1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Препишување

Дискусија во 'Образование' започната од RainBow, 22 декември 2010.

1. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Препишување на тест/испит/писмена/диктат..

Во основно препишував. Не дека не учев, но тоа што ми беше тешко или пак не можев да го запомнам, го запишував на мали ливчиња, и на тестовите ги вадев и си читав. Сум препишувала и од други деца.
    За во средно, не планирам да препишувам, тоа што сум си го научила, тоа ќе го напишам.

2. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738

Од кога знам препишувам редовно или решавам тестови на други зависи од предметот :) но немам поминато ни еден тест, екстерно,матурава нормални и примерно :)

3. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    13.199

Во основно препишував речиси на секој тест. :D
    А сега не функицонира нешто. :^)
    Се спремавме со другарка да препишуваме на тест пред неколку дена, во мини тетратка напишавме се` што треба да има на тестот, седнавме во последна клупа и така. Ама, професорката почна да замара затоа што сме си праеле муабет, ни зема тестовите и чао, пријатно. :^)
    Но, се ближи тестот по Биологија, еее тогаш ќе има препишување. Кажуваат дека професорот бил со меко срце и дозволувал да се препишува затоа што не сакал ниски оцени. Епа фала профе. :D ДА го искористеме до максимум. 8) :rofl:

На Anan4e му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AnaKlarc

AnaKlarc Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2014
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    156
    Уште сум основно... п.с. уште едно пет/шест месеци ;)Страсен препишувач сум:angel:Не оти да извадам некоја повисока оцена.....:?: Туку зашто ми е интересно :bandit: :D

5. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.361
    На македонски секогаш зошто има некои работи што не ги паметам :smirk:

6. jelena.rozga

jelena.rozga Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2014
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    205
    Prasuvam nekoj no da prepisuvam doseg mi se nema sluceno.Prepisuvanjeto e zabraneto kaj mene a oneie koi prepisuvaat gi osuduvam ama ne gi klevetam ne sum tuzi . Pred nrkolku dena imavme test po angliski i drugarkami najvisoka i ocenka trojkata imasr 43 poeni a jas 40 seuste se cudam kako ispadna podobra a ne prepisuvase sedevme napred a neveruvam doma mbogu d ucela.

На elka.timova му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mackica1

mackica1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.721
    Никогаш не ме бивало за преписи на писмен тест или испит ама затоа усно и те како знаев да се снајдам во средно и основно. Книгата пред мене отворена а јас буквално си читам, другиве се чудат како никој од професорите не ме приметува... ете имам талент да читам без да се примети :D а вака за писмено увек сум правела киксови. :tmi:

8. *Abi*

*Abi* Нов член

Се зачлени на:
    17 март 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво
    Имам проблем со прогрмирање(информатика)
    На тестот што го правевме добив едница,а за да ја поправам треба да научам вгнездување на податоци.
    Тешко ми е да го разберам ако знае некој ве молам барем нешто објаснете.
    Ви благодарам однапред :)

9. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Гледам колку што е можно повеќе да научам, зашто не сум некој фан на препишување голем.Но сепак ако дојде до таков случај никогаш не чекам друг да ми каже или да правам ливчиња зашто ептен е приметно иако не ви се чини така:DКаде што можам сликам и така си скролам по слики дур не најдам што ми треба, денес физика препишував со слушалки, се снимав со сите дефиниции и заплеткав слушалки во коса со шноли па во грб:DОва ми се покажа како најуспешен начин до сега освен ако не те видат дека буричкаш по телефон, нема шанси да те фатат

10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.963
    Допаѓања:
    134.823
    Не сум препишувала никогаш во животот ... паничар сум, мислев дека постојано ме прати професорот само мене и дека постојано до мене стои. Ни во основно, ни во средно ниту пак на факултет се осмелив да препишам нешто. Ако не знам - не знам и готово.

На Animali му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.102
    Допаѓања:
    163.577
    Ауу, јас и препишувачки техники - два тешко споиви поими :lol: Воглавно се потпирам на своето знаење, само неколку пати ми се случило кога се работи за материјал што тешко сум го совладала и за кој не сум била сигурна, за секој случај да спремам по некое ливче што пак останувало неискористено. :D
    Едноставно не ме бива, а и голема паничарка сум, стално би мислела дали професорот е над мене и дали сум сомнителна... така да, што си е сигурно - сигурно си е :D

На mackica1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Quuen

Quuen Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    2.603
    Јас еднаш за да и помогнам на другарка професорката не слушна ама фала богу само не опомена не беше баш некоја терсене и се спасивме

13. MissAlena

MissAlena Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    1.352
    Од секогаш сум препишувала.. Правам ливчиња, преку телефон, нешто на рака битно ми е ако немам научено некако да се снајдам

На BoyL му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.590
    Допаѓања:
    79.160
    Во средно речиси сите препишувавме, никој немаше ништо против никого заради тоа. Всушност јас препишував поретко, само формулите по математика или статистика ги имав напишано на лист, на рака, на клупа или пак нешто што ми беше потешко го препишував. Е сега на факултет ме нервира кога јас учам и пак нема да успеам да положам а некој друг ќе препише и ќе положи. Инаку, не практикувам финти за препишување на факултет бидејќи во прва година пробав и се покажаа како неуспешни.

15. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.370
    Редовно.Редовно препишував на училиште и за среќа во целиот мој школски стаж никој професор не ме фатил па да ме избламира пред цел клас.Пишување на клупа,на нозе,на чевли(на долниот дел),на раце.

На veren му/ѝ се допаѓа ова.
  16. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    Имав колега на факс што беше Шампион во препишување буквално го заврши факултетот на препис најтешките испити ги помина така со мали ливчиња и ситни букви , еднаш и го изеде ливчето само за да не го фатат на сред испит :)

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  17. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.741
    Допаѓања:
    3.557
    Уф, ако некој незнае да препишува ич да не се секира има и поголеми изроди како мене пример. Кога и да сакам да препишувам, сама си се предавам поради нервозата која ја чувствувам, нозете дури ми се тресат. И искрено не ми смета тоа што препишуваат, ми смета шо професорите се прават слепи. Има едно девојче во клас што е одлично значи девојкава учи али светско чудо е според професориве зошто све 5ки вади на сите предмети а уствари она кај шо ќе заглави телефон вади (facepalm)

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  18. stefi556

stefi556 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    362
    Денес имав тест по физика и препишував.

Всушност, јас и девојчето што седи до мене сме солидни ученички, па професорите не се сомневаат во нас. Затоа често си помагаме една на друга (ако ни треба помош) на тестови. До сега не не фатиле!

19. s&s

s&s Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2015
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.066
    Драги девојки, на 23ти полагам втор колоквиум по еден предмет, првиот го поминав... Но, кога ги видов лекциите, стварно не се за учење... не знам главата кај ми е од толку колоквиуми, а ако се зафатам со овој ништо друго нема да положам, преобемен е... Дајте ми совет како би можела да препишувам, лекции се значи цели и така ни ги даваат од тие 5 пример, 2 да раскажеме... Многу страв ме фаќа :) ве молам советии

20. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @s&s Наместо да бараш како да препишуваш, подобро седни да научиш. Најдобро е да се сконцентрираш на главното, она по што ќе можеш најлесно да ја објасниш лекцијата.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.