Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Препорака за лаптоп

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од karina8, 18 септември 2011.

1. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Dell се дефинитивно најдобрии но зависи со какви финансии располагаш нели :)

јас имам Asus што се стварно квалитетни и издржливи и мојот модел е ASUS X55A и чини 18 000 од Setec
    презадоволна сум од него а и мн убав е на изглед вака ии пребрз можам да кажам

2. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    Dell или HP (Hewlett-Packard) од овие две марки сум презадоволна,додуша и Asus имав мало лаптопче и не беше лошо. Која и да е марка е добра доколку е Windows 7

3. converse.brown

converse.brown Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    103
    Луѓе, јас имам Dell го земав околку 35 000 ден. и воопшто не сум задоволна така да не се лажете дека ако некој лаптоп е скап дека е добар. Најдобри според мене се од Apple, не греат, тенки се, лесни се се се стартуваат за некои 3секунди :D. Мојот има 1 година и сега на него можам кафе да сварам, ете толку грее.

4. converse.brown

converse.brown Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    103
    Вчера го видов Lenovo во City Mall се изненадив колку убав екран има за толку мала цена. Мислам дека е супер избор доколку лаптопот не ви треба за работа :)

5. Avenged

Avenged Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    1.595
    Имам hp го земав пред 1-2 год. 30 000 ден. и задоволна сум,по цел ден е вклучен и да не го урочам сеа..ни еднаш не се расипа :D

6. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Се двоумам помеѓу Асус и Хп. Кој е подобар според вас?

7. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Lenovo се моментално најдобри лаптопи. А после нив идат Apple & HP.

Јас сум во план за купување на Apple MacBook Air со i7. Освен тој, другите ми се сите пробани. :lol:

8. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Ако се двоумиш за брендовите зимај ХП.

9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.349
    И јас се согласувам со коментарот над мене.
    Веќе втора година го имам HP ProBook 4540s и навистина немам ништо друго освен пофални зборови.
    Конкретно на мојот, дизајнот му е баш женски, лесен е за одржување и батеријата држи 3 саати без проблем.
    Не се разбирам многу-многу од перформансите, но мојот е i5 со одлична RAM и екстра графика, така да воопшто не ми прави проблем со програмите за цртање кои ми требат.
    Кога повторно би морала да бирам, пак би се одлучила за HP лаптоп, зашто уверена сум дека се подобри и од DELL кои на времето навистина беа квалитет и сега ми се чини дека само името им вреди повеќе, а квалитетот кој го нудат е навистина незадоволителен.
    Asus не сум имала, но мислам дека сепак не се споредуваат со квалитетот кој го имаат оние на HP.

10. pipi123

pipi123 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    128
  11. pipi123

pipi123 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    128
  12. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    426
    ^^

Од овие компјутери според мене најдобар ти е првиот од ХП: NOTEBOOK HP 255. Зависи за што ќе го користиш, ако не ти треба некој посебно јак компјутер одличен е.
    Инаку HP и Asus се најквалитетни марки на комјутери.

13. Emilijaa13

Emilijaa13 Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2014
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    29
    Јас би ви ги препорачала Dell. Премногу сум задоволна. А и не го земав скапо, беше околу 19 000, а за тој квалитет што го нудат е многу евтино.

14. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Сакам да купам лаптоп, па ве молам кој се разбира нека ги ѕирне линковиве да ми каже кој се 2 најдобри опции? Ми треба за: word, power point, интернет, даунлодирање и гледање филмови, режач, блутут, usb, игри не играм освен Симс многу ретко...и тоа е тоа. Ја исчитав темава цела и на крај ме збунивте кои лаптопи од која марка се најдобри, да го тргнам настрана Епл, едни викаат Дел, друг вика Леново, трет Тошиба...и сега која е? :?: Битно ми е да е се погоди поиздржлив не планираам секоја година да купувам нов ниту сум во таква можност.

DELL
    http://set.com.mk/Laptops/Notebooks...4-bit-BAG-Model-No-LLM9047-DICALLO-1680D38985
    http://amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=40982&i=13&l=MK&q=&SupplierArticleID=SAID0682&Action=
    Hp
    http://www.tehnomarket.com.mk/products/09136924/hp-15-r050-g7f34ea-notebook
    http://amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=41855&i=13&l=MK&q=&SupplierArticleID=F0Y81EA&Action=
    Lenovo
    http://set.com.mk/Laptops/Notebooks/Lenovo-IdeaPad-G500-P-N-59390492-Intel-Celeron-1005M-19GHz39670

15. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Било кој од двата Dell што се. Другите не ти ги препорачувам.

На A-j-a му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.349
    Hp лаптопот од првиот линк.
    Братучед ми има многу сличен модел, компјутерот нема мака, го има веќе некое време. И јас имам Hp ProBook и освен пофални зборови, немам ништо за кажување во негативна смисла. Трета година како нема мака, да не му е од око. :D
    Dell ми се преценети и од искуство не би купила пак лаптоп од оваа фирма.
    И Lenovo имаат супер квалитет, но мене некако не ми го прават ќеифот.

17. Arthur

Arthur Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.522
    Вака од Нептун пред 5 год. го земав најубавиот и најскапиот лап-топ''Dell'' беше 500евра и ништо не направив уште од старт загреваше батерија држеше ИЧ и мислам дека со него сум се зафркнала најгадно до сега инаку 100 пати ми е пратен на сервис и пак ништо и искрено не се разбирам многу од технологијава едноставно одам и тоа што е најскапо тоа го земам демек подобро е од другите и пак ништо а тие пак што зеле поефтино 100 пати им трае нештото подолго

18. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Дефинитвно Hp првиот, предобар е, ни кочи ни ништо, одличен е. :D

19. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    5.751
    го имам првиот лаптоп Dell сега моментално сум на него :D одличен е одличен 10тка би ти го препорачала тој нај многу

20. WaffleGirl

WaffleGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.046
    Јас имам Dell лаптоп,задоволна многу. :)