1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Препишување

Дискусија во 'Образование' започната од RainBow, 22 декември 2010.

1. Martinez

Martinez Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    17
    Ова дефинитивно е моја тема! :D Со овој занает почнав уште од 5 одделение, а престанав во 4 година средно. Сега на факс никако препишување :)
    Никогаш, ама баш никогаш ме немаат фатено, а јас си препишував (од 1 прашање до цел тест) многу често.
    Во основно повеќе препишував од средно бидејќи едноставно несакав да ги учам предметите што не ме интересираат. Мојата замисла за образовниот систем беше поинаква :D Сакав од петто да ги учиме само оние предмети кои не интересираат :D Во средно по стручните предмети никогаш не сум препишувала, немав потреба бидејќи се знаев, ама по другите растур правев. Кога нешто не те интересира, можеш само да го набубаш на памет, ама јас незнаев и несакав да учам на памет.

Користев секакви начини на препишување, еве кои:

1. Препишување со ливчиња (класика)
    Ќе напишете во ворд, ќе го смалите фонтот, печатите и ливчињата ги криете во ракав, под гз, под клупа, под тест, во пенкалце со календарче, во часовник, го лепите некаде на вас и сл.

2. Препишување од своето тело :D
    Ќе се напишете по раце, нозе, нокти, патики, дуксер, панталони .....

3. Препишување од предмети во училницата
    Ќе напишете на клупата, под клупа, на столчето, на столчето на ученикот пред вас, на подот, на зидот итн.

4. Препишување со мобилен
    - Препишување со слушалки
    Ќе се снимите и потоа на час со слушалки само ќе се слушате и ќе си пишувате, или пак ќе се јавите на другар/другарка и тие ќе ви читаат.
    - Препишување од notes/drafts/слики
    Ќе напишете во notes или drafts, или пак ќе ги сликате лекциите. Потоа со зум ќе си препишувате.

5. Препишување со помош на храна/пијалоци
    - Ќе си напишете на хартија од тост/хамбургер, на салфетка, на хартија од чипс итн
    - Во ворд ќе искуцате, ќе го намалите фонтот и ќе го испечатите ливчето. Ќе го исечете во форма на налепниците на соковите и ќе го залепите. Пожелно е ливчето да биде иста боја како налепницата на сокот. Потоа на час ќе се преправате дека сте жедни.

и најважното: џабе ви се овие начини, ако незнаете да препишувате.
    Најважно е да бидете најнормални, како да не препишувате и да имате развиен слух :D (без да го погледнете професорот, да знаете каде е :) )

2. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Иста сум и јас. Научувам од дома но ако нешто не ми текне на часот прашувам некого или ретко некогаш некои формули ако неможам да научам на памет некои си табели, на лифче... но колку наместо 4 да имам 5 :lol:

3. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Нели не си ученик ако не препишаш барем еднаш во училишната кариера.
    Па така јас не се издвојував од учениците кои препишуваат. Си почнав порано, и уште ме следи :wasntme: .
    До осмо одделение немаше тест математика на кој не сум препишала. Јас и математиката најверни другари никогаш не ми одеше, и така си користев и помагала. Не ми беше потребен најмал фонд од ворд, моите раце го постигнуваа тоа. Секогаш препишував од ливче, и таму се ми беше соберено. Со најминијатурни бројки и букви, од кои само авторот може да разбере што напишал. Т.е. јас.
    Правевме тестови од работната и јас на секое ливче го имав испишано тестот. Кој ми се падне тоа ливче вадам. Се приближвам до масата со столчето, прекрстувам нозе и ливчето меѓу нив. Никогаш не ме фатија.
    Еднаш дури и си го извадив на масата а наставникот ме гледаше. Среќа моја и тогаш не ме фати.
    Сум лепела и по несесери ливчиња. Само малку незгодно е така да препишуваш.
    Во средно историјата продолжува. Пак си препишувам само не толку многу. Пошто тоа што го учиме лесно може да се научи, а и не правиме тестови. Освен македонски и англиски.
    Во глобала не сум фатена, се надевам така и ќе остане.

4. MiiLla

MiiLla Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    53
    Леле ме изнасмеа бре девојче, па ти можеш докторат да спремиш на тема препишување. :rofl: :lol:

На LittlePinky и Martinez им се допаѓа ова.
  5. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    75
    Хаха како ми појде годината се со препишувања :D
    И веќе моите сокласници ме научија и не ме прашуваат дали сум научила ,туку велат се спрема за препишување :lol: И јас секако одговорам со позитивен одговор :)
    Иако еднаш ме фатија јас сум упорна да продолжам со мојата мисија :rock: :lol:

6. loveme-4ever

loveme-4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    14
    Jas ne prepisuvam na testovi i nemam namera,podobro da ja dobiam zasluzenata ocenka otkolku da prepisuvam bez razlika dali ili ne e niska ke ja popravam :D.Mene licno mnogu me nerviraat tie sto prepisuvaat i ima slucaevi na primer sega brzo dvajca od moe odd. na casot po fizika(pravevme test)sednaa pozadi edni moi drugarki(odlicni)za da prepisat.Dvete moi drugarki dobija 5 so 100 boda,a pokraj niv i ovie dvajcava |( .Bidejki edniot od niv prepisuva na site testovi site nastavnici zanat za toa nastavnickata go krena na tabla(ne znaese nisto)i mu stavi edinica, a na drugiot mu stavi 5 :@ :@ :@ . ;( ;( ;(

7. ani22

ani22 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2010
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    303
    па чат пат препишувам :D
    и зависи кај кого, неможи кај секој многу јасно ..
    Никогаш досега ме немаат фатено.. се случило сите од ливчијна мали едвај препишуваат а јас од тетратка и немам гајле :)

8. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    192
    ахаха како за мене е темата .... препишување на секој можен тест освен на алгебра и на линеарна алгебра ... а другиите предмети мака си неам ... ливчињата по тестот и цел час се си напишам :D

9. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Во средно препишував сега на факултет не сум нашла прикладен начин за препишување, инаку немам некој голем страв дека ќе ме фатат..

Умеам ситно да пишувам и на мали ливченца го напишам она што ми треба и анјчесто во лева рака го држам па со косата ја прикривам дланката додека ѕиркам, или пак го лепам ливчето на марамата, а се има случувано ливчето така минијатурно да го залепам на пенкалото и така си припишувам додека пишувам..
    :) :)

10. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Поврзано за темава...очајни обиди на асистент да фати студент како препишува...

Денес при полагање на колоквиум еден од асистентите дрско и безобразно му вика на еден студент - станувај и дај ми го тестот!!! (со дерење, секако). Дечково мртов ладен му вика - зошто? ако мислиш дека препишувам дојди најди ми ливче. Асистентов здиве - слушаш ли ти, АСИСТЕНТ ти зборува!

Дечково искулира и си продолжи со пишување. Оној виде не виде заќуте.

Понекогаш ми се чини дека пред испити асистентиве се спремаат небаре на лов ќе одат. Очајни, исфрустрирани и бедни.

Брате мили ако имаш аргумент , зимај тестот и потпиши се...ако не, лексилиумче.

На purelove и ana-banana им се допаѓа ова.
  11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    1 ме фатија и тогаш не им успеа до крај, од што бев свесна дека на лошо место седам и ќе се видам, направив дупло ливче, и на крај 4 на 5 добив на писмената.
    Инаку на патики,на моливи, на клупа, менување листови, со готови листови од дома,слушалки....300 чуда

12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Нов изум за препишување, гледајте и учете :lol:

На ani22 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Maxymous

Maxymous Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    70
    Ееее... сите моѓат на препишат на последна клупа! Ај да ве видам како ќе препишите на прва пред наставнико а да не ве види... Има некој идеја??? :D

14. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    ^Тие што учеле во Борис, т.е. сегашно Васил Антевски Дрен, сигурно ја знаат строгата Лила Дамевска-Економија, :devil:Ленче Кузмановска-правни предмети, Трајанка Македонски, и организација Жупановска
    Кај Лила со слушалка
    Кај ленче од ташна мењав ливчиња,и препишував од книга
    Кај Трајанка од рака и ливчиња
    Кај Жупановска од Книга
    кај сите нив од прва клупа препишував...на тие моментално се сеќавам

15. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Еее од прва најдобро и најлесно се препишува. Професорот не очекува тој од прва клупа да препишува и ги гледа тие позади. Јас кога препишувам нонстоп напред седам :)

16. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Јас не давам никој да препишува од мене. Зашо да се перчи некој со моето знаење?

17. Elika

Elika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    46
    И јас нејкам никој да ми препишува,ама кога ке дојдам во состојба да морам да препишувам,веднаш им велам дека ке им дадам :D

18. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    418
    хахахах.. до сега не ме фатиле како препишувам, веројатно талент сум :) Најшесто давав да препишуваат од мене, ама на луѓе што и сами помагале. А оние што беа -ништо немам учено- и на крај 5-10ка а не помагаа, ич не ги зарезував

19. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    хах стварно, од прва клупа најлесно се препишува, ама сепак подобро ми е од трета(кај што си седам)...мислам дека веќе станав професионалец за препишување....до сега не ме фатиле и се надевам така ќе продолжи и во иднина... :D

20. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    4.555
    Профи станав , кога можам препишувам ама најчесто гледам да си научам