Препишување на тест/испит/писмена/диктат.. Во основно препишував. Не дека не учев, но тоа што ми беше тешко или пак не можев да го запомнам, го запишував на мали ливчиња, и на тестовите ги вадев и си читав. Сум препишувала и од други деца. За во средно, не планирам да препишувам, тоа што сум си го научила, тоа ќе го напишам.
Препишување на тест/испит/писмена/диктат.. Од кога знам препишувам редовно или решавам тестови на други зависи од предметот но немам поминато ни еден тест, екстерно,матурава нормални и примерно
Препишување на тест/испит/писмена/диктат.. Во основно препишував речиси на секој тест. А сега не функицонира нешто. Се спремавме со другарка да препишуваме на тест пред неколку дена, во мини тетратка напишавме се` што треба да има на тестот, седнавме во последна клупа и така. Ама, професорката почна да замара затоа што сме си праеле муабет, ни зема тестовите и чао, пријатно. Но, се ближи тестот по Биологија, еее тогаш ќе има препишување. Кажуваат дека професорот бил со меко срце и дозволувал да се препишува затоа што не сакал ниски оцени. Епа фала профе. ДА го искористеме до максимум.
Уште сум основно... п.с. уште едно пет/шест месеци Страсен препишувач сумНе оти да извадам некоја повисока оцена..... Туку зашто ми е интересно
Prasuvam nekoj no da prepisuvam doseg mi se nema sluceno.Prepisuvanjeto e zabraneto kaj mene a oneie koi prepisuvaat gi osuduvam ama ne gi klevetam ne sum tuzi . Pred nrkolku dena imavme test po angliski i drugarkami najvisoka i ocenka trojkata imasr 43 poeni a jas 40 seuste se cudam kako ispadna podobra a ne prepisuvase sedevme napred a neveruvam doma mbogu d ucela.
Никогаш не ме бивало за преписи на писмен тест или испит ама затоа усно и те како знаев да се снајдам во средно и основно. Книгата пред мене отворена а јас буквално си читам, другиве се чудат како никој од професорите не ме приметува... ете имам талент да читам без да се примети а вака за писмено увек сум правела киксови.
Здраво Имам проблем со прогрмирање(информатика) На тестот што го правевме добив едница,а за да ја поправам треба да научам вгнездување на податоци. Тешко ми е да го разберам ако знае некој ве молам барем нешто објаснете. Ви благодарам однапред
Гледам колку што е можно повеќе да научам, зашто не сум некој фан на препишување голем.Но сепак ако дојде до таков случај никогаш не чекам друг да ми каже или да правам ливчиња зашто ептен е приметно иако не ви се чини такаКаде што можам сликам и така си скролам по слики дур не најдам што ми треба, денес физика препишував со слушалки, се снимав со сите дефиниции и заплеткав слушалки во коса со шноли па во грбОва ми се покажа како најуспешен начин до сега освен ако не те видат дека буричкаш по телефон, нема шанси да те фатат
Не сум препишувала никогаш во животот ... паничар сум, мислев дека постојано ме прати професорот само мене и дека постојано до мене стои. Ни во основно, ни во средно ниту пак на факултет се осмелив да препишам нешто. Ако не знам - не знам и готово.
Ауу, јас и препишувачки техники - два тешко споиви поими Воглавно се потпирам на своето знаење, само неколку пати ми се случило кога се работи за материјал што тешко сум го совладала и за кој не сум била сигурна, за секој случај да спремам по некое ливче што пак останувало неискористено. Едноставно не ме бива, а и голема паничарка сум, стално би мислела дали професорот е над мене и дали сум сомнителна... така да, што си е сигурно - сигурно си е
Јас еднаш за да и помогнам на другарка професорката не слушна ама фала богу само не опомена не беше баш некоја терсене и се спасивме
Од секогаш сум препишувала.. Правам ливчиња, преку телефон, нешто на рака битно ми е ако немам научено некако да се снајдам
Во средно речиси сите препишувавме, никој немаше ништо против никого заради тоа. Всушност јас препишував поретко, само формулите по математика или статистика ги имав напишано на лист, на рака, на клупа или пак нешто што ми беше потешко го препишував. Е сега на факултет ме нервира кога јас учам и пак нема да успеам да положам а некој друг ќе препише и ќе положи. Инаку, не практикувам финти за препишување на факултет бидејќи во прва година пробав и се покажаа како неуспешни.
Редовно.Редовно препишував на училиште и за среќа во целиот мој школски стаж никој професор не ме фатил па да ме избламира пред цел клас.Пишување на клупа,на нозе,на чевли(на долниот дел),на раце.
Имав колега на факс што беше Шампион во препишување буквално го заврши факултетот на препис најтешките испити ги помина така со мали ливчиња и ситни букви , еднаш и го изеде ливчето само за да не го фатат на сред испит
Уф, ако некој незнае да препишува ич да не се секира има и поголеми изроди како мене пример. Кога и да сакам да препишувам, сама си се предавам поради нервозата која ја чувствувам, нозете дури ми се тресат. И искрено не ми смета тоа што препишуваат, ми смета шо професорите се прават слепи. Има едно девојче во клас што е одлично значи девојкава учи али светско чудо е според професориве зошто све 5ки вади на сите предмети а уствари она кај шо ќе заглави телефон вади
Денес имав тест по физика и препишував. Всушност, јас и девојчето што седи до мене сме солидни ученички, па професорите не се сомневаат во нас. Затоа често си помагаме една на друга (ако ни треба помош) на тестови. До сега не не фатиле!
Драги девојки, на 23ти полагам втор колоквиум по еден предмет, првиот го поминав... Но, кога ги видов лекциите, стварно не се за учење... не знам главата кај ми е од толку колоквиуми, а ако се зафатам со овој ништо друго нема да положам, преобемен е... Дајте ми совет како би можела да препишувам, лекции се значи цели и така ни ги даваат од тие 5 пример, 2 да раскажеме... Многу страв ме фаќа ве молам советии
@s&s Наместо да бараш како да препишуваш, подобро седни да научиш. Најдобро е да се сконцентрираш на главното, она по што ќе можеш најлесно да ја објасниш лекцијата.