Јас мојот го нарачав директно од Dell од Америка и ми го пратија по пошта. го платив на black Friday 650 дoлари со данок што е релано ниска цена зашто беше 800 долари пред тоа. Сега му е сигурно падната цената. Инаку @1209 и јас мислам дека е до чарџерот. Мојот зафркааваше бидејќи беше за америсканско напојување, па морав да купам за кај нас она за во штекер ама ми рекоа да си земам нов чарџер зашти различни ни ја струјата нашата е многу посилна. Од човек што се разбира го добив овој совет што работи со комјутери. Јас среќа имам џарџер од стариот комјутер дел, само докупив додатен дел зашто на овој џекот му е многу помал, потесен, што тоа ме кошташе 300 денари. И не ми прави проблем, а претходно викаше дека не го препознава џарџерот а тој си работи нормално и го полни комјутерот, што немаше проблем ама ете ајде да не се деси нешто не дај боже.
женски се извинувам но досега не сум користела лаптоп,дали троши батерија кога не е целосно исклучен туку само е спуштен екранот долу?
Ми требa сoвет нaрoде. Сaкaм нa мoиве дa им купaм лaп тoп. Гледaм декa имa мнoгу пoпусти зa празнициве пa сaкaм дa ги искoристaм. Имaте дa ми пoсoчете некoј мoдел? Мaркa? Или пa некoјa пoнудa кoнкретнo? Дo 20.000 мaксимум би дaлa. Знaчи бaрaм некoј еднoстaвен без некaкви пoсебни перфoрмaнси , aли кoa веќе купувaм пa дa не е ни кaнтa. Јaс сум слaбa сo технoлoгијaвa пa секoе мислење oд пoупaтени ќе ми се нaјде Блaгoдaрaм oд сите стрaни.
Јас ќе ти препорачам нешто и ќе ти пратам лп. Да не рекламирам тука ..и онака не ме плаќа никој за тоа
Lenovo и HP се моментално на врвот за лаптопи. Јас моментално користам HP Envy и сум презадоволен. Што и да земеш од тие два бренда е добро и ќе бидеш презадоволна.
Фала на мислење и совет Марик . Инаку, јас еве овој го глеав: ACER ES1-531-C3YG - 15.6"/Intel QUAD N3150/4GB/500GB/BT/Webcam (NX.MZ8EX.031) Спојлер 15.6" HD LED Display Intel Pentium N2840 Dual Core 2 GB RAM 500 GB HDD Intel HD Graphics LAN, Wi-Fi b/g/n, HDMI, USB 3.0 Card Reader, Webcam WIndows 8.1 up to Windows 10 цената му е: 13.990 Што мислење имате за понудава? И дали вреди за парите? Некако мислам во однос на ценава не е лоша...
Ми треба совет. Не можев да најдам соодветна тема за да прашам, па затоа тука пишувам. Ме интересира дали некаде во Скопје можам да најдам сервис за компјутери, поточно лап топ. Ми треба сервис што би работел со половни компјутери, по можност со продажба на делови. Попрецизно ми требаат делови за Тошиба лаптоп. Бев во овластениот центар на Тошиба, но се работи за многу висока цена, па затоа мислам дека истите делови од половен компјутер би биле поефтино во секој случај. Однапред ви благодарам!
K2 laptop. Не знам за делови мене до сега ми ги поправале лаптопите без да бараат нови делови. Ама дефинитивно знаат да работат и наплаќаат соодветно. Имав лаптоп што 6 месеци го влечкав од сервис до сервис само овие ми го направија. Ама кошташе 3000. До душа даваат гаранција за истиот квар дали 3 или 6 месеци не сум сигурен и вистина прифаќаат зашто пак им го вратив кога не работеше. За дијагноза не наплаќаат ама за поправка, што и да е, мислам дека без 1500 минимум не поминуваш.
Девокји мене ми цркна батеријата за DELL лаптоп па ме интересира дали може да го користам без батерија дали е штетно тоа зш мн ми скапи батерииве....
И мојата батерија на лаптопот е при крај па ме интересира , дали вреди да си купам нова . Или да си продолжам само на полнач. Дали некоја од вас има сменето батерија на лаптоп , и ако да колку време држат новите батерии и колку им се движат цените ? Благодарам
Нема врска дека загреваат, барем моето искуство е такво. Пред 7-8 години имав hp, не загреваше воопшто. Уште си функционира како што треба, само батеријата е малку ослабена што е и нормално после толку години активно користење. Новиот лаптоп ми е од истиот бренд и немам проблеми со загревањето, а користам програми кои доста го оптеретуваат системот.
Нема врска дали 200, 250, 500GB или 1TB и дали е со 5400 вртежи во минута или со 7200rpm. Значи не загрева само HDD-хард дискот има повеќе фактори тука, највеќе загрева процесорот поготово ако е AMD а не Intel (да нема забуна кулерот на процесорот и на напојувањето НЕ ЛАДИ, ТУКУ ЈА ИЗНЕСУВА ТОПЛИНА надвор, второ загрева графичката карта без разлика дали е intergrated (вградените графички немаат сопствен кулер) или е самостоен chip. Со други зборови тешко да најдеш лаптоп што не загрева, единствен лек е под лаптопот да ставиш кулер плоча 300-800 денари се поврзува преку USB вака изгледа
Acer NIKAKO!!! podobro zemi go ovaj ako sakas poevtin od 15000 http://setec.mk/index.php?route=product/product&product_id=69720