја па си го свртев на кај мене ко за да и покажам и си го подзакрив :tmi: .. инаку секогаш ми е во џеп и си го вадам и го оставам врз тестот хухуху :rofl: :rofl:

На Joi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Препишување од ливчиња не, ама меѓу себе со другарките - да :D Тестовите работа во парови/групи ги направивме :D
    Еднаш од ливче препишував биологија и ме фатија :D На математика со другарка ми еднаш си имавме резерно ливче за препишување и таа ми напиша на ливче решение за една задача и јас ја напишав и после наставничката ми ги зеде ливчињата на кои рачунав со тоа ливче :tmi: А од мојот ракопис до на другарка ми од мравка до слон :D Ама не го виде тоа ливче 8)

3. Lavinija

Lavinija Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    33
    Женски ме интересира дали некоја од вас има користено бубица за препишување и на кој начин функционира.
    Немам користено досега сакам да пробам со малата метална бубица која се внесува во ушен канал и се вади со магнет како таа втората на сликата но страв ми е бидејќи читав дека на некого му се заглавила внатре и не можело да се извади со магнетот.

Дали магнетот е доволно силен од почетокот на ушниот канал да ја извлече доколку е подлабоко навлезена?
    Како го подесувате звукот пред да ја внесете во увото.
    Дали постои можност да ве фатат со некој детектор?

Доколку некоја од вас користела ќе ви бидам благодарна да споделите искуство.
    Која од овие две е подобра, првите се обично поскапи вторите поефтини.

Прикачени фајлови:

4. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    171
    Препишувам да.Не сум некоја што ме бива којзнае колку, немам смелост на сите предмети да препишам али колку толку се снајдувам. :tmi:
    Најмногу препишувам на хемија и физика ради то шо равенките и формулите ми се тапа страна, паа супер ми оди.Најчесто препишувам со лифчиња, со телефон мноогу потешко ми оди, освен физика ако е дозволен дигитрон.На математика ми го решаваат тестот, пуштам лифчиња на ученикот пред мене да ми ја реши.Македонски и германски исто прашувам кој ќе стигнам затоа појма немам по тие предмети, особено Германски, а имам 5. :wasntme:

5. tweety-tweety

tweety-tweety Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2013
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    435
    Јас си учам ама секогаш имам резервни ливчиња ама ми е страв да ги извадам :D :D :D

На Twinkles и Joi им се допаѓа ова.
  6. Sweet-Mila

Sweet-Mila Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    30
    Кога бев во средно па и основно кога и да сакав да препишам не ме биваше секогаш мораше да ме фатат. :D

7. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Јас не препишувам, добро понекогаш (во. екстремни случаи). Но, на шкокските им ги решавам задачите. Обично по Англиски (секој тест) ги пишувам на рацете решенијата и им ги покажувам. Секој тест така и не се ме фатиле до сега.
    По Историја на клупата му пишувам на тој до мене.. Сѐ од сожалување ако добијат единица, па затоа им кажувам.

Морее, јас на екстерното. препишував. Т.е. имаше едно фино момче па ми кажа одговори на некои прашања, а некои јас на него. :lol:

8. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Во глобала ретко препишувам ама некогаш мора :$
    Во основно два-три пати имам препишувано од ливчиња. :D Во средно обично на клупа запишував што немав научено, а сега на факултет препишувам од мобилен.(само оние предмети што немам време да ги научам) Многу се потресувам за вакви работи и еднаш земав апче за смирување за да можам да го извадам телефонот. Немаше друг начин за да положам... :angel:
    Она шушкање со колеги ми е страшно некако. Така повеќе можат да ме приметат отколку сама да си препишувам. :dance:

9. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    54.972
    Никогаш не препишував , се осмелив само еднаш во 7 мо одделение по хемија на писмена и трагично завршив, веднаш бев фатена и откриена на лице место . Од тогаш никогаш не се осмелив :lol:

10. macka5

macka5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    307
    Јас во основно етен препишував и кажував на тест. Еднаш на другар во 5то, цел годишен по математика му го решив , тој ќевои. И на тестов и он ии ја 5ки . Следната година пак заедно седиме со другаров ама овој пат не фати , т.е виде дека гледам во неговиот тест ии не размести. И така се до осмо , ние седни во последна еден до друг , таа пак ќе не премести. Во прва физика на полугодишен ме фати со лифчето ии бааап 1 во дневник :tmi: иии после тоа само си учев , без лифчиња, освен француски , без лифче не идам на тест.

11. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.995
    Мене ич не ме бива за препишување. :lol: На еден тест цела се наполнив со ливчиња и многу малце препишав. Ама затоа, имав талентирани соученици кои ми кажуваа нешто, нешто јас нив.Најсигурно е на палома да си напишеш, а ако наставничката се посомнева, само ќе си го избришеш носот. :)

12. Bandit

Bandit Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2014
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    8
    Првпат препишав во трета средно. И ми падна ливчето по клупа. Знам само дека го удрив другарот за да го земе.

13. Belieberforeever

Belieberforeever Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2014
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    9
    Никогаш не спремам ливчиња за препишување бидејќи моите другарки што учат со мене се знаат и ми кажуваат кога ќе ни се падне нешто исто на тест.Само еднаш по историја бидејќи јас пишував се во тетратка,а мојата нај.другарка ми ја потражи за време на тестот бидејќи таа ништо не напиша на тестот и кога професорката дојде до мене другарката ми ја стави тетратката на нозе и ја ја зедов и и викнав еј што правиш а незнам што помисли професорката но и реков дека јас не сум препишувала :fubar: хаха и потоа кога заврши часот другарките ми велеа како те намести онаа :))

14. Belieberforeever

Belieberforeever Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2014
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    9
    Никогаш не препипував од ливчиња секогаш учев дома а ако незнам нешто на тест прашам некој што знае околу мене.А мојата другарка секогаш ми вели дека не учи дома книга не фаќа а добива подобри оценки од мене.Сепак не и верувам дека не учи бидејќи ако не фаќа книга дома како ќе има подобри оценки од тој што учи. :D

15. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    5.751
    мастер 8) , не дека се фалам 8) :rofl: :rofl:
    од забаваче бре препишувам .. 10 years experience :D фатено : 3 times ..
    избркано : 0 times
    успешно : 105 times
    па сеа размислете :D

На AndyHipst му/ѝ се допаѓа ова.
  16. AndyHipst

AndyHipst Активен член

Се зачлени на:
    13 мај 2014
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    6
    препишувам на секој тест и добро ми оди хаха, дури и на екстерното препишував :D

17. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    препишувачка голема бев ахахаха и на матура препишував математика :rofl: ехх убаи школски денови

18. Tumblr.123

Tumblr.123 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    421
    имам препишувано и незнам шо баксус сум ама цело одделение да препишува, само мене ќе ме фанат :(

Прикачени фајлови:

• no-cheating.jpg
      no-cheating.jpg
      Големина на фајлот:
      79,7 KB
      Прегледи:
      91
    На AziskaStrslenka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    Препишување на тест/испит/писмена/диктат..

Јас сум сите на сликава :lol: :lol: :lol:
    секако можам да препишам, со телефонот, од кај ученикот до мене, со ливчиња, некогаш и со учебникот под мене :lol:
    никогаш не откријале :rofl:
    експерт сум за тоа 8)

20. NapalenaNinfomanka

NapalenaNinfomanka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2014
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    93
    Препишување на тест/испит/писмена/диктат..

јас во мојто до сегашно образование никогаш не сум препишувала на тестови и слично,подобро да не знаев и да добиев 1, од колку да препишувам и да го навредам професорот/наставникот,а и нема поента да препишувам тоа само ќе покажеше колку не сум научила а тоа не е во ред,инаку немам ништо против сите вас што препишувате,ама јас не бев таква